torstai 17. tammikuuta 2013

Kehityksemme kouluratsastuksessa

Kehittelen mielessäni kaikkia erikouspostauksia ja nyt ajattelin tehdä kaksiosaisen "sarjan" kehityksestämme koulu- ja esteratsastuksessa. Vuosi 2012 ja Yhteinen alkumme- postauksissa oli hieman kehityksestämme, mutta ihan kokonaista postausta sille en ole vielä uhrannut.

Ensinnäkin. Ihan tajuttomasti emme nyt ole edistyneet, mutta sitä ei voi odottaakkaan minulta, sillä en kuitenkaan ole ratsastanut kuin sen yhdeksän vuotta ja Lilla oli se ensimmäinen hevonen, joka ei osannut juurikaan mitään hirveän ihmeellistä minulle tullessani. Tarkoitushan ei ollut ostaa osaamatonta hevosta, vaan opetusmestari, mutta mites kävikään.

  Tässä olen omistanut Lillan jo muutaman kuukauden, mutta oikeastaan kehityksemme on vasta lähtenyt käyntiin. Harjoiteltiin tässä vaiheessa oikeastaan vasta laukannostoja. Ei ollut vielä ihan niin hirveästi väliä, kumpi laukka nousi, kunhan nousi. 

Menomme oli suurimmaksi osaksi tälläista. Kaunista, eikö...?


Ensimmäinen video kouluratsastuksesta.

Harjoiteltiin, harjoiteltiin ja harjoiteltiin. Meno oli ulkopuolisen mielestä varmaan aivan kamalaa, mutta itse olin tyytyväinen, sillä helmikuussa hevosella oli jo alkanut kehittyä tasapaino paremmaksi ja oli muutenkin huomattavasti helpompi ratsastaa.

 Hetkittäisiä onnistumisia sinnepäin alkoi tulla, mutta edelleen se 99.9% tunnista mentiin ei sinne päinkään.


Tämä ei ole kokonaan ratsastusvideo, mutta tästä näkee suunnilleen, missä oltiin menossa huhtikuussa.

Laukassa aloimme jopa onnistua voltin taikka pääty-ympyrän ratsastamisessa. Niin tyhmältä kuin se kuulostaa, mutta se oli mielestäni jo saavutus. Hevonen ei enää räpeltänyt ihmelaukkaa, jos meni pääty-ympyrän, vaan laukka oli kehittynyt sen verran, että päästiin se ihan kohtuullisesti jo ratsastettua.

Opeteltiin... Hevonen alkoi tuntua paremmalta ja paremmalta käsissä.

Laukka alkoi sujua pikkuhiljaa jo ihan hyvin.


Käväistiin koulukisoissa ihan kokemusta hakemassa. Rataa HeB jokin kenttäratsastusohjelma, prosentteja 55.

 Kesä meni enemmänkin koulua ratsastaessa, sillä esteitä vähennettiin reilusti jo siinä vaiheessa tiineyttä. Hevonen alkoikin kehittyä hurjasti kesällä.

Laukka edistyi edelleen. Oikeassa laukassa hevonen meinasi puskea ulospäin, mutta tämäkin korjaantui ajan kanssa.Uusin kouluratsastusvideo. Näin jälkeenpäin katsottuna hevonen näyttää joissain kohdissa ihan järkyttävän etupainoiselta tai sitten silmissäni on vikaa.

Tähän asti päästiin ja jatketaan tästä kesällä sitten pikkuhiljaa jatkamaan. Toisaalta ei malttaisi enää odottaa, että pääsee taas kunnolla ratsastamaan

6 kommenttia: