tiistai 11. syyskuuta 2012

Ratsastustunti

Ajattelin kertoa teille tämän päiväisestä ratsastustunnista, vaikka en siellä Lillalla ollutkaan.

Sain ratsukseni tallin suurimman hevosen, yksisilmäisen sellaisen (juuri se heppa, jota olin toivonutkin, jes). Aluksi katsoin ekaa tuntia ja menin puolivälissä varustamaan tuntiheppaani.

Varustaminen sujui ihan hyvin, mitä nyt piti vähän muka yrittää näykkiä satulavyötä laittaessa. Ensimmäinen ongelma tuli vastaan, kun piti nousta selkään. Heppa oli hieman isompi kuin Lilla. Jotenkin selkään kuitenkin könysin ja lähdin kävelemään. Ja mitkä askeleet. Ihan valtavat. Ja sitten kuin tajusin katsoa kaulaa. Se vain jatkui, jatkui ja jatkui.

Alkukäyntien jälkeen aloimme lähes heti menemään kevyttä ravia ja tekemään pitkälle sivulle kaksi volttia. Ravi oli aivan älyttömän isoaskelista ja se oikein heitti ylös. Aina kun tulin alas satulaan, kuului sellainen "pläts" ääni. Maneesissa siis kaikui "pläts pläts pläts pläts".

Hevonen meni ihan hyvin, aluksi kuvittelin, ettei siitä tule mitään, kun joillain se on heitellyt päätä aika mukavasti. Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin mennä peräänantoon ja välillä saatiin ihan mukavia pätkiä. Laukattiin voltteja myös. Jossain vaiheessa voltteja pienennettiin ja meidät pyydettiin menemään niitä harjoitusravissa. Se oli jotain niin kamalaa aluksi, pompin puoli metriä ylöspäin satulassa. Kun sain itseni rentoutettua, hytkyin satulassa silti kuin perunasäkki. Vatsalihakset kaipaa siis treeniä...? : D

Tunnista jäi ihan hyvä fiilis, olisi mukava mennä toisenkin kerran kyseisellä hepalla (:
Tältä näytti istuntani harjoitusravissa...


...ja tältä : D


2 kommenttia: