maanantai 14. tammikuuta 2013

Aamulenkki.

Lilla sai lähteä tänään jo aamusta tavanomaiselle lenkilleen. Menimme taaskin puoliksi Sonjan kanssa. Menin itse menomatkan ja vaihdoimme osia, kun käännyttiin takaisin. Ei käyty pitkää lenkkiä, ehkä 20 min ja käynnissä sekä pari ravipätkää mennen.

Lilla oli taas innoissaan ja olisi halunnut mennä kovempaa, varsinkin kotiinpäin mennessä. Ei kuitenkaan saanut ihme pomppukohtauksia, niinkuin eilen. Lillan pomppukohtaukset tarkoittaa siis sitä, että se ei malta seisoa kunnolla paikoillaan ja meinaa "kiirehtiä", ei sitä, että se pomppii taivaisiin koko ajan. Täytyy toivoa, ettei ala kerryttämään ihan älyttömästi energiaa, kun en kuitenkaan kauaa enää tuskin hevosella ravailekkaan tiineyden vuoksi. Ehkä helmikuun alussa aletaan jäämään ihan sille käyntiliikunnalle ja viimeiset viikot sitten maastakäsin. Eihän hevosella ravailla edes nyt paljoa - sen pari-kolmesataa metriä päivittäin riippuen hiukan päivästä. Kyllä luulen, että alkaa pian väsyttää hevosta mahankin kasvu sen verran, ettei jaksa enää niin paljon kuluttaa energiaansa steppailemiseen ratsastaessa. Täytyy kyllä sanoa, että luulin ennen, ettei hevonen osaa kerryttää virtaa, mutta näköjään se osaa, nyt kun on ollut jo sen muutaman kuukauden kevyemmällä kuin normaalisti ja kevenee vaan koko ajan.

Huomenna ajattelin taas väsätä erikoispostausta, tällä kertaa liittyen meidän koiraan. Ylihuomenna saattaa tulla kuvasatoa Lillan erilaisista ilmeistä. Sen enempää en taas vaihteeksi keksi erikoispostauksia, täytyy yrittää miettiä. Ideoita vain teiltä lukijoiltakin kehiin, taas kerran! :D

P.S. Tiedän, että joidenkin mielestä liikutan hevostani liikaa ja vahingoitan ilmeisesti tulevaa varsaa ja joidenkin mielestä olen naurettava, kun en liikuta hevostani tarpeeksi. Toimin omalla tavallani, enempää en uskalla hevosta liikuttaa, mutta en vähempääkään tällä hetkellä, koska silloin liikutusta tulisi mielestäni liian vähän. Siksi toivoisin, että jättäisitte ne turhat kommentit koskien hevoseni liikuntaa ja sen "vääryyttä" pois, koska ette hyödy sillä mitään. Liikutustapoja on monenlaisia ja minä liikutan tällä tavalla. Piste.

Sonja & Lilla


Sonja & Lilla

Sonja & Lilla

5 kommenttia:

 1. en tajua mikset anna lillan edes välillä revitellä jonkun pitkän tiesuoran? Ei se hallaa tee ...älä ole ylisuojeleva enkeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen valittaa, että rääkkään hevostani liikuttamalla sitä liikaa ja toinen, että liikutan sitä liian vähän : D Tiedän, että olen varovainen hevoseni liikutusta kohtaan, mutta en voi itselleni mitään. En yksinkertaisesti uskalla enää tarkoituksellisesti laukata hevosella, varsinkaan mitään pitkää pätkää.

   Poista
 2. Jätä anonyymien kommentit omaan arvoonsa! Tunnet oman tammasi parhaiten ja huomaat kyllä jos se ei halua liikkua. :) ja kyllä sitä revitellä ehtii sitten myöhemmin, kun varsa on saatu maailmaan.

  VastaaPoista
 3. Mielestäni on naurettavaa, että joku tulee valittamaan sulle Lillan liikutuksesta, eihän se silti muuta sun tapaa liikuttaa hevostasi :D

  VastaaPoista
 4. Se on totta, että revitellä ehtii myöhemminkin. En myöskään tajua, mitä anonyymit hyötyy kommenteistaan, kun se ei muuta toimintatapojani millään tavalla.

  VastaaPoista