perjantai 21. syyskuuta 2012

Ilman satulaa

Vaihteeksi päätin mennä Lillalla ilman satulaa. Ensin kävin ruokkimassa koulun heppasia (tallivuoro on mulla viikonloppuna), jonka jälkeen menin varustamaan Lillaa.

Tallusteltiin maneesille, jossa aloitin verryttelemään. Menin aluksi paljon pysähdyksiä sekä käynnistä ja ravista ja mentiin myös pysähdyksestä suoraan ravinostoja. Lilla meni ihan mukavasti, mutta jos paino hiemankin meinasi mennä taaksepäin pysähdyksessä, tamma meinasi lähteä liikkeelle.

Pysähdysharjoitusten jälkeen siirryin keskihalkaisijalle jatkamaan samantapaisia harjoituksia. Aluksi ravasin "sisään", keskivaiheilla käyntiinsiirtyminen ja muutama askeleen jälkeen laukannosto. Laukkaa uralle ja pitkälle sivulle asti, sieltä ravisiirtyminen. Kun tämä sujui, vaikeutin, ravista pysähdys ja pysähdyksestä laukannosto. Ajattelin mielessäni, että se ei ikipäivänä tule meiltä onnistumaan, mutta kunhan kokeilen. Mutta sehän onnistuikin! Hevonen onnistui taas kerran yllättämään aivan täysin.

Jatkoin harjoittelua kahdeksikolla ja vaihtaen laukan aina suuntaa vaihtaessa. Vaihdeltiin laukkoja myös koko rata leikkaalla. Pidin todella usein taukoa ja ravailin aina välillä. Aivan lopuksi päästin ohjat löysiksi ja mentiin HeC:2 2000 rata paino- ja istunta-avuin. Lilla meni senkin todella hienosti, oikeassa kierroksessa meinaa voltit ravissa ja laukassa joskus hieman venähtää, mutta muuten onnistuu kaikki.

Ilman satulaa on jotenkin mukavampi ratsastaa välillä, kun hevonen tuntuu olevan herkempi kaikelle, kun ei ole satulaa välissä. Tämänkertainen tunti oli aika rento, hieman keskityttiin enemmän noissa siirtymisissä ja laukanvaihdoissa, mutta muuten oikeastaan annoin Lillan vain köpsötellä menemään.

Tässä muistuikin mieleen, että kun talutin Lillaa maneesilta talliin, matkalla on paljon hevosia tarhassa, jotka kuka milloinkin hörähteli ja hirnahti Lillalle. Lillaa ei tuntunut kiinnostavan pätkääkään, mutta kun parin kuukauden ikäinen pikkuvarsa hirnahti kimeästi Lillalle, niin jo kääntyi Lillankin pää. Vähän aikaa piti varsulia ihmetellä, kunnes taas jatkettiin matkaa.


Ai että, tahtoo hyppäämään! Ja liittyi tähän postaukseen niin paljon...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti