tiistai 4. syyskuuta 2012

Vuosi yhdessä

28.8.2012 meille tuli Lillan kanssa tasan vuosi yhteistä taivalta. Tämä postaus on hieman myöhässä, mutta tuskin se ketään suuremmin haittaa.

Aluksi meillä oli Lillan kanssa ongelmia, jotka otin ehkä itse hieman liian vakavasti ja luultavasti suurin osa ongelmista johtui vain siitä, että itse aina ajattelin "kun se eilen teki niin, se tekee varmasti tänäänkin ja voi voi kun meillä ei mikään onnistu". Aluksihan en voinut viedä edes heiniä tarhaan pelkäämättä, että saa kaviosta. Hevonen suoraan sanottuna tuli päälle ja jos yritti saada sitä väistämään, tuli sieltä potku. Kaikki kuitenkin hoitui sillä, kun muutaman kerran otti riimunarun tarhaan ja pyöritteli sitä viedessään heiniä. Nyt voin huoletta antaa Lillan kelle tahansa hoidettavaksi, se ei varmasti tee mitään.

Kun maastakäsin kaikki alkoi sujumaan, huomasin, etten osaa ratsastaa Lillaa ja mikään ei onnistu ratsastaessa. Hevonen kaahottaa ympäri kenttää ja ei mene sinne minne haluan. Teinhän Lillasta jo myynti-ilmoituksen ja olihan se hetken myynnissäkin. Kukaan ei tullut katsomaan (oli niin vähän aikaa netissä myynnissä), hyvä niin.

Kun tamma alkoi kehittyä, alkoi kaikki sujumaankin paremmin. Kun ensimmäisen kerran sai jotain onnistumaan, motivaatio ratsastusta kohtaan alkoi nousta. Vähän aikaa menin tallille aina ajatellen "Eikä pitää mennä ratsastamaan, enkä osaa ratsastaa ja kaikki menee taas päin kuusia". Mitä enemmän hevonen kuitenkin kehittyi, sitä enemmän halusin ratsastaa. 

Muistaakseni joskus joulukuussa selailin netistä oreja vain huvikseen. Jossain vaiheessa tuli ajatus siitä, että mitä jos Lillalla teettäisi varsan. Sitten sitä oltiinkin jo matkalla katsomaan oriehdokasta. Koitti toukokuu ja Lilla meni orin luo. Ja nythän Lillalla on tiineyspäiviä reilu sata takana.

Arvatkaapa muuten, suostuisinko myymään Lillaa nyt - en varmana, en nyt, enkä tulevaisuudessa. Helmikuu 2012


Syyskuu 2011, oli sillon aika laiha ja lihakseton

Meidän ekoja esteitäHuhtikuu 2012

Elokuu 2012

Elokuu 2012

2 kommenttia:

 1. Onpa teillä ensimmäisen vuoden tarina! Huh, minä olsin varmaan tehnyt jotenkin tuollein, mutten olisi laittanut myynti-ilmoitusta ja yrittänyt sisukkaasti itse ja sitten kun mikää ei menisi nappiin pyytäisin opettajan sinne missä olin :DD
  On Lillalla ihan eri hyppytyli ja askeleet näyttää pitkiltä ja kaula pitkältä ja semmoselta "jurottavalta", et nytku vertaa niin siinä hevonen vertaansa vailla! Onnee!
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillahan oli talven täysihoidossa ratsastuskoulussa, jossa sain opetusta. Jos ei olisi ollut, luulen, ettei kehitystä olisi tapahtunut mihinkään suuntaan ja liekö edes omistaisin koko hevosta enää.
   Osaa Lilla vieläkin olla hankala, puskea volteilla ulospäin ja nojata ohjaan toden teolla, mutta on Lilla kyllä muuttunut minunkin mielestäni aivan silmissä. Kiitos (:

   Poista