keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Haaste

Säännöt:
- Haasta 4 blogia - Yritä haastaa sellaisia blogeja, joilla on vähän lukijoita
- Vastaa kaikkiin kysymyksiin
- Blogien osoitteet: En jaksa haastaa ketään, tehkööt ne jotka haluaa.

 1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Hetken mielijohteesta vain : D

2. Oletko kilpaillut/ millä tasolla kilpailet?
Parissa seuratason kisoissa olen Lillalla käynyt ihan vain "huvin vuoksi", eli voitto ei ole ollut tärkeintä vaan kokemus (:

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
 Kohtapuoliin yhdeksän vuotta.

4. Koulu vai esteet?
Koulun ratsastaminen on toki kivaa, mutta vaihteluna on mukava hypätä esteitäkin. En osaa valita :D


5. Valmennus vai kilpailut?
Valmennukset, niistä oppii tosi paljon, jos on hyvä valmentaja!

 6. Poni vai hevonen? perustele
Hmm... Iso poni tai sitten hevonen. No tinkerit on aika kivoja, nehän on hevosia, mutta voi olla ponikokoisia (kuten Lilla), mutta silti vankkarakenteisia :D En ehkä kevytrakenteisella ponikokoisella niinkään haluaisi mennä, tuntuisi, että sen selkä katkee mun alle, kun on tottunut Lillaan, joka on kuitenkin hieman raskasrakenteisempi.

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra tai omaa hevosta?
On, omassa nimissä Lilla.

8. Oletko hypännyt kiinteitä esteitä?
Juu joskus, ei isoja, ihan pikkusia vaan.

9. Lempi hevosrotu?
 Irlannin cob on mukava, mutta jaloissa on kyllä yleensä aika ongelmissa, kun saa miettiä, mitä niihin seuraavaks tunkee, jottei kutiais :D Kaikkien ongelmahan tää ei oo, mutta ilmeisesti kaikenmaailman öttiäiset ja punkit tykkää karvajaloista.

10. Korkein este, mitä olet hypännyt?
120cm, mutta mieluiten pysyn ehkä siinä 80-100 sentissä suurimmillaan.

7 kommenttia:

 1. Onko, Tämä heppa se joka on osallistunut Villivarsan "Vuoden hevonen" Kisaan? Nimeltään Lilla ?

  VastaaPoista
 2. Kannattaa ajella jaloista kaikki karvat pois, ihan ihoa myöten niin että saa tarvittavat lääkkeet jalkoihin. Sitten kun jalat on kunnossa voi karvojen antaa kasvaa ja huoltaa niitä oikein ettei mitkään punkit sun muut tuu.

  VastaaPoista
 3. 9. kohtaan vastausta, kaikki karvat veks! Ei tule muuten paranemaan, menee vaan ihan rutosti aikaa ja vaivaa. Ihoa myöten vaan kaikki pois! Mitä nopeemmin sen parempi, ja vältät mahdollisen muiden hevosten tartuttamisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut ennenkin tinker + olen saanut muidenkin tinkereiden omistajilta neuvoa. Lähes kaikki tinkerihmiset, joita tiedän, ei ole kannattanut karvojen ajelua (iho voi ärtyä vain enemmän, kun karvat ajellaan, koska ihossa on oma rasvansa, joka sitä suojelee ja kun iho yht´äkkiä joutuukin ilman kanssa tekemisiin, se ärtyy). Entisellä tinkerillä ajeltiin karvat = paheni vain + Lillalla ajeltiin karvat, tuntui pahenevan myös. Muihin hevosiin punkit EI tartu, ellei se ole tinker, shire tms. tupsujalkainen. Eli suokkeihin, lämpösiin, issikoisin, shettiksiin ja muihin sellaisiin se ei tartu. Olen myös kuullut, että liika käsittely, pesu jne. rasittaa jalkojen ihoa ja sekin voi vain paremminkin ärsyttää jalkoja. Lillalla olen jättänyt nyt kokonaan pois jalkojen pesun ym. lääkeaineiden sörkkimisen sinne, tällä hetkellä käynnissä on Noromectin valeluliuoksen anto 3x3 viikon välein, rehu on myös vaihdettu kaurattomaan. Jalat ei sinäänsä ole parantuneet vielä kunnolla, töhnämäistä vaaleaa "rupea" lähtee polvitaipeiden takaa, mutta enää jaloissa ei sentäs ole haavoja ja verisiä rupia. Jos tämä ei tehoa, luultavasti alan laittaa jalkoihin rikkiä sekoitettuna rypsiöljyyn n. kuukauden välein. Ensimmäinen ajatus minullakin oli, kun ekaa kertaa vuohispunkkeihin törmäsin, että karvat vaan veks ja hoitoa sinne. Mutta käytännössä se ei ollutkaan niin hyvä ratkaisu.

   Poista
 4. Sitten ell määräyksien mukaan... Ei ne aineet auta mitään kun se karva on niin pitkää. lyhyemmäks voit kyllä vetää. ihan pientä vinkkeliä. Meinaan jos sulla on tallikavereita, voi olla muiden heppojen omistajat aika vihasia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ell:n ohjeen mukaan olen hoitanutkin, ei auta. Ja mm. tuo noromectin on ell:n ohjeesta. Eri ell:t on antanut hieman eri ohjeita. Ja kyllä, tallissa jossa hevoseni on, on myös muita hevosia, mutta punkit EIVÄT edelleenkään tartu muihin kuin tupsujalkaisiin ja muita tupsujalkaisia tallilla ei ole. Jos punkit tulee, niitä tuskin saa lopullisesti pois, näin olen kuullut. Oireita voi lievittää ja saada oireettomaksikin, mutta kyllä ne tahtoo tulla takaisin jossain vaiheessa. Sitä paitsi jos satut huomaamaan, Lillalta veettiin tässä pari kuukautta sitten ihan lyhkäseks karvat. Toiste en aja, se ei meillä auta ja sillä sipuli. Turha niitä on ajaa, jos se ei mitään hyödytä ja vaan pahentaa. Ja kyllä, pistin sinne ELL:n ohjeen mukaisesti lääkeaineita ja pesin ELL:n määräämällä pesuaineella JOKA päivä. Ei auttanut. Paremmin nyt on pysynyt kurissa, kun ei turhia sörki. Joka hevoselle ei kaikki sovi ja meille karvojen leikkuu ei toimi. Onko se sinun ongelmasi? En halua pahentaa hevosen oireita sen takia, että joku käskee ajamaan karvat luullen, että se helpottaa hevosen oloa ja muuten rääkkään hevostani, kun en niitä aja.

   Poista