sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Pakkanen...

Muutama päivä on ollut pakkasta aika paljonkin, onneksi hieman lauhtumassa on ollut nyt. Kylmä on ollut, sen voin sanoa. Olen tehnyt huomion, että hevosen kavioihin meinaa kertyä tieroja, vaikka olisi minkälainen keli. Aina kun hevonen liukastuu, tottakai jalassa oleva tiera vain muuttuu liukkaammaksi ja pinta oli lopulta melkein kuin jäätä. Plus vielä aurattu tienreuna, joka on kyllä liukas tierojen kanssa. Ja kun hakkaat tierat pois, ne tulevat takaisin. Siksi alkaa mennä hermot niihin, kun ollaan hevosen kanssa kohta nenällään. Viime kengityksesssä tarkoitu oli tilsakumit laitattaa, mutta niitä ei ollut silloin vielä kengittäjällä.

Lilla on kengitetty joulukuun alussa, joten kohtapuoliinhan on kengitettävä uudestaan. Tässä kun olen miettinyt, en näe järkeä pitää hevosella enää kohta kenkiä, kun kuitenkin tulee liikkumaan vain käynnissä huhtikuuhun asti ja riippuen tietenkin, milloin varsa syntyy ja kuinka nopeasti varsomisen jälkeen pääsee taas liikuttamaan reippaammin. Lillahan oli kengätön silloin kuin meille tuli, eikä ollut ilmeisesti koskaan ollutkaan kengässä. Luulen siis, että kaviot tulevat hyvin kestämään kengättömyyden kevään ajan, toki jos kavio lähtee kovasti kulumaan niin poni laitetaan takaisin kenkään. Se, kuka tulee kengät ottamaan pois, olen luultavasti minä. Itse en kuitenkaan vuolemaan lähde, sen saa tehdä joku muu, etten pääse pilaamaan kavioita, saattaisi nimittäin helposti niin käydä, kun kyseessä olen minä. Koulussa ehdin jo pikkaisen tutustuakkin ja kokeilla kengän pois ottoa/ takaisin laittoa, ennenkuin lopetin. Haluaisitteko kuvamateriaalia tästä niinkin jännittävästä tilaisuudesta kuin kenkien poisotto...? Ei siinä varmaan paljon katseltavaa ole, mutta jos haluatte, voin laittaa kuvia siitä. Huomenna nuo kengät olisi tarkoitus pois saada, kun sain välineitäkin lainaan.

Minun piti laittaa uudempia kuvia, mutta kone väitti, ettei löydä muistikorttiani, niin saatte tyytyä tälläiseen vanhempaan otokseen.

4 kommenttia:

 1. Laita vain kuvia kengän pois otosta;) Fiona on ollut meillä aina ilman kenkiä, ja ihan hyvin ollaan pärjätty. Ainoastaan kerran sillä on ollut talvella kengät;)

  VastaaPoista
 2. Jooo laita kuvii kenkien poisotosta!(: ja ihana kuva Lillasta!!(;
  (;

  VastaaPoista
 3. Meillä on kanssa tarkoitus ottaa kengät pois näiden jälkeen, ei vaan vielä viitti kun on aika vasta kengitetty, mutta enään ei kenkään laiteta. Chrisse oli koko vuoden melkein kengättä, tammikuussa otettiin pois ja syyskuussa laitettiin taas kenkään. Hyvin kesti kaviot eikä arkonut yhtään, vaikka on ollut kengässä suurimman osan elämästään. :-) Sandy taas joka on ollut koko ikänsä, 24vuotta ilman kenkiä, arkoo paljon enemmän...

  VastaaPoista