tiistai 26. maaliskuuta 2013

Kauankohan vielä?

Hyllyy hyllyy. Nimittäin takaosan lihakset. Ne alkaa olemaan ihan tosissaan löysät. Toiselle puolelle oli ilmestyny sellanen kuoppakin, toisella puolella ei niin ole. Vähän ne tuntuu olevan "valahtanutkin".

Maha on tehnyt myös taas sellaisen pudotuksen, nyt se on muodoltaan vähän V:n mallinen sivusta. Mutta vain toiselta puolelta enemmän. Tämäkin on ilmeisesti yksi merkki lähestyvästä varsomisesta. Eilenhän sanoin, ettei maitoa tule, mutta kyllä sitä tuli jo eilen. Se on vain sellaista läpinäkyvää ja keltaista, enkä oikein tiedä, miksi ihmeeksi sitä aluksi luulin, kun en maidoksi... Saa nähdä, milloin muuttuu valkeammaksi. 

Aika monta merkkiähän on jo. Eilen vahatipat, ja tuli maitoon, utareita on kehittänyt kuun alusta lähtien, takaosan lihakset löystyneet ja maha pikkaisen V:n mallinen. Ei tuo vielä kuitenkaan varso. Mutta tuskin se nyt enää kovin kaukana on. Odotellaan odotellaan... Sitten on suoranainen ihme, jos menee laskettuun asti tai yli. On kuitenkin jo sen verran merkkejä varsomisesta näyttänyt, että luulisi nyt vähän aikaisemmin varsovan. Parempihan toisaalta olisi, jos varsoisi vasta vähän myöhemmin, niin lumia ehkä ehtisi jopa vähän sulaa ja lämpiäisi kelitkin.

Eka yö meni oljitetussa karsinassa hyvin. Ei ollut hävinnyt kuivikkeet parempiin suihin, onneksi. Maailman rasittavintahan olkea on siivota, mutta kyllä sen nyt siivoaa. 

Siinä on kuoppa.

313vrk, tältä puolelta maha näyttää enemmän V:n malliselta.

313vrk

Hohhoi, kun väsyttää...

24 kommenttia:

 1. Oijoi, vähänkö jännittää. Noista merkeistä päätellen varsoo minä päivänä tahansa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :D Veikkaan kuitenkin, että kehittää maitoa vähän enemmän maidon näköseks ennen varsomista (mutta mikäänhän ei ole koskaan varmaa...). Sit kyllä on jo lähellä, jos valkosemmaks alkaa muuttua maito.

   Jotenkin hassulta tuntuisi, jos nyt varsoisi, kun kuitenkin vieläkin vasta 313vrk. Ehkä me sinne 320 päivään asti päästään. Tai sitten ei. Koskaan ei voi tietää. Valvoa pitää tiukasti yölläkin jo : D

   Poista
 2. Onko Lilla nyt teillä kotona vai jollain yksityistallilla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan kotona - yksin tällä hetkellä, mikä on harmi. Jos taas jonkun opiskelupaikan saan itselleni löydettyä, niin sinne hevonen tulee mukaan ja saa taas hevoskavereita. Täytyy nyt kuitenkin odottaa, että varsa syntyy ja kasvaa hieman (:

   Poista
 3. Usein kaikki tulee juuri kun sitä vähiten odottaa. On olemassa yksi sananlaskukin: vahinko ei tule kello kaulassa (tai no tässä tapauksessa onni ei tule kello kaulassa:) hyvää synnytyksen odotusta!:)
  Ps. Tää on paras blogi ikinä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Ja onhan se sanonta, että valvottu tamma ei koskaan varso ;)

   Poista
 4. en malta oottaa että saadaan kuvia pienestä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida moni muukaan : DD En itsekkään, jännittää niin hirmuisesti jo.

   Poista
 5. otathan sitten videoo synnyttämisestä ja varsasta ja olisi kiva kun alkaisit nyt joka pv kuvaamaan jtn cideon pätkiä omista fiiliksistä ja näyttäisit lillaa ja silleen ja sitten kun varsakin on syntynyt niin kokoisit niistä sellasen videopostauksen niinkun! :) ja mitä teet varsalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan videota tottakai, jos vaan varsomisen näen. Niin siinä kuitenkin käy, että varsoo "salaa", vaikka kuinka yrittäisi valvontakameran kautta katsoa : D Ite oon niin huono puhumaan kameralla/ kuvaamaan itseäni, että en tiiä, teenkö ihan sitä... Mutta suunnitelmia on jo, videopostausta on heti kyllä tiedossa, kun varsa syntyy ;)

   Poista
 6. Ihana mamma masu Lillalla! ♥
  ih, pian saatte tuloisen varsan, kateeksi käy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, toivon mukaan ainakin saataisiin terve varsa maailmaan ;) Toisaalta toivoisi, että pian, niin saisi tämän älyttömän jännityksen edes pikkaisen enemmän pois, mutta toisaalta taas saisi syntyä vasta parin-kolmen viikon päästä...

   Poista
 7. Muistathan sitten kuvata varsaa, etenkin Lillaa ja varsaa yhdessä PALJON! Meidän järkkäri otti lopputilin kun oma varsa syntyi, siksi harmittaa ettei niistä kahdesta ole yhteiskuvia vaan kun pari huonolaatuista kännykkäkuvaa, kun ei sekään kamera paljoa toiminut :(

  VastaaPoista
 8. huuii! jännää :) toivotaan että kaikki sujuu hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun en jännitä täällä ihan yksinäni : DD Toivon samaa ;)

   Poista
 9. Etkö sä mennykkään sille jollekin tallille oppisopparilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menin, mutta paikka ei ollut etsimäni.

   Poista
 10. Iiks, teillä on kyllä jännät paikat! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Hevosten maidosta en niin kauheasti tiädä, mutta ainakin lampailla ja lehmilläkin tuo vauvan ensi maito on enemmän keltaista kuin valkoista. Se on vahvempaa aluksi ja siitä saa paljon hyviä vasta- aineita tai mitä lie XD. Ja sitten kun vauva on juonnut maitoa niin pikku hiljaa vaalenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on ilmeisesti hevosillakin sellasta valkoista vähän kellertävää, mutta sitä tuolla tarkoitin, että eilen oli vielä läpinäkyvän kellertävää : DD Saa nähä, alkaako ihan "tiputtelemaan" ternimaitoa ennen varsomista, vai tuleeko kunnolla maitoon vasta varsomisen yhteydessä. Nyt oonkin yrittäny olla koskematta/ lypsämättä nisiä, ettei mee valuttaa vasta-aineita hukkaan : D

   Poista
 12. Niinkuin joku ano kommentoi edelliseen postaukseen niin saisiko vaikka huomenna tai joku päivä vahatipoista kuvan? :)

  VastaaPoista
 13. hui että nyt alko kyllä itelläkin jännittämään! Tsemppiä valvomiseen ja toivotaan, että kaikki menisi hyvin ja syntyisi terve pikku varsa :)

  VastaaPoista