lauantai 5. tammikuuta 2013

Lilla entisen vuokraajan näkökulmasta.

Hei! Täällä kirjoittelee Lillan entinen vuokraaja. Iida pyysi minua kirjoittamaan postauksen minun ja Lillan yhteisestä ajasta, joten katsotaanpa mitä tästä tulee.
Kävin kokeilemassa Lillaa marraskuussa 2011 Larjan tallilla. Silloin laukat eivät nousseet kunnolla eikä pohkeenväistöstä tai muusta kouluvääntämisestä ollut puhettakaan. Lilla ei käytännössä osannut vielä oikein mitään, mutta silti jostain syystä halusin alkaa Lillaa vuokraamaan, kaikesta huolimatta.

ensimmäisiä ratsastuskertoja.
ensimmäisiä ratsastuskertoja.
Joulukuussa hyppäsin Lillan kanssa meidän ensimmäisen esteemme. Se oli todella pieni ristikko, eikä siitäkään meinannut tulla mitään. Lilla kompuroi, eika se osannut arvioida lähestymistä, mutta jotenkin me sen muutamaan otteeseen ylitimme. Mietin silloin, että tässä ei ole mitään järkeä, mutta silti jokin sanoi, että et voi lopettaa nyt kun olet aloittanut.
Talvella 2012 aloin huomaamaan, että Lilla oli alkanut kehittymään. Pohkeenväistöt alkoivat sujua, esteitä Lilla suorastaan nautti hypätä ja osasi arvioida lähestymisen ja esteiden korkeuden. Aloin pohtimaan, että ehkä tästä vielä joskus tuleekin jotain. Maaliskuun lopussa Iida lähti lappiin reissuun, joten liikutin Lillaa heidän reissun aikana. Silloin tuli tehtyä lähempää tuttavuutta myös maneesin hiekan kanssa...


Huhtikuun lopussa Lilla kuskattiin kotiin Larjan tallilta missä se oli ollut talven ajan hoidossa. Jatkoin vuokraamista edelleen. Siellä ei ollut kunnollista ratsastuskenttää, mutta ratsastin joko pihassa tai lähellä olevalla alueella jota käytimme ns. kenttänä. Lilla oli kehittynyt todella paljon ja oli jo oikein mukava ratsastaa. Toukokuussa Lilla sitten astutettiin & kesäkuussa se lähti laitumille jonnekin kauemmas, joten siellä en käynyt vuokraamassa. Jossain vaiheessa kesälomaa Lilla tuli takaisin ja kävin taas vuokrailemassa. Lilla oli jälleen kehittynyt.


Elokuussa se sitten koitti. Iida lähti Lillan kanssa Perhoon opiskelemaan ja ikävähän tätä kaikkea tuli. Oon silti tosi iloinen ja kiitollinen siitä, että sain Lillaa alkaa vuokraamaan ja pääsin kokemaan sen kanssa paljon. Vaikka alkuaikoina mietin monen monta kertaa, että mihin minä vielä joudun tämän hevosen kanssa ja että tässä ei ole mitään järkeä, tänä päivänä en ikinä antaisi pois sitä kaikkea mitä koin & opin Lillan kanssa♥!


Kiitos kaikesta♥!
-Vuokraaja, Laura.

1 kommentti:

  1. Haastoin sut! :) http://ladytratsailla.blogspot.fi/2013/01/7haastetta-pukkaa.html

    VastaaPoista