lauantai 1. syyskuuta 2012

Kouluponi


Eilenn pääsimme koulusta jo kymmenen aikoihin, joten menin Miinan kanssa ruoan jälkeen ratsastamaan. Haettiin Lilla tarhasta, harjattiin se ja laitettiin tietenkin varusteet.

Miina meni selkään tällä kertaa ensin ja ratsasti reilu puoli tuntia. Ainakin mitä itse seurasin, Miina meni suurimmaksi osaksi ravityöskentelyä, teki paljon voltteja ja ympyröitä. Kun minun vuoro koitti, Lilla oli jo silloin aika hikinen, joten en mennyt kauaa. Menin hetken ravissa ja laukassa voltteja sun muita, jonka jälkeen kävelin loppukäynnit.

Lilla meni tänään aika hyvin, oli mukava kerrankin päästä valmiiksi lämmitellyn hevosen selkään. Välillä Lilla meinasi valua etupainoiseksi, mutta muuten meni kivasti. Tallissa harjasin Lillan, jonka jälkeen se pääsi vielä takaisin tarhaansa.

Laitan tähän kuvia nyt omasta ratsastuksestani, en ole omalla koneella, niin en jaksa nyt alkaa valkkailemaan enää Miinan kuvia. Laitan Miinan ratsastuksesta piakkoin kuvia, sitten kun saan taas oman koneen (:7 kommenttia:

 1. sulla on aika monessa kuvassa kantapäät kaivautunein kylkii :s mut hyvi meet muute!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen vaikutti varmaan se, että en jaksanut vaivautua lyhentämään jalustimia Miinan ratsastuksen jälkeen, jonka vuoksi kantapää nousi aina ylös, kun annoin pohkeita tai pyysin jalalla jotain muuta, kuten esim. isontamaan volttia. Lilla ei ole myöskään ehkä se kaikista sopivin hevonen minulle ja olen sille omasta mielestäni hieman liian pitkä, jonka vuoksi myös kantapää saattaa nousta ylöspäin, kun muuten en saa annettua pohkeita kunnolla. Jalan ylöspäin nouseminen on myös yksi lukuisista ratsastusvirheistä ja ongelmista, sitähän varten täällä koulussa nytkin ollaan, että pääsee valvovan silmän alle ratsastamaan ja oppimaan uutta (:

   Poista
 2. Ihania kuvia, Lilla menee tosi hienosti :) Pinkki varustus sopii tammaselle kivasti.
  -Ella

  VastaaPoista
 3. Täähän näyttää varsinkin laukka kuvissa tosi kivalta! Suurin ongelma taitaa olla nytten sun istunta, kuten varmasti itsekkin tiedät. Onko sulla mahdollista päästä opetukseen tuolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Lilla osaa jo laukatakkin ajoittain kivasti (: Ja kyllä, istunta on luultavasti ikuinen ongelmani, kun yhdestä "virheestä" päästään, heti tulee joku uusi taas korjattavaksi. Tällä hetkellä omasta mielestäni ja muutkin ovat todenneet, että tuijotan hevosen niskaa, ryhtini on huono, milloin olen etukenossa, milloin takakenossa, käteni ovat toisinaan liian leveästi, pidän liian pitkiä ohjia... Onneksi täällä ratsastusopetus ns. kuuluu kouluun, eli opetusta saa hieman jaksosta riippuen enemmän tai vähemmän. Hyvä niin (:

   Poista
  2. No hyvä juttu! Eiköhän kehitystä sitten ala tapahtua :)

   Poista