lauantai 8. joulukuuta 2012

Selvennystä Lillan nykyiseen tilaan

Aamulla menin tavallisesti Sonjan kanssa hoitamana hevosia, kun huomasin, ettei Lilla ollut syönyt iltaheiniään ja jättänyt niistä melkein puolet. Hevonen oli muutenkin hieman noivea. Väkirehut se söi, mutta todella hitaasti. Lämpö oli normaali.

Tarjosin hevoselle lämmintä vettä, jota se joi, muttei normaalisti. Lilla otti aina suullisen, jonka jälkeen nosti päänsä ylös ja yritti niellä, joka onnistui juuri ja juuri. Heiniä hevonen otti aluksi suullisen ja jäi mupeltamaan niitä, ei kuitenkaan pureskellut. Nieleminen oli hankalaa ja kun Lilla nieli, yleensä sen jälkeen se piti hetken korinaa, aivan kuin ruokatorvi olisi ollut tukossa.

Soitin ell:n paikalle ja hevonen letkutettiin. Letkua oli vaikea saada nieluun, koska hevosen oli vaikea niellä. Aina kun letku oli nielun kohdalla, hevonen alkoi yskimään,joka ei ole normaalia. Kun letku saatiin ruokatorveen, todettiin, ettei se ollut tukossa.

Muutaman muun lievän oireen perusteella ell totesi, että hevosella saattaa olla botulismi-bakteerin aiheuttama myrkytys. Tämä bakteeri siis tappaa ihmisiäkin ja ylensä hoitamattomana aiheuttaa hevosen halvaantumisen, jonkajälkeen on tuskin mitään tehtävissä. Mitä pikemmin hoitoa saa, sitä paremmat ennusteet ovat. Lilla sai penisilliiniä ja tarkoitus oli lähteä pikimmiten klinikalle. Äiti soitti Helsinkiin, mutta ei ole varmaa, viedäänkö hevonen sinne. Riippuu siitäkin, mitä mieltä ne on asiasta klinikalla.

20 kommenttia:

 1. Voih! Ei tuossa noin pitänyt mennä! :( Toivotaan parasta että Lilla saa jatkaa elämäänsä normaalisti :(

  VastaaPoista
 2. voi ei :/ Toivotaan että Lillalla ei olisi mitään vakavaa ja että parantuisi pian tuosta! :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei :( Toivotaan parasta. Toivottavasti ei olisi mitään kovin vakavaa ja Lilla toipuisi nopsaa :( Pärjäile (:

  VastaaPoista
 4. Voi ei! :( Toivotaan parasta tältäkin suunnalta. ♥

  VastaaPoista
 5. Saattaahan tuo olla jotain muutakin. Mutta kyllä minä ainakin haluaisin hevosen klinikalle viedä. Jos sillä on nyt tuo bakteeri, luultavammin se halvaantuu,jos ei mitään hoitoa saa (ellei tapaus ole todella lievä). Mieluummin siis niin,että hevonen on klinikalla ja saisi siellä edes jotain hoitoa (klinikallakaan ei kuitenkaan ihmeitä voida ilmeisesti tehdä, mutta edes jotain), kuin että se halvaantuu hoitamattouuden vuoksi täällä meillä, jonka jälkeen mitään ei ole enää tehtävissä.
  Kiitos kaikille, yritetään selvitä (: Ihannetilanne olisi tietenkin se,että sekä emä, että varsa selviäisi (kaikki sairastumiset lisäävät luomisen riskiä), mutta kaikista eniten toivon, että edes Lilla pysyisi kunnossa!

  VastaaPoista
 6. Pärjäilemisiä ja toivottavasti pääsette klinikalle!

  VastaaPoista
 7. voi lillaa :( pärjäilemisiä ja kertoile pian mitä käy!

  VastaaPoista
 8. hui kamala!! toivotaan parasta!!♥

  VastaaPoista
 9. voi ei, toivon tosiaan että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
 10. toivottavasti paranee!

  VastaaPoista
 11. Voi ei!toivotaan parasta ja sulle ja lillalla jaksamisia!

  VastaaPoista
 12. Mulla oikein säväytti sydämmessä D: Hirveetä, justiinsa joulun tienoilla ja varsat masussa! Nyt jokainen laittaa kädet ristiin ja toivoo Lillan puolesta että tamma pääsisi klinikalle, saisi hoitoa, tapaus olisi lievä ja kaikki menisi hyvin! :) Muuten, ihana ulkoasu! :)
  ~Ella

  VastaaPoista
 13. Pärjäilyjä !
  Toivotaan parasta lillalle kuin varsalle!

  VastaaPoista
 14. Mikäköhän tammallas on? Surullista! Peukut pystyyn.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille (: Vielä on hevonen hengissä ja varsakin pysynyt sisällä, toivottavasti sekin on elossa vielä. Kun nyt selviäisi, eikä enää tulisi lisää ongelmia. Keuhkokuume tähän päälle oli jo ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista