keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ratsastustunti

Suunnittelin ensi viikolla meneväni Lillalla valmennukseen. Tämän päivän ratsastustunnin jälkeen kuitenkin tulin toisiin ajatuksiin.

Meillä oli koulussa siis tänään ratsastustunti ja menin sinne Lillalla. Olen juurtunut jo siihen, että ravaan/ laukkaan aina vain pienen hetken, jonka jälkeen kävelen aina vähän. Alkutunnista meillä sitten olikin raviverkka + laukassa verkattiin kanssa hetki. Koko maneesissa laukan ajan kaikui vain Lillan hengitys ja jo alkuverkan jälkeen se oli hieman hikinen. Olen tässä pohtinut jo jonkin aikaan, miksi Lilla ei ole nyt hionnut ollenkaan, vaikka sillä olen mennyt sen tunninkin ja ennen se hikosi jo puolessa tunnissa ainakin vähän. Tajusin sen, että kävelen Lillalla niin paljon yksinmennessäni, ettei sille tule yksinkertaisesti niin kuuma, että se hikoaisi.

Lopputunnista saimmekin mennä Lillan kanssa hieman kevyemmin. Mentiin koko rata leikkaalla loivia väistöjä, suurin osa käynnissä, pari kertaa ravissa. Lopussa ravattiin hetki ja saimme alkaa kävellä. Lilla meni todella hyvin tunnin, mutta huomasin tosiaan, että se väsähti alussa, kun verkka oli niin nopeatempoinen.

Ehkä ihan suosiolla jätän sen valmennuksen väliin ja taitaa nuo tunnitkin riittää, jos me jatketaan sitä meidän köpöttelyä, niinkuin ollaan ny tässä puoli kuukautta tehty. Ratsastaa vielä aion kaikissa askellajeissa, mutta tosiaan hieman kevyemmin niinkuin ennenkin.

Tällä viikolla minulla onkin talliviikko. Viikonlopusta voi tulla mielenkiintoinen, kun pitäisi ruokkia ja hoitaa tallin hevoset + pihattovarsat ja sitten vielä Lilla & Nakki. Noh, ehkä me siitä yhdessä Ninan kanssa selvitään.


Muutama ratsastuskerta sitten.

2 kommenttia: