lauantai 8. joulukuuta 2012

Kun hevoset osaisivat puhua...

Kerrompa Lillan kuulumisia nyt enemmän. Hevonen oli aamulla ell:n lähdön jälkeen noivea. Soiteltiin ties minne ja kyseltiin kaikkialta, miten kannattaisi tehdä. Kovin moni ei suositellut klinikkareissua, koska hevonen ei olisi luultavasti kestänyt matkaa. Päivällä hevonen vapisi, huojahteli, ravisteli välillä itseään ja oli tosi väsyneen näköinen.

Illalla eläinlääkäri tuli uudelleen ja mitatessani hevosen lämmön lämpöä oli 40 astetta!! Nielemisvaikeuksien vuoksi oli ehkä mahdollisesti jotain päätynyt henkitorveenkin ja hevosella nyt siis keuhkokuumekkin. Keskiviikkoon asti saatiin antibioottikuuri. Onneksi tuli harjoiteltua koulussa sitä lihakseen pistämistä. Illalla Lilla sai myös kipulääkettä, aikamoinen etsiminen vaan oli, kun ei ole oikein kipulääkkeitä, joita kantavalle voi antaa. Kipulääkkeen annon jälkeen hevonen alkoi hiota ja oli aivan litimärkä jalkojen sisäpuolelta, kuume  alkoi ainakin vähän laskea. Hengitystiheyskin oli hevosella 36, normaali on 8-12 kertaa minuutissa. Epäiltin jo, että alkaa luomaan varsansa, mutta onneksi vielä on sekin pysynyt sisällä. 

Illalla sai syödä jo vähän väkirehuja sekoitettuna veteen mömmöksi. Nieleminen näytti ainakin vähän helpottuneen. Voihan olla, että hevosella saattaa olla vain kurkunpääntulehdus tms. jonka takia vaikea niellä, mutta pahimmassa tapauksessa voi olla se heinästä tullut bakteeri. Keuhkokuume on nyt ainakin, mutta ei ole selvinnyt nielemisongelma. Stressaavaa, kun ei voi tietää tarkalleen, mistä se johtuu. 

Täytyy toivoa, että hevonen selviää ja varsa selviää. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Ell laittamassa kipulääkettä. Itse peitän hevosen silmää, ettei näe neulaa ja nipistämässä kaulasta, jotta keskittyy siihen, eikä neulaan.

13 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja jaksamista teille <3 Ja haleja niin sulle kuin Lillallekin. Pidän peukkuja, että kaikki kääntyy vielä hyvin päin :)

  VastaaPoista
 2. toivottavasti paranee! Omalla hevosella oli ähky tänään.. Aika rajun näköistä, kun pistivät mutta eivät osuneet kohdille/ hevonen alkoi kaatua ja verta oli vähän jokapaikassa.
  Myös letkutuksessa sieraimeen tuli haava ja sieltäkö sitä verta vasta alkoikin tulla!
  Osaa vaan olla rankkaa, kun hevonen sairastuu.

  Ja tosiaan sitä tukoskohtaahan ei löytynyt.

  VastaaPoista
 3. Voiei :c Toivottavasti paranee, eikä kummallekkaan käy mitään! Jaksamisia sinnepäin molemmille!

  VastaaPoista
 4. Voi... Koko ajan tulee huonompia uutisia :( olisi sekin kurja juttu jos Lillan astutukset ja varsa on maksettu mutta tammasta ei tule minkäännäköistä tervettä varsaa.. :( toivotaan parasta, haleja! :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille taaskin (: Hevonen näytti ainakin hieman paremmalta nyt aamulla. Täytyy katsoa, miten käy, kun kipulääkkeen vaikutus loppuu.
  Toivotaan, että varsakin pysyy sisällä. Eilen se ainakin liikkui illalla, kun hevosta vielä käytiin katsomassa, joten varmaan se vielä ainakin elossa on.

  VastaaPoista
 7. Voi ei! Jaksamisia teille molemmille! Toivottavasti lähtee paranemaan pian!!

  VastaaPoista
 8. Mitä Lillalle tällä hetkellä kuuluu? Oon ittekki tää melkein huolesta sokea, vaikka ei ookkaa oma heppa, enkä oo ikinä livenä nähny:"(

  VastaaPoista
 9. Itsekkin tulin utelemaan, että mikä on Lillan vointi nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittelen postauksen piakkoin, jossa kerron Lillan kuulumiset sunnuntaista alkaen (: En ole saanut vain konetta lainaksi, mutta oman koneen saan lauantaina, niin sitten. Nytkin olen vaan pikakäynnillä koulun koneella : DD

   Poista
 10. Tähän blogiin on kyllä pakko liittyä lukijaksi, kun itellä on tinkeri vuokralla :)

  VastaaPoista