lauantai 30. maaliskuuta 2013

317vrk

Lilla on ihan ennallansa täällä, tuntuu pikkuhiljaa, että taitaa sittenkin pantata vielä vaikka kuinka pitkään varsaansa. Hyvä vaan, jos vielä vähän aikaa asukki mahassa pysyisi.

No mutta, Sonja tuli eilen illalla, kuten ehkä edellisistä postauksista olette lukeneet. Ja en tajua - taas yöllä kävi sama juttu kuin ennenkin. Laitoin herätyksen tunnin välein soimaan, mutta ekan kerran tuo päätti herättää vasta puoli kuudelta. Mur. Ehkä pitää vähän katsella, miksei toimi, ennenkuin varsa on oikeasti maailmaan tulossa, ettei mene ohi koko juttu... Lilla kuitenkin nukahteli taas karsinassa seisaalleen ja meinasi kaatua. Muuten ahkeraan piti hinkata lautasiaan karsinan seiniin ja jälleen kerran oli aamulla kunnon karvakeko niiden päällä. Pintelikin oli valahtanut hännästä.

Muuta sen erikoisempaa ei ole tapahtunut, paitsi ponin lämpö oli aamulla 37.0 astetta, kun normaalisti on välillä 37.6-37.8. Suurinpiirtein asteen laskuhan voi tarkoittaa piakkoin tapahtuvaa varsomista, mutta tuo ei ihan astetta ollut ja lämpö nousi tunnin sisään ihan normaaliksi. Mikä lie ilmiö sitten taas ollutkaan...  

317vrk

Joku pyysi utareistakin kuvia, joten tässäpä niitä. Tuntuu, että tuonne eteen vielä vähän mahtuisi ja nisien päät ei ole vielä täynnä, muuten muualta aika lailla on.

Tästä vielä huomaa, että on tuollaisen pussin taaksekin kasvattanut ja "vako" tuosta välistä jo hävinnyt.

Lilla & Sonja

Lilla & Sonja

18 kommenttia:

 1. Lilla on kyllä niin söpö :3 Toivottavasti varsa, syntyy elävänä, ja terveenä :)

  VastaaPoista
 2. Kantsii laittaa niit herätyksii puhelimella monta peräkkäin ;) Ja sit vaikka kalenteriin hälyttävii muistutuksia :D
  Vitsi kuin jännäääää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teinkin, mutta puhelin ei jostain syystä suostunut herättämään kuin ekan kerran puoli kuudeksi laitettuna herätysaikana : DD

   Poista
 3. Kannattaa varmaan esim. joka ilta uudelleenkäynnistää puhelin, ainakin jos on Nokian puhelin käytössä, alkavat helposti temppuilla jos ei tarpeeksi usein sammuta ja laita takas päälle.

  Eikö kalenterihälyytyskään herätä? Itsekin laittaisin sekä kalenteriin että herätyskelloon herätyksiä varmuudeksi, kuten yllä oleva anonyymi ehdotti.

  Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalenterihälytyksiä en ole vielä kokeillut (: Laitoin täksi yöksi kolme kalenterihälytystäkin, täytyy katsoa, jos toimisi :D

   Poista
 4. emma. Ei mulla vaan Nokian puhelimet ole ikinä temppuilleet, jos en uudellenkäynnistä säännöllisesti ...

  Monet puhelimet ei soita kalenterihälytyksiä jos puhelin on äänettömällä. Eli kannattaa pitää äänellisellä niin varmasti kaikki hälytykset soi. (:

  VastaaPoista
 5. Utareet näyttävät vielä aika tyhjiltä, nisätkin on yleensä ihan täydet ennen varsomista, joten uskon että vielä saat ainakin vähän aikaa valvoa ;) tosin ikinä ei tiedä vaikka tamma yllättäisikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://3.bp.blogspot.com/-hefj8OOhXiQ/UUc_bSUNOGI/AAAAAAAAHC4/_etI4Lh9VdE/s1600/DSC05774.JPG

   Tuosta ainakin ovat täyttyneet hurjasti, tuntuu ettei sellaista "tyhjää" tilaa enää oikein ole (paitsi nisien päissä ja ihan tuolla utareiden edessä). Mutta joo, ei nuo tosiaan niin täynnä vielä ole kuin vain voi ikinä olla :D Tammoista löytyy poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksia :D Lilla alkoi erittää sitä maitoa maanantaina, joten sen perusteella voisi varsoa piankin, mutta alkaa pikkuhiljaa tuntumaan kyllä itsestäkin, että vielä taitaa hetken odottaa (:

   Poista
  2. Tuota toista kuvaa kun vertaa tähän uudempaan, niin silloin kyllä näyttää melko täydeltä :) Mutta uskaltaisin kuitenkin väittää että täyttyvät vielä. Tosin kun tamma tulee täyteen maitoon, ei yleensä mene kuin pari tuntia. Oletko kokeillut lypsää? :) Kellertävän maidon jälkeen pitäisi tulla harmahtavaa, vähän semmosen "vesimaidon" näköistä, ja sen jälkeen tamma tuleekin jo täyteen maitoon :) Voi ihanaa olen niin jännittynyt puolestasi ! Toivottavasti kaikki menee hyvin:)

   Poista
  3. Niin, kyllä varmaan vielä täyttyvät enemmän. Kellertävää on tullut sen vähän, mitä olen kokeillut, mutta hirveästi en noita ole viitsinyt kosketellakkaan (:

   Poista
 6. voi vitsi, ootan niiiiiiin paljon sitä postausta missä on varsasta kuvia : ))

  Jaaniin, koska aijot tehdä sen kysymyspostauksen vastaukset`(olipas selkeetä:D) vai oletko sen jo tehnyt??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään suunnittelin kysymyspostauksen vastaukset laittavani :D

   Poista
 7. Vitsit en oo aikasemmin jotenki tajunnu kuin pian se varsa tulee, mutta nyt tuli ittellekin et ei apua sehän syntyy iha näinä päivinä! :D On vaa alkanu kyttään bloggerista koska tulee uus postaus, että onko jo tapahtunut mitään :D Mutta on se Lillan maha ihan valtava! ;D

  Country Girl and PONIES

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskettuunhan on vielä se 19, mutta voihan tuo tupsahtaa jo kohtapuoliin (: Sitä ei koskaan tiedä.

   Poista
 8. ei pidäkään kosketella turhaan utareita - eikä mennä vetelemään usein etteivät ala vuotaa! Tärkeä ternimaito on tarkoitus kehittyä ja säilyä varsan ensieliksiiriksi! pese nännit puht.pyyhkeellä ja pelkällä vedellä.
  SAmoin utareitten väli ajoittain myöhemmin, sinne kertyy vaikka mitä..
  Utareet eivät aina täytykään ennen varsom. eli ei se ole mikään mitta varsomiselle. Ne kyllä täyttyvät kun varsa syntyy. Ja liika huolehtiminen ja ramppaaminen ei kannata - kyllä suurin osa hevosista hoitaa itse varsomisen ja tahtookin odottaa hetkeä jolloin ketään ei ole näkösällä eikä kuulosalla.
  Päitset tamman päässä jos tarvii saada kiinni. Eikä varsaa pidä heti mennä koskettelemaan ja paijaamaan vaan antaa emän kanssa olla rauhassa ekavuorokauden kunhan on varmistettu että jälkeiset ovat tulleet kokonaisuudessaan(!) ja että imeminen sujuu.
  Onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - olen putsannut utareiden välin aika usein, myös silloin pesin, kun hevonen ei ollut kantava, sillä sinne kertyy sitä töhnää. Ja kuten sanoinkin, että tammoja on poikkeuksia ja poikkeuksen poikkeuksia, joten utareet ei ole merkki välttämättä varsomisesta, vaikka aika usein niistä voikin päätellä jonkin verran. Siksi valvonkin hevosta jo nyt, _kameran_ kautta, enkä ole rampannut tallissa yöllä. Juurikin sen takia, että saa olla rauhassa (: Riimuja Lillalla en halua pitää (varsa voi saada kavion väliin ja ei kai nyt hevosestakaan ihan mukava ole, että riimut on 24/7 päällä...), ne voi laittaa tarvittaessa. En usko, että muuttuisi niin mahdottomaksi tai suojelevaksi, ettei edes itseään antaisi kiinni karsinassa ilman riimua. Ekana vuorokautena saa olla luultavammin aika rauhassa, mutta mitään "ei siihen varsaan saa nyt mennä ollenkaan koskemaan!" en aio pitää. Turhaa karsinassa ramppaamista vain sen takia, että saisi "lelliä ja rapsutella" varsaa kuitenkin tulen välttämään.

   Poista