perjantai 23. marraskuuta 2012

Perjantain kuulumiset

Tänään Lilla saikin jäädä viikonlopun ajaksi Tiian hoitoon, kun itse lähdin kotiin kahden viikon koululla olemisen jälkeen. Ennen kotiin lähtemistä tänään kuitenkin ratsastin Lillan.

Lilla oli jo maneesitallilla valmiiksi, kun oltiin viety meidän hepat sinne, jos ne mahdollisesti kengitettäisiin, mutta kengittäjät eivät sitten ehtinetkään kengittää enää meiän heppoja. Siksi nappasin vain suitset kouraan ja suuntasin Lillan luo maneesille. Harjaa en tietenkään tajunnut ottaa, joten pyyhin kädelläni enimmät roskat sun muut hevosesta ja laitoin sille suitset päähän. Kuvasin ensin hetken Sonjaa & Zickoa, jonka jälkeen menin Lillalla hetken, ehkä n. 20 minuuttia.

Menin ympyrätyskentelyä ravissa ja vähän laukassa. Ekassa laukannostossa meinasi Lilla innostua liikaakin, mutta otettiin se uusiksi, jolloin sujui jo paremmin. Parin laukan jälkeen menin hetken ravissa loppuverkkaa ja siirryin pian käyntiin. Käveltiin hetki, peilailtiin ja verrattiin heppoja Jojon & Sonjan kanssa, siivottiin jälkemme (tai no, Sonja siivosi, kun itse meni ehdottamaan, että se siivoaa, jonka hevonen liikkuu ensin ja Zicko lähti lähes heti kävelemään :D) ja suunnattin naamamme takaisin tallille.

 
Meidän hieno laukannosto
 
 

2 kommenttia:

  1. Kuinka kauan Lillalla saa ratsastaa tiineyden aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lillalla on jo nyt kevennetty liikuntaa, ennen liikkui 1h 6-7krt viikossa, nyt liikkuu 20-40min kerrallaan 4-5 kertaa viikossa. Menen hevosen mukaan, kun tuntuu, ettei se jaksa, kevennän lisää. Lopussa menen varmaankin vain kävelylenkkejä ratsain, viimeisen kuukauden-parin kohdalla varmaankin vain maastakäsin. Katsoo nyt, riippuu vähän siitäkin, miltä hevonen tuntuu.

      Poista