keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Varusteitta taaskin

Eilen Lilla sai uudet kengätja vihdoinkin hokit. Hyvä juttu, ettei poni ole koko ajan nenillään. Okei okei, ei se vielä kertaakaan ole kaatunut, mutta uhkaavasti jalat on lipsuneet useastikkin.

 Kengityksen jälkeen Ninan kanssa käytiin pienellä maastolenkillä (n. 20min) ja mentiin sen jälkeen maneesiin loppuverkkaamaan. Lillan harja oli kyllästetty shinellä ja selkä oli liukas ja huomasinkin yhdessä vaiheessa uhkaavasti valuvani kyljelle. Yritin päästä takaisin, mutta eihän harjasta mitään kiinni saanut, kun oli liukas. En halunnut myöskään tippua hevosen jalkoihin, joten ratkaisuni oli se, että nappasin maneesin laidasta kiinni ja odotin, että hevonen juoksee alta pois, jonka jälkeen tiputtauduin seisaalleen maahan. Tyylikästä vaihteeksi.

 Tänään menin Lillalla hetken suitsilla ja karsin varusteita pikkuhiljaa. Lopulta päässä ei ollut taaskaan mitään. Heppa meni vielä hienommin, kuin viimeksi näin. Olen tainnut jäädä koukkuun ilman varusteita ratsastamiseen. Enää kun ei voi hirveästi "kunnolla" ratsastaa Lillalla, on kiva mennä vaan rennosti. Saattekin tulevaisuudessa postauksia aika paljon varusteitta ratsastuksesta, riippuen siitä, kuinka usein pääsen menemään niin (pääsen aina silloin, kun kentällä ei ole ketään, koska luulen, ettei kukaan halua ratsastaa samaan aikaan, jos minä menen varusteitta :D) Mutta ainakin jouluna, kun Lilla menee kotiin, pääsen ratsastamaan niin ihan niin usein kun haluan.

Lopussa Sonja meni pikku hetken Lillalla (n. 5min). Sen jälkeen hoidettiin heppa pois ja vietiin takaisin tarhaan.

Te lukijat haluatta varmaankin kuulla myös varsan kuulumisia. Se on jatkanut myllertämistään oikein ahkerasti. Nyt varsan on tuntenut jo kolme koulukaveriakin. Välillä toki mahassa on ihan hiljaistakin, mutta kyllä aika monesti tuntee liikkeet, kun käden laittaa vatsan alle.

7 kommenttia:

 1. Tosi kivasti Lilla tottelee vaikka ei varusteita olekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se, kun on harjoiteltu jo jonkun verran. Paino-ja istunta-avuilla vaan (: Mutta kyllä siinä sitä luottamustakin tarvitaan jonkun verran.

   Poista
 2. Ihanan näköistä! Ihana kun uskaltaa luottaa hevoseen noin että voi mennä sillä ilman varusteita.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ois pystynyt tuohon viime vuonna, kyllä siinä sitä luottamusta ja kunnioitusta täytyi treenata. Mutta nyt kun ne on kunnossa,niin uskaltaa tehdä melkein vaikka mitä hevosella niin, että voi samalla luottaa siihen 100 prosenttisesti.

   Poista
 3. Samat sanat Even ja Lotan kanssa :D Menet ihan sikahyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tuossavielä treenaamista, mutta hyvin hevonen menee. Omassa ratsastuksessa onaina kehitettävää :D

   Poista
 4. Hienosti toimii :) Nätti tamma muutenkin, ja kiva tuo tiineys-välilehti. Meillä on myös varsa toiveissa ensi kesälle, mutta tammasta ei ihan yhtä hyvin tiineyttä huomaa, kun on tuota mahaa jo valmiiksikin.. :p Lisään siun blogisi omani linkkilistalle.

  VastaaPoista