perjantai 26. lokakuuta 2012

Hyppäämistä Prinssillä

Pääsin taasen tänään hyppäämään Lillan tarhakaverilla Prinssillä. Tarhasta hakiessa hevoset olivat yhdessä päättäneet ilmeisesti, että ne lähtevät karkuun ja jonkin aikaa ne siinä juoksi (kyllä, myös Lilla, joka yleensä hyvä että jaksaa raahustaa heinäkasalle). Ihan hyvin antoi kuitenkin kiinni, kun olivat saaneet vähän aikaa pelleillä ja kiusata meitä.

Lilla otettiin mukaan ja Jojo verkkasi sillä hieman samalla kun menin Prinssillä, mutta hyppyjen ajan Lilla sai oikeastaan toimia vain Jojon tuolina. Ratsastin Lillalla kuitenkin hetken vielä Prinssin ratsastuksen jälkeen, ehkä n. 20 minuuttia. Lilla meni oikein mainiosti (paitsi en tajua, miten Nina on saanut Lillan eilen menemään pituushalkaisijalla avotaivutusta :D). Tänään sillä oli siis hieman kevyempi päivä ja huomenna luultavasti vapaa tai hetken irtojuoksutus. 

Jojo, Prinssin omistaja, toimi ns. tunnin ohjaajana ja neuvoi, mitä teen seuraavaksi jne. Aluksi verkkasin ihan ravissa ja menin muutaman kerran pari puomia suhteutetulla välillä (niihin tuli myöhemmin esteet). Prinssi olisi kovasti halunnut aluksi hypätä ne, mutta meni ihan hyvinkin.

Jojo nosti puomin toiselle esteelle ja lähestyin sitä ensin ravissa ja parin toiston jälkeen nostin laukan ekalta puomilta ja tulin esteen laukalla. Prinssi meni oikein hyvin. Pian toinenkin puomi nostettiin esteeksi ja mentiin sitä, niin ravissa (laukannosto ekan esteen jälkeen) kuin laukassakin. Kerran sain jotenkin hienosti jalustimet jalastani esteen päällä ja Prinssi jatkoi hienoa kiitoravia (jos tietäisitte, minkälaista sen ravi on, niin ehkä tajuaisitte miten hankalaa oli pysyä kyydissä :D), mutta sain hevosen taas aika nopeasti kontrolliin ja itselleni jalustimet jalkaan. Toisen kerran Prinssi päätti kieltää, ja lensin kauniisti kaulalle. Jotenkin ihmeesti sain kuitenkin ninjailtua itseni takaisin selkään.

Vauhtia ei tältä tuntunut puuttuvan ja ratsastajan taidoista ei edes puhuta, mutta hevonen meni hyvin!

Takana näkyy meidän hyvä tunninohjaajamme ja hänen valtaistuimensa.


Meidän tyylinäyte. Ei sitten sanaakaan ratsastajan ilmeestä :DPrinssi-ei-taho

P.S. Meillä on lunta.4 kommenttia:

 1. naurahdin tolle ilmeelle :D mut kivoja kuvia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ilme oli joka kuvassa melkein ihan ihmeellinen : D Mutta kiitos (:

   Poista
 2. Mää en tiedä mistä tämä tuli mun mieleen, mutta kysynpä kumminkin, että minkä tasoinen ratsastaja sää oot? :) ( Siis niin kun HeA, HeB... )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äää, on niin hirveetä arvioida omia taitojaan : DD Esteillä olen hypännyt n. 90 rataa suurinpiirtein, yksittäisenä 120cm. Jos tulee pidempi tauko hyppäämisestä, on se aluksi taas vähän hakemista. Koulussa osaan tehdä jotenkuten avot, sulut, etu- ja takaosakäännökset, laukanvaihdot ja pohkeenväistöt. Kaikilla hevosilla ei kaikki suju, riippuu ihan hevosestakin ja päivästä mitä saa sujumaan ja mitä ei. Ratsastanut olen 9 vuotta, mutta en ole mielestäni hirveän kummoinen ratsataja siihen nähden. Tykkään enemmän harrastella omaksi ilokseni, kuin harrastaa "tosissaan". Toki on kiva kehittyä, mutta minulla sillä ei ole mikään kiire (:

   Poista