perjantai 8. helmikuuta 2013

Väsymys meinaa iskeä odottajalle.

Huomaa, että Lillaa on alkanut väsyttämään pikkaisen enemmän jo välillä tuo varsan odottelu. Kyllä se ihan innokkaasti lähtee aina lenkille, mutta joinain päivinä huomaa hevosen yleisilmeestä, että sitä meinaa hieman väsyttää. Onhan sitä painoakin kuitenkin tullut aika paljon lisää ja nythän varsa vasta hurjaa vauhtia kasvaakin (jos mietitte, että 240vrk kohdilla sikiö painaa n. 10-15kg ja 50 kiloinen suurinpiirtein syntyessään on ja silloin vuorokausia n. 337vrk). Makuullaan Lilla on kuitenkin karsinassaan edelleen lähes joka yö nukkunut vähän, sillä hevonen on ihan puruissa aina aamulla. Toisaalta ihan hyvä, että "uskaltaa" makuullaan nukkua myöskin ison mahansa kanssa, sillä vain silloin hevonen voi nukkua REM-unta, eli syvää unta (ainakin näin olen kuullut). Lisäksi varsan potkimiset taitaa ottaa pattiin aika paljon joskus, sillä aika hurjasti se meinaa ninjailla välillä. Rodeorumban aikana Lilla yleensä seisoo paikoillaan nyrpeä ilme naamallaan, kuin sanoen, että onko nyt ihan pakko niin paljon myllertää.

Ollaan siirrytty pikkuhiljaa ihan kokonaan käyntiliikuntaan, kun alkaa huomaamaan, että nyt tamma tykkää enemmän nyt kävellä, eikä enää niin hirveästi välitäkkään ravata. Ihan tyytyväisenä kuitenkin köpöttelee, välillä meinaa olla erimielisyyksiä suunnastakin, kun tamma haluaisi aina uusille reiteille, mutta ei tajua, että nämä "uudet" tiet ei välttämättä ole kuin 50m pitkiä ja menevät talon pihaan.

Maha vaan paisuu paisumistaan, nythän on vuorokausia 268, yhdeksän päivän kuluttua on tasan kaksi kuukautta laskettuun. Ai että, jännittävää. Ei laskettuunkaan enää siis ole kuin 69 päivää. Saa nähdä, millainen valas silloin tallissa on.


Heiniä on syöty turpa- ja leukakarvoista roikkuvista korsista päätellen.


Mörrimöykky ja mörrimöykyn maha.

6 kommenttia:

 1. Tää sun blogis on ihana! Tykkään ku kuvia on noin paljon :)

  VastaaPoista
 2. Opiskeletko sä nyt siis missään? jos et nii minne ajattelit hakee yhteishaussa tmv?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En juuri nyt, mutta toivon mukaan olen löytänyt oppisopimuspaikan, jossa aloitan kohtapuoliin. Jos siihen kuitenkin tulee vielä mutka matkaan, jatkan oppisopimuspaikan etsimistä ja haen yhteishaussa Ypäjälle, jos sitä en löydä.

   Poista
 3. Apua miten valloittava tämä sun irish cob! (: Menenkin tästä tutustumaan blogiinne paremmin...
  ps. itselläni on sh/ic risteytys :b

  VastaaPoista
 4. kyllä siitä jo nyt hyvin huomaa että on alkanut jo lähes silmissä paisua! :D

  VastaaPoista