tiistai 9. huhtikuuta 2013

Jokohan kohta...

Nyt alkoi jännittämään. Jotenkin tuntuu, kun poni on pidemmän aikaan löysytellyt takaosan lihaksia, että ne ovat löystyneet nyt vielä enemmän. Lisäksi Lillan maito on muuttunut lähestulkoon valkoiseksi (ja ei, en valuttele maitoa nisistä litratolkulla, vaan nyt olen välillä, parin päivän välein,  pisaran-kaksi kädelle valuttanut, jotta näen, minkälaista se on. Nyt vaan en enää tuskin paljoa koskettele, kerta maito jo valkoista on, sitä kun olen odotellut). Tavallisestihan ilmeisesti varsomiseen tästä menisi 12-48h, mutta jotenkin en usko Lillan kohdalla, että se vielä varsoisi. Voihan se, mutta kun... Ei tunnu siltä. Nisien päätkään ei vielä ole täynnä.

Viime yönä itse en nähnyt karsinassa ponin kuin möllöttävän, mutta kun aamulla menin ruokkimaan, niin oven edessä oli kamala olkikasa, juomakupit täynnä olkea ja kaikki karsinan reunat. Keskellä ei ollut paljoa kuiviketta ja ihan kun Lilla olisi siellä rinkiä kiertänyt. Milloin...? Ehkä sitten aina silloin kun nukuin.. Tuonkin perusteella alkaisi olemaan lähellä, mutta... Ei voi tietää. Seuraavat yöt on kuitenkin valvottava nenä kiinni kamerassa. Jos nyt taas päivät kertoisin, eli nyt Lillalla on 327vrk takana ja laskettuun aikaan on jäljellä kymmenen päivää.

Kuinka kauan teidän tammoillanne on mennyt varsomiseen, kun maito on alkanut muuttua valkoiseksi?

327vrk


327vrk

13 kommenttia:

 1. On Lillalla kyllä aikalailla laskenut tuo maha..:D Se on hirveä pallo! Kannattaa laittaa seuraaviksi öiksi herätys puolen tunnin välein, sillä uskon, että se saattaa syntyä parin vuorokauden aikana! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska haluan olla ehdottoman varma, että varsa ei synny salaa/ ole vielä kovin kauan maailmassa ollut, vaikka syntyisikin, niin laitoin herätykset jatkossa nyt sen 20 minuutin välein : DD Toivottavasti merkit nyt pitäisi paikkansa, etten ihan loppuun itseäni väsytä, jos viikkoja vielä täytyykin valvoa : D

   Poista
 2. muista, että kaikki on niin yksilöllistä:) jollain tammoilla ei ole edes mitään merkkejä ennen varsomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän nuo on ;) Jotkut valuttaa maitoa viikonkin ennen varsomista ja jotkut tulevat maitoon vasta varsomisen yhteydessä.

   Poista
 3. Kannattaa seurata myös iltaapöperöiden syömistä, yleensä ennen varsomista nekään ei maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seuraillutkin ;) Lilla on kyllä sellainen ahmatti väkirehujen suhteen, että jos ei meinaa mennä entiseen malliin ruoka, niin sitten kyllä voi olla varma, että kohta tapahtuu tai joku muu on vialla.

   Poista
 4. Ootko pois koulusta kun päivät lähenee vai ootko normaalisti koulussa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peruskoulu on tullut käytyä jo, tällä hetkellä en oli missään koulussa, mutta suunnitelmia on ;) Toisaalta jos miettii, en juuri nyt kyllä olisi jaksanutkaan päiviä olla koulussa ja öitä valvoa : D

   Poista
 5. Ethän sä kuitenkaan oo häiritsemässä sitä silloin kun se synnyttää vaikka vahtisitkin sitä koko aika :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aion karsinan ovelta katsoa, sillä kamerasta ei ensinnäkään näe koko karsinaa (voi mennä varsomaan nurkkaan, joka ei näy tai mennä makaamaan niin, että vain pää näkyy jne.) ja kuvanlaatu ei mikään paras, joten näkeepähän sitten ainakin, meneekö kaikki hyvin. Mutta mitään joukkorynnäkköä ei ole karsinaan menossa, eikä "automaattisesti" mennä kiskomaan varsaa pihalle, niinkuin joskus näkee tapahtuvan.

   Poista
 6. Oma tamma ei näyttänyt minkäänlaista merkkiä varsomisesta joten jäi se varsominenkin näkemättä. Aamulla oli varsa jo pystyssä tarhassa ja hoiperteli sen pitkillä jaloilla. Tarkistin vain että molemmat ok ja että varsalla toimii imemisrefleksi, sit siitä vein nisälle. Kohtu oli tullut kokonaan pois joten ei tarvinnut edes tammaa kävelytellä, eli tuo mun oma tapaus oli kyllä helppo. Ei varsalle tullut edes mitään ripulointia mikä yleensä tapahtuu kun emä tulee varsakiimaan....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat varmaan jälkeiset? ;) Kohtu jos pois alkaa tulemaan niin on aika vaarallinen tila. Huh, kun kaikki menisi meilläkin yhtä helposti... Valvoa aion kyllä niin tarkkaan kun vain pystyn! : D

   Poista
 7. Jep, JÄLKEISET ;) Nyt pitää vissiin pistää jo iän piikkiin :D

  VastaaPoista