lauantai 17. marraskuuta 2012

Päivän aikataulu

Ajattelin väkertää teille lukijoille tällä kertaa tälläisen kuvauksen päivästäni, aika tapahtumarikas kun se oli. Tallivuorot viikonloppuna on kyllä niin ihanaa aikaa, kun saa vetää tukka putkella melkein sen viisitoista tuntia päivässä, kun on se oma heppa kanssa.

Klo 5.00 Ninan herätyskello alkoi soimaan. Kumpikin meistä vain käänsi kylkeänsä ja toivoi, ettei olisi tarvinnut nousta. Kävin jo lähestulkoon unessa, kun havahduin, luulin, että Nina oli noussut ja pinkaisin ylös. Luulo ei ole tiedon väärti ja Nina olikin vielä nukkumassa. Itse kuitenkin jo aloin valmistelemaan talliinlähtöä, kun ylhäällä olin.

Klo 5.10 Puolitokkurassa avasin jääkaapin oven ja otin sieltä esiin voileipätarvikkeet. Voitelin leivät ja taisin todeta Ninallekkin "eii, nyt mä voitelin väärän leivän". Syötiin aamupalaa, vaikka leuat eivät olisi vielä tahtoneet alkaa toimimaan. Tungimme päällemme miljoonat vaatteet ja lähdimme kohti isoa tallia (sinne, missä Lillakin on)

Klo 5.45 Hevosille ruuat nenän eteen (kyllä, aikaisin, mutta 6.30 piti olla toisella tallilla, mutta minun sekä Ninan tahdilla se ei onnistu, ellei tulla tarpeeksi ajoissa). Kannoimme tarhoihin vettä ja heiniä, tarkistimme hepat ja talutimme tarhaan. Tämän jälkeen lähdimme kohti toista tallia.


Klo 6.30 Toisen tallin hevosille ruoat ja heinien vienti tarhoihin Tämän jälkeen hoidettiin pihattovarsat ja melkein nukahdettiin, kun odotettiin, että ne syö. Kipin kapin takaisin maneesitallille ja hevosten tarkastus, loimitus ja pihalle vienti. Tämän jälkeen ah niin ihana karsinoiden siivous, heinien pussitus sun muut tallin perushommat. Päiväheinäaika tuli, joten syötimme/ juotimme maneesitallin, pihattovarsat ja omat hepat.

Klo 11.30 Takaisin asuntolalle valmistamaan ruokaa, kun nälkä meinasi tulla. Olimmehan jo lähes seitsemän tuntia keikkuneet ylhäällä, siitä ei puhuta, olimmeko hereillä, mutta ylhäällä silti. Tein ruokaa ja söin. Tämän jälkeen oli aivan pakko istua viideksi minuutiksi, mutta isolle tallille lähdin lähestulkoon heti syötyäni.

Klo 12.30 Oman hevosen & Prinssin karsinan siivous, sekä heinien pussitus. Lisäksi uimista lantalassa, kun kottikärryt piti viedä sinne. Lillan haku sisälle ja sen varustus. Ratsastus Lillalla. Perusasioita, ympyröitä ja väistöjä, jotka eivät oikein sujuneet, tällä kertaa se johtui itsestäni, koska en jaksanut keskittyä.

Klo 14.30 Lilla takaisin talliin. Oli hieman hikinen, joten loimi päälle, karsinaan ja heiniä nenän eteen. Muidenkin hevosten syöttö ja suunta taas kerran toiselle tallille, jossa odotti lisää nälkäisiä mahoja.

Klo 16.15 Pieni hengändystauko ja suunta kauppaan ostamaan ruokaa ruokakupongeilla (tallivuorolaiset saa).

Klo 17.45 Talsiminen taas kerran kohti isoa tallia ja siellä iltatallin teko. Toinen talli myös, jossa myöskin iltatalli. Ja pihattoa ei tietenkään unohdettu.

Klo 19.40 Oltiin valmiita ennätysajassa (alkuviikosta meni puoli yhdeksään) ja niin nopeasti kuin pystyimme raahustavilla askelilla suuntasimme kohti asuntolaa. Siellä tein jälleen kerran ruokaa, söin ja lysähdin sohvalle jaksamatta tehdä mitään. Huomenna taas ylös viideltä ja sama rumba edessä. Maanantaina onneksi enää aamutalli. Tiistaina saa nukkua seitsemään. Ah, mikä ihanuus.8 kommenttia:

 1. Meneekö nykyään aina mollin tallivuorot noin vai oliko joku poikkeus että tuolla miehityksellä mennään koko viikonloppu? :o

  t. ex-mollilainen vuosien takaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla mennään viikko ja viikonloppu. En sitte tiedä, joillain on kai apuna TMH (?), aluksi oli minullakin ekassa tallivuorossa, mutta nyt kun olemme Ninan kanssa tekemässä jo toista tallivuoroa yhdessä, ei meillä oo ollu ketää muuta apuna :D Kahestaa me siellä koko päivä palloillaan : D

   Poista
 2. aika mauton postaus, matkittu kaktun blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin tälläisiä postauksia ei olisi ollut muillakin ennen, mutta heti kun joku tunnettu bloggaaja tälläisen tekee, seuraava tekijä on heti matkinnut sitä : DD Kaikkia en voi miellyttää.

   Poista
 3. Kiva postaus tää oli! (: Toki ois kiva saada vielä uusia kuviakin mukaan, mutta ymmärrän kyllä että ei niitä varmaan tuollasella aikataululla ehdi ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuvien ottaminen tänä viikonloppuna ei oo tullu ihan ensimmäisenä mieleen :DD

   Poista
 4. Kivan raskas päivä sulla :D Mis sä muute opiskelet?

  http://somecountrygirl.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noi tallivuorot aina vähä raskaita, ku sattuu oleen se oma hevonen siinä vielä lisäks :D Mutta kyllä niistä aina selviää. Opiskelen Perhon maaseutuopistolla (:

   Poista