tiistai 23. lokakuuta 2012

Puomeja maneesilla

Jojo meni omalla hevosellaan Prinssillä (Lillan tarhakaveri) hyppäämään maneesille, joten minä menin Lillan kanssa myös. Menin koulua ja muutamia puomeja vaihteluksi, kun niitä maneesissa oli.
Aluksi lämmittelin Lillaa ihan tavallisesti hieman ravaillen ympyröitä. Nostettiin myös pari kertaa laukat. Sen jälkeen mentiin puomeja hetki.
Eräässä estevalkassa näin, kun mentiin sellaista perhoskuvioita, joten kokeilin sitä puomimuodossa. Se näytti hirveän vaikealta, mutta ei se ollutkaan ihan ylitsepääsemätön tehtävä, kun vain muisti tarpeeksi ajoissa miettiä, minne mennään.
Lilla oli kovin innoissaan, kun näki esteitä ja katsoi kaikkia puomejakin "oo este jee"-ilmeellä. Mutta jos nyt rupeisin hyppäämään, hevosen kunto loppuisi hetkessä, kun joutuisi ison mahan kanssa pomppimaan. Ja sitäpaitsi se pudottaisi puomit viimeistään mahallaan. Ja en kyllä muutenkaan hyppäisi hevosella, joka on jo kuitenkin kuudennella kuulla kantavana, Lillallahan lopetin esteet lopullisesti joskus ehkä kolmen kuukauden kohdalla.  
Jojon hypättyä Prinssillä, sain vielä minäkin hypätä sillä muutaman esteen. Lilla sai sillä aikaa kävellä (ja hieman ravaillakkin) Jojon kanssa, mutta lopussa se sai tyytyä vain katselemaan, kun Prinssillä hypättiin.
Prinssillä oli ihan erilaisia loikkia kuin Lillalla. Koska se on isompi hevonen, se lähti kauempaa, tai ainakin tuntui siltä ja muutama eka hyppy mentiin tyylillä "oho se lähti jo hyppäämään". Aluksi menin esteitä 55 & 65 senttisinä, mutta lopuksi sain hypätä pari kertaa 70 senttisenkin. Prinssinakki oli oikein loistava ja on taas kehittynyt niin huimasti että! Prinssi kehittyy ja Lilla sen kuin lihoo. Kohta joudun varmaan pyörittämään sen tarhaan, kuten Jojo sanoi :D Hyvä ettei Lilla hengästy jo alkuraveissa. On mulla hyväkuntonen hevonen. Oon mennykki nyt jotai n. 30-40 minuuttia kerrallansa ja alkanut pitää vapaapäiviä vähän useammin, koska huomaa, että Lilla ei oikein enää jaksa ihan normaalilla tahdilla menoa.
Ratsastuksen jälkeen siivosin Lillan karsinan pikavauhtia, jonka aikana tamma sai seisoa käytävällä fleece päällään. Laitoin iltaruuat & hevosen karsinaan. Sitten olikin vielä vuorossa lakaisua, jonka jälkeen lähdin tallista.

Vertauskuva, miltä näytti Lillan maha maaliskuussa ja miltä nyt. Varmaan tunnistatte, kumpi on nyt :DJojo & Prinssi


Jojo & PrinssiTyylikästä


5 kommenttia:

 1. Hui, ompa Lillalla iso maha, en oo aijemmin ees hoksannut! :D En malta oottaa kuin iso se on sitte viimesillä kuukausilla ja viikoilla.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on iso maha jo : D Ja kohtahan varsa alkaa kasvamaan entistä hurjempaa vauhtia ja maha kasvaa entistä nopeemmin.

   Poista
 2. Voi kamala toi maha on jo iso! :D

  VastaaPoista
 3. Ihana on heppas kyllä, ei voi muuta sanoa ! :D
  Mun blogista löytyy haaste sulle :-) http://tanaanonhuominen.blogspot.fi/2012/10/liebster-blog.html

  VastaaPoista