keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Voihan lumimyräkkä

Lunta tulee ja tuulee niin kamalasti. Lillan hoitaja Anu tuli taas hoitamaan Lillaa. Lumimyräkän takia ei oikein innostuttu kumpikaan lähtemään liikuttamaan hevosta ja olin muutenkin aamulla jo käynyt pienellä lenkillä. Liikutuksen sijaan päätettiin sitten puhdistaa varusteita. Olin aamulla pessyt jo parit suojat, harjat ja yhdet suitset, mutta pestiin parit suitset lisää ja laitoin loputkin suojat likoamaan. Samalla kyselin kaikenmaailman varusteiden nimiä. Anu pääsi myös tuntemaan varsan potkut.

Lillastakin näki, ettei se ihan enää loppupäivästä hirveästi nauttinut pihalla olosta, vaikka loimi päällä olikin. Siksi otinkin hevosen pikkaisen normaalia aikaisemmin sisälle, kun sitä näytti haluavan.

Muuten tänään olen ottanut selvää kantavan tamman madotuksesta, josta on monennäköistä suositusta. Luulen kuitenkin nyt valinneeni, miten madotan Lillan. Aion ottaa varman päälle ja madotan Lillan ivermektiinillä kuukautta ennen laskettua aikaa ja varsomispäivänä normaalin madotuksen lisäksi (madotetaan yleensä lantanäytteiden perusteella normaalisti). Ilmeisesti "varsamato" on utareessa matolääkkeiden ulottumissa varsomiseen asti, joten siksi madotus on hyvä tehdä varsomispäivänä. Aion kuitenkin vielä kysyä ainakin eläinlääkäriltä, onko tuo järkevä keino. Miten te olette madottaneet kantavat tammanne?

Lilla pari päivää ennen joulukuista sairastumista. Tätä katselin silloin tamman ollessa kipeä ja toivoin, että saisin vielä joskus katsella tuota pirteää ilmettä ihan muualtakin kuin kuvasta... Onneksi olen saanut.

1 kommentti: