sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Kehityksemme esteratsastuksessa

Tein joskus miljoona vuotta sitten postauksen kehistyksestämme kouluratsastuksessa. Sain nyt aikaiseksi väsättyä toisen osan, eli kehityksemme esteratsastuksessa. Jos nyt lähdettäisiin siitä, että me aloitettiin...

...tästä. Lillalla tuntui olevan olemattomat lihakset, eikä se osannut arvioida esteen korkeutta tai ponnistuspaikkaa ja tuokin este päästiin vain hyvällä tuurilla yli.

Meillä oli kuukauden tauko hyppäämisessä, kun jatkettiin taas. Hevonen oli parantunut minimaalisesti, mutta lihaksia ja taitoja ei paljoa kartuteta parissa kuukaudessa.


Videota marraskuulta.

Tammikuussa mentiin estevalmennukseenkin. Hevonen oli parantunut jo huomattavasti elokuusta, mutta opittavaa oli paljon vielä edessä ja on edelleen.

Lilla todellakin tykkää hyppäämisestä ja oli oikein innoissaan aina, kun pääsi pomppimaan. Helmikuun jälkeen hevonen alkoi ottaa suuria harppauksia kehityksessä, kun alettiin hypätä säännöllisesti n. kerran viikossa ihan tunneilla.

Lilla ja vuokraaja huhtikuu 2012.

Hevosen ilme kertoo kyllä sen olevan aika innoissaan - ratsastajan taidoista en kommentoi. Lilla oli jo paljon parempi lihaksitoltaankin ja se tuntui selästä. 

Jaa. Poni alkoi tosissaan kunnolla innostumaan hyppykerroista ja sen huomaa "ylihyppäämisestä", kun Lilla ei tajua säästää voimiaan. 


Poni ja vuokraaja ja turhan iso ilmavara. Tähän suurinpiirtein jäätiin viime kesänä ja täytyy katsoa, milloin pääsee taas jatkamaan. Saa nähdä, miten paljon taidot on ruosteessa, kun kuitenkin nyt on ollut jo puoli vuotta hyppytaukoa. 

4 kommenttia:

 1. Kolmanneksi vika kuva on hurjan suloinen <3 (siis tuo juuri ennen videota) Näyttää ihan meidän koiralta kun se hyppää puolen metrin ilmavaralla ihan innoissaan. Ja koiravertaus oli siis positiivisessa mielessä, en tarkoittanut, että Lillalla olisi puolen metrin ilmavara :)

  VastaaPoista
 2. Liian söpö karvajalka-esteponi Lilla! :3

  VastaaPoista
 3. Vikassa videossa Lilla oikein hyppää bojoing :D. Tosi söpö tuo tokavika kuva! :)

  VastaaPoista
 4. oivoit nuo turkoosit varusteet on ihanat, mistä oot löytäny noi?(:

  VastaaPoista