lauantai 23. maaliskuuta 2013

310vrk

10 päivää, että varsa voi syntyä ollen aivan normaaliaikainen. 10 päivää, niin alan tekemään Lillan häntään letin ja pintelöimään sen. 10 päivää, niin aloitan valvomisen varsomista varten tarkistamalla tilanteen valvontakameran kautta säännöllisesti.

Aluksi varmaan herään yössä tunnin-parin välein jos ei mitään merkkejä varsomisesta ole. Kun laskettu lähestyy, alan heräämään puolen tunnin välein yössä, varsinkin siinä tilanteessa, jos hevosessa näkyy jotain muutoksia (takapään lihakset löystyy, tulee maitoon, tulee vahatipat tms.). No okei, silloin jos vahatipat tulee, en varmaan malta nukkua ollenkaan, vaikka väsyttäisi kuinka. Yleensä silloin varsominen tapahtuu ihan lähivuorokausien aikana. Unenpuutetta on tiedossa. Lilla ole kiltti, äläkä venytä varsomista mihinkään toukokuulle asti :D 

Saa nähdä, onko varsa syntynyt 19. päivään mennessä (laskettu aika silloin), kun Sonja on luvannut tulla meille viikonlopuksi. Passitan kyllä Sonjankin sitten heräämään yöllä kanssa, vaikka luulen, että paljon innokkaampana siinä vaiheessa Sonja herää yöllä kuin minä...  Kuten varmaan arvaatte, tietty Sonja toivoo, että varsa syntyisi juuri sinä viikonloppuna. Mitenköhän käy, toteutuukohan toive?

Luvassa on silloin myös estepuomien ja -tolppien maalausta. Oon tehnyt nyt kolme tolppaa valmiiksi, katotaan, montako jaksan vielä väsätä... Puomiin tarvittavia pyöreitä puita ei olla vielä hankittu, mutta ehkä ennen Sonjan tuloa ehditään ne ja muutama erivärinen maali hankkia. 

310vrk ja heinäkasa takana lumipenkassa.

310vrk
 

6 kommenttia:

 1. Ihana Lilla! (:
  Kauheen nopeasti on aika mennyt!

  VastaaPoista
 2. Voii aika on kyl menny kauheen nopeesti :) Sulonen Lilla :))

  VastaaPoista
 3. Yhellä ratsastuskoululla,(aaltokankaan ratsutalleilla) yks tamma oli synnyttäny varsan viimeyönä. Tamma oli ollut ihan normaalissa tuntikäytössä koko tiineyden ajan. Ihan estetunteja myöten. Ihmiset hevostalli.netissä puhuvat et onhan tuo tamma varmasti kantavana, mut monet on sit kirjottanu et ei oo, kyl se omistaja nyt osaa kattoo. Mut eipä osannut. Musta on aika "rääkkäystä" sillai et ei ees pyydetä eläinlääkärii tarkistaa onko kantavana ku monet sanoo et on. Ja kyseinen tamma jopa vähemmällä heinällä ku luultiin että lihoo vaan. Kylkiluut näky..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tämän kerroit täällä, koska...? : D

   Poista