sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Ei saa vielä!

Vitsit kun ehdin säikähtää ihan perinpohjaisesti jo tänään. Poni pysähteli koko aika taluttaessa, välillä käveli, välillä taas pysähtyi eikä meinannut liikkua. Nosteli häntäänsä myös, lämpö oli pikkaisen Lillan normaalista alhaisempi, mutta ihan hyvä kuitenkin (37,2). Hevonen talliin ja ihan varmuuden vuoksi laitoin letin ja pintelin jo häntään... Kytättiin tunnin verran valvontakamerasta, mutta ei onneksi vaikuttanut kamalan levottomalta, välillä kuitenkin nosti takasiaan ja pyöri pikkaisen. Suurimmaksi osaksi vain seisoa möllötti.

Ei, ei saa varsoa vielä. Odottaisi edes kuusi päivää, niin olisi jo 317vrk, mutta ensimmäisestä astutuspäivästä laskettuna 320vrk. 320 vuorokautta pidetään siis jo normaaliaikaisena varsomisena. Taidankin alkaa nukkua varustehuoneessa jo nyt...

 Tällä hetkellä tuntuu olevan taas ihan normaali. Kunhan nyt pysyisikin normaalina ja yhtenä kappaleena edes sen muutaman päivän. Sitten saa varsoa jos siltä tuntuu.Mahaa tuntuu riittävän...

Maailman kaunein häntäletti ikinä :D

13 kommenttia:

 1. nii näkeekö sitä videoo lillan karsinasta täälä blogissa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nää, koska IP-kameran hankkiminen tuntui liian monimutkaiselta, niin meillä on nyt analoginen, jota ei saa yhdistettyä nettiin (:

   Poista
  2. Sen unohdin vielä mainita, että jos suinkin saan, niin varsomisen otan kyllä videolle, jonka halukkaat voi sitten katsoa jälkikäteen.

   Poista
  3. Olisi tosi kiva nähdä lillan varsominen, että ota ihmeessä videolle jos pystyt! Katsoisin enemmän kun mielelläni :) ps. Ihana blogi ;) T. eri ano

   Poista
  4. Piti viell kysyä että miks toi häntä letitetään ja pintelöidään varsomisessa?

   Poista
  5. Joo otan toki videolle jos vain satun varsomisen näkemään, kun meinaa tammat yleensä kaikesta valvonnasta huolimatta varsoa salassa ;) Niin hyvin koitan valvoa kuin pystyn ja jaksan, mutta luulen, että se varsa syntyy kuitenkin juuri sen viiden minuutin aikana, kun en Lillaa seuraa :D Toivon mukaan näyttää jotain merkkejä ennen varsomista... Tänään ainakin tuntui, että ei kai se jo nyt sitä pihalle pullauta, onneksi ei vielä..

   Poista
  6. Pysyypähän häntä vähän paremmin pois tieltä ja eipähän likaannukkaan ihan niin ;)

   Poista
 2. Kyllähän se voi varsoa jo vaikka ensi yönä. Ei niistä eläimistä ikinä tiedä :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mutta se olisi vielä liian aikaista. Onhan niitä joitakin, jotka on hyvänkokoisena ja pirteänä syntynyt vuorokausin 308 tms., mutta on sitten myös monia, jotka ei ole hoidosta huolimatta selvinneet...

   Poista
 3. Nojoo... En kuitenkaan tarkoittanut, että se olisi hyvä. Taisin muotoilla lauseen väärin... Kuitenkin, tsemppiä sinne ja rapsutukset Lillalle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo no mulle ois ihan sama, millon varsois, vaik ens yönä, kunhan varsoo terveen ja hyvin kehittyneen varsan! :D

   Poista
 4. Ää kauheeta kun ihteäkin jännittää teidän puolesta, kun tätä sun blogia on tullut jo jonkun aikaa kuitenkin seurailtua!:D Jospa pysys vauva vielä vähän aikaa masussa ja tulis sit terveenä ulos ilman ongelmia(:

  VastaaPoista