tiistai 1. tammikuuta 2013

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Se on kiva, kun ihmiset alottaa sen rakettien paukuttelun jo viideltä iltapäivällä. Lilla sai tarhailla kahdeksaan asti illalla, kuten normaalistikkin, vaikka hieman ihmettelikin pauketta. Kahdentoista aikoihin yöllä se pauke vasta alkoikin ja päätin käydä katsomassa ponia tallissa, ettei se nyt ihan seinien läpi ole siellä juossut.

Lilla ei ollut malttanut syödä heiniään ja vähän pyöriskeli karsinassa ja säpsyikin välillä, jos kuului kova pamahdus. Kipaisin takaisin sisälle ja sen jälkeen uudestaan talliin, tällä kertaa kainalossani peitto ja tyyny. Ajattelin siis nukkua tallissa (siellä on lämmintä tilaa myös), jotta kuulen, jos hevonen nyt ihan hepulin saa. Ihan nahoissaan tuo kuitenkin yön pysyi.

Aamuyöstä oli huvittava, kun heräsin siihen, että kuului hiljaista hörinää _koko_ ajan. Mietin että mitä ihmettä se hevonen tekee ja kävin vilkaisemassa. Siellähän se rötkötti pitkällään. En tiedä onko mahdollista, että hevoset voivat nähdä unia ja "elehtiä" kuten vaikka koirat nukkuessaan, mutta siltä se ainakin vaikutti. Ihan hassu hevonen mulla.

Aamu alkoi räntäsateella ja loimitin Lillan pihalle. Yhden maissa kävin ratsastamassa, jonka jälkeen etsin autosta Lillan toista loimea (oli vielä autossa siksi, kun en ole purkanut vielä Perhosta tuotuja tavaroita sieltä), kun toinen oli jo ihan litimärkä. Hevonen seisoi irrallaan auton vieressä ja talomme katolta tipahti lunta, jolloin Lilla sai pienet lähdöt. Oli se varmaan huvittava näky, kun hevonen vaan lähtee vetämään täyttä laukkaa ja itse on autosta penkomassa jotain loimea. Ei Lilla kuitenkaan kauas lähtenyt, pysähtyi vähän matkan päähän tarkastelemaan tilannetta. 

Uusi vuosi on alkanut meillä siis Lillan eriskummallisuuksia ja pyrähdyksiä ihmetellessä, mitenkäs teillä? Olette muuten varmaan huomanneet, että tuonne oikealle ylös on ilmestynyt kysely? Mitä mieltä olisitte siitä, jos tekin saisitte sitten huhtikuussa seurailla Lillan karsinaa ihan vaikka koko ajan ja aivan "suoralla" yhteydellä? Saattaisitte hyvällä tuurilla päästä näkemään varsomisen ihan reaaliajassa (ellei Lilla sitten päätä luoda varsaansa, jolloin tietenkään ei kamerallakaan mitään tee huhtikuussa, kun ei ole, mitä odottaa). Kommentoikaa toki, mitä tykkäisitte "ideastani".

Hyvää uutta vuotta kaikille!

18 kommenttia:

 1. Hei toi seuranta juttu ois aivan mahtava!! Jos vaan on mahdollista niin ilmanmuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmaan monen mielestä olisi mukava. Siinä on vaan se, että silloin vaikka koko maailma voisi nähdä, kun esim. siivoan karsinan, teen aamu/ iltatallia tms. Mutta väliäkös sillä : D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä pälkähti mieleeni eilen. Mutta olisihan se aika "uhraus" itsellekkin, kun kuitenkin kaikki näkisi mitä karsinassa touhuat hevosen kanssa : D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Oon muistaakseni joskus törmänny tälläseen koiran pentujen suhteen, mutta empä kenenkää oo nähny, et ois antanu hevosen tiineyden loppupuolta kaikkien halutessaan seurata.

   Poista
 4. Jos vain itse haluat, niin olisihan se tosi hieno idea!(: Mutta kuten sanoit, niin kyllähän se sulta itseltäkin tietynlaista "yksityisyyden uhraamista" vaatii tallihommien suhteen:D

  VastaaPoista
 5. Toi oli tosi kiva idea! Lilla on todella kaunis hevonen :3 Itselläni on nuori tinker ori, joka oli ihan villissään karsinassa, kun asutaan niin lähellä kaupunkia. Maneesiin pauke ei kuulunut niin kovaa, niin vietiin se sinne, mutta tuli sinne maneesin seinään reikä, kun ori potkaisi sinne...

  Sulla on ihan superkiva blogi! Olen aloittanut vasta lukemisen, mutta tykkään lukea tätä, kun tälläkin kerrotaan tinkeristä. Olen itse harkinnut tehdä blogia, mutten ole uskaltanut tehdä edes käyttäjää vielä. Olisihan se ihan kiva kirjoittaa päiväkirjaa nettiin orin elämästä :) Minun orini nimi on Toss ;) En oikein ole keksinyt lempinimeä sille..olisiko sinulla ehdotuksia?

  T. Milla ja Toss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hienoa lukea kuulumisia hevosestasi:) Käythän katsomassa blogini, sielläkin kerrotaan tinkerin elämästä;) fionaraksun.blogspot.com

   Poista
  2. Onkohan tää "Toss" nyt ihan oikea hevonen? Hippoksesta ei ainakaan löytynyt, muutakuin se entinen jalostusori (s.1996), joka on jo kuollut.

   Poista
 6. Ois tosi kiva seurailla mitä kaikkea siellä tapahtuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omastain mielestä on tosi kiva, jos pääsee netistä katteleen, mitä poni tekee, ni ei tartte ravata koko ajan tallissa vahtimassa. Mutta olisihan se vielä mukavampi, jos te pääsisitte katselemaan, mitä Lilla karsinassa touhuaa (:

   Poista
 7. wtf?? O___o Oot alottanu ratsastuksen Tuokolla. Ooks sit joskus asunu Mäntyharjus? Ite en tykkää Tuokoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuin sillo Joutsassa. Ratsastin siellä vuonna 2005, enkä oikein kyllä muista paljoo siitä ajasta : D

   Poista
 8. Aawws, mitähän unia Lilla siellä näki:D:D Ois mielenkiintosta olla kyllä yöllä seuraamassa oman hepan käyttäytymistä:D Ja tuo kamerahomma ois kyllä ihan mieletön! Huippua että viitsit panostaa blogiin näin paljon, mun mielestä Lillan tiineyden seuraaminen on tosi mielenkiintosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä mielenkiintosempaa ois joskus tietää, mitä unia ne hevoset/ koirat jne. oikein näkeekään : D Ja kyllä, tykkään panostaa blogiin ihan täysillä, kyllä sitä päivän mittaan saattaa monesti ajatella, että mitäköhän sitä blogiin kirjoittaisi. Siksi koitan myös teiltä lukijoilta välillä kysellä mitä haluaisitte, niin saisitte mielekästä lukemista (: Toi kamerajuttukin pälkähti päähäni ihan yht´äkkiä yksi päivä : D

   Poista
 9. Vähän se seuranta ois hyvä ! (:

  VastaaPoista