torstai 30. elokuuta 2012

Ratsastusta maneesissa

Menin laittamaan Lillan ratsastuskuntoon heti koulun jälkeen ja menin maneesiin ratsastamaan. Muutama kaveri tuli katsomaan ratsastustani ja kuvaamaankin.

Alkukäynnit saa oikeastaan aika hyvin jo kun menee tallilta maneesiin, koska matka on aika pitkä, joten otin ohjat aika pian. Aluksi tein pysähdyksiä pitkien sivujen keskelle ja pääty-ympyrän toiseen päähän.

Kun olin mennyt hetken käynnissä, aloin menemään pääty-ympyrän ravissa ja jonkin ajan kuluttua kaiken ravissa. Jossan vaiheessa "vaihdoin" pysähdykset temponlisäykseen. Ravityöskentelyn jälkeen tein muutaman  väistön käynnissä ja ravissa.

Väistöjen jälkeen nostin muutaman kerran laukan pitkän sivun alussa käynnistä, laukkasin toiseen päähän, tein siellä pääty-ympyrän ja hidastin sen jälkeen raviin. Tehtyäni tätä pari kertaa molempiin suuntiin, aloin menemään hetken aikaa puomeja, joita oli maneesissa muutama juuri loppuneen estetunnin takia.

Menin pääty-ympyrällä olevaa puomia laukassa ja ravissa ja pitkällä sivulla olevia puomeja ravissa. Hetken puomien menon jälkeen annoin erään luokkakaverin ratsastaa loppuverkan.

Tallissa hoidin Lillan tavalliseen tapaan. Yöksi laitoin Lillalle taas lämpöpintelit, katsotaan missä kunnossa ne on nyt yön jäkeen. Ekana yönä Lilla oli jotenkin saanut toisen takajalan pintelipatja revittyä pintelun välistä pois ja oli syönyt patjan ihan riekaleiseksi : D


Mäki tykkään mun ryhdistä.2 kommenttia:

 1. Ihana tuo viimeinen kuva. :)

  Olisipa meilläkin yhtä pehmeä pohja maastossa kuin tuossa yhdessä rallitteluvideossa oli. Meillä on vain kivikovia kamalia kiviteitä. :s

  Itse en ole löytänyt Tahvosta vielä rallivaihdetta. Maastossa tallille päin mennessä se kyllä varmasti löytyisi, mutta jättipellolla ja missään muualla sitä ei kyllä löydy. Tahvo on laiskamatonen ja tällä hetkellä aika hurjan lihavassa kunnossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Lillallakin se suurin rallivaihde löytyy aina kotiin päin mennessä, mutta ihan kivasti se laukkaa tallista poispäinkin.

   Lillastakin on tullut välillä aika laiska, yleensä sen mieli vaihtuu vähintään viisi kertaa tunnin aikana. Aluksi se saattaa olla niin laiska, ettei meinaa liikkua mihinkään, puolivälissä tuntia saattaa joutua tekemään koko ajan pidätteitä, ettei hevonen lähtisi kaahottamaan. Sitä se varsan odottaminen teettää : D

   Täällä on tosiaan ihan mukavat maastot, tosin voi olla, että niihin kyllästyy nopeasti, kun ei ole muuta kuin tie, jota joutuu menemään eestakaisin.

   Ehkä Tahvostakin joku päivä löytyy vielä rallivaihde. Toivotaan ainakin niin (:

   Poista