perjantai 25. tammikuuta 2013

Tamma vaiko ori?

Ennustaminen on aina hauskaa, joten olen jo kaikki löytämäni "testit" jo tehnyt, putkahtaisiko Lillan mahasta se tamma vai ori. Ajattelin teillekkin kertoa näiden testien tulokset. Jos te lukijat tiedätte enemmän tälläisiä "ennustuksia", saa toki kertoa. Mutta tässäpä.

Ori oikealla, tamma vasemmalla
Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos tamman maha on enemmän oikealle, tulee ori ja vasemmalle, niin tamma. Oikeassa kohdunsarvessa varsa kyllä on, mutta mielestäni maha on aika sopusuhtainen.
Tulos: Ehkä ori...?

Vatsa alhaalla, jos ori, sivulla, jos tamma
Enemmän alhaalla mielestäni on ja etenkin lantioon kertynyt.
Tulos: Ori

Jos tamma näyttää kiima tiineyden aikana, ori
Onpa tuo kiimaa näyttänyt, paljonkin. Jos miettii sitä, että ei meinannut silloin nähdä ollenkaan ennen astutusta.
Tulos: Orihan se.

"Lihavalle" syntyy useammin ori, hoikemmalle tamma
Lilla oli kyllä aika hoikka ainakin astutuksen aikaan.
Tulos: Tamma

Joku sormustesti
Tuttu teki Lillalle jonkun sormustestin, muttei suostunut kertomaan millaisen...
Tulos: Kuulemma ehdottomasti ori

Potkii kovasti mahassa, niin tamma, vähemmän, niin ori
Aluksi potki kovastikkin, mutta nyt on vähentänyt ärsyttävän paljon ja potkaisee ehkä kerran aamu/ iltatallin aikaan.
Tulos: Tällä hetkellä ori

Jos "mieli vaihtelee" usein, niin tamma
Lilla on kyllä kieltmättä ihan eri hevonen nyt ja on välillä kiukkinen, välillä niiiin hellyydenkipeä.
Tulos: Tamma

Kun laskee testit yhteen, viiden mukaan ori ja kahden mukaan tamma. Saa nähdä, kumpi sieltä sitten tulee.  83 päivää jäljellä... Haluaisitteko, että joka postauksen perään laitan, monta päivää on laskettuun aikaan, vai onko tuo mielestänne ärsyttävää? :D

13 kommenttia:

 1. Laita ihmeessä se kuinka paljon on laskettuun aikaan! Ei minusta ainakaan yhtään ärsytä... Ja ootteko miettinyt nimeä? Tekisitkö postauksen nimestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha kansahan sanoo, ettei syntymättömälle varsalle saa nimeä keksiä. Siksi en ole pahemmin imeä miettinytkään ja paremmin saa mietittyäkin, kun näkee, minkänäköinen varsa sieltä tulee.

   Poista
  2. Nimeä... En osaa enää kirjoittaa : D

   Poista
 2. Itse olen kuullut, että tuo kiiman näyttäminen tiineyden aikana viittaisi nimenomaan tammavarsaan. Mutta tiedä sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen, että orin. Mutta nääkin voi vaihdella, varmaksihan sen tietää vasta sitten, kun varsan saa tähän maailmaan.

   Poista
 3. Onnea, voitit valokuvauskilpailussani! Vastaathan säpööni mahd. nopeasti?:)

  VastaaPoista
 4. ei ärsytä jos kerrot (: on vaa kiva : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laskeskelen noita päiviä aina pakkomielteisesti ja nyt viime päivinä on tuntunt, että onko nyt enää vaan niin vähän päiviä jäljellä. Pakkomielteisesti on myös pakko infota päivät blogiin.

   P.S. Tänään on jäljellä 82 päivää :D

   Poista
 5. Olisiko mahdollista et ottaisit Lillan varsan syntymisen videolle? Jos olisi tee ehdottomasti se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinnässä oli ihan kamerakin, jota kuka tahansa olisi voinut seurata ihan reaaliajassa ympäri vuorokauden, mutta se ei olisi tullutkaan ihan niin halvaksi, kuin luulin : D Kameran voi saada vaikka satasella, mutta kun ei riitä se pelkkä kamera, hinta menee yli tonniin yhteensä. Siksi ehkä taidan vain hankkia jonkun perusvalvontakameran, jota voin itse seurata ja ainakin sen videon laitan myöhemmin blogiin. Jos nyt satun olemaan itse hereillä varsomisen aikaan (joka kuitenkin tapahtuu juuri silloin, kun en seuraa hevosta viiteen minuuttiin...), tulee blogista löytymään ihan varmaan järkkärilläkin kuvattua videota/ kuvia. Kun nyt sinne asti edes päästäisiin : D

   Poista
  2. Luetko lillin tai voiton blogeja( tiian ja pinjan) nimittäin jos niitä postauksia skrollaa taakseppäin nii he tekevät puhelimella / normikameralla nii laittaa sen siihe paikkaa ja bambuser nimisessä paikassa saa kytkettyy että kaikki näkisi livenä :) olisi ihan sika kivaa jos saisit sen videolle ! :)

   Poista
  3. Bambuser.cm on sellane paikka että laitat jpnkun puhelimen vaikka kuvaa nii se tulee sitte livenä :) kato voitto kotiin blogin postauksia taakseppäin :)

   Poista