perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kahdella jalalla.

Lahja on harjoitellut kovasti kahdella jalalla olemista - joskus yhdelläkin. Uusi juttu tuntuu olevan se, että yritetään kiivetä emän selkään. Miten varsa jaksaakin vain riehua, riehua ja riehua. Luin jostain, että pienet varsat nukkuu n. 85% ajasta. Ja pah, tuo ei ainakaan nuku, ehkä yöllä sitten, mutta päivällä vain riehuu suurimman osan ajasta. Toki välillä ottaa torkut, mutta puolet enemmän Lahja on ylhäällä, ainakin yleensä.

Istuin olkien päällä tarhassa hetkisen päivällä ja varsa päätti tulla ottamaan nokoset viereen. Laittoi päänsä jalkojeni päälle ja alkoi nukkua. Ihan oikeasti nukkua. Ensin tunsin kun suu jännittyi varsalla välillä, sitten jalat ja lihakset välillä liikahtivat ja välillä tuo hengitti aivan kuin olisi juossut lujaa. Kaikista huvittavinta oli, kun Lahja hirnahteli unissaan.

Muuten tuli siivottua tarhaa päivällä vaikka kuinka kauan ja Thelma-koira oli mukana. Illemmalla huomasin Lillan lämmön olevan 38.3 ja aloin seurata sitä tiheämpään. Pian se nousi 38.6 ja parhaimmillaan oli 38.8. Tietenkin, perjantai ja viikonloppupäivystys. Eläinlääkäri kuitenkin kävi ja saatiin sulfakuuri ja Lilla sai kipulääkettä, että kuume laskee. Varmuutta kuitenkaan ei oikein ollut, mikä oli kun ainut oire oli hieman kohonnut lämpö, muuten kaikki oli ok (suolistoäänet, maito, syke jne.). Verikokeitakaan ei voinut ottaa, kun laboratoriot ilmeisesti vain arkisin auki. Täytyy nyt seurailla, tuleeko mitään muita oireita, toivottavasti on nyt vain jotain harmitonta ja menee ohi.14 kommenttia:

 1. Hahaa, Lahja on kyllä aivan kuin ne hevoset espanjalaisesta ratsastuskoulusta.

  Paranemisia Lillalle

  VastaaPoista
 2. Hei sori pilkunviilaus, mutta otsikkoon ei yleensä laiteta pistettä. :D Et sä kokeessakaan voi esseetä alkaa kirjoittamaan otsikolla joka on pysäytetty pilkkuun. :) Ihan näin yleisestikin hyvä varmaan tietää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla joku nykynuorison muoti tuo pisteen työntäminen joka paikkaan. Välillä näkee jopa sellaista että piste on laitettu sekä otsikon alkuun että loppuun. Ei tämmöinen keski-ikäinen täti ymmärrä. :D

   Mutta varsa on ihana ja oma varsakuume kasvaa kasvamistaan. :)

   Poista
  2. En esseisiin, kokeisiin tms. pistettä laitakkaan otsikkoon, mutta blogissa kerran laitoin ja sen jälkeen se on "jäänyt päälle" :D

   Poista
 3. Ihana Lahja ja paranemisterkut emälle!

  VastaaPoista
 4. Lahja on kyllä maailman söpöin:)

  VastaaPoista
 5. Lahjasta tulee hurja rodeoponi kun rupeet kouluttaan sitä ;)

  VastaaPoista
 6. Ihana vauvanen :) Pakko kysäistä nyt, oliko Lillan nisät aika kovat ja semmoset täyden tuntuset silloin kun varsominen alkoi olla lähellä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisissä tuntui olevan sellainen ei nyt kivikova, mutta kuitenkin "laatat" jo nelisen viikkoa ennen varsomista. Utareet kuitenkin täyttyivät hurjaa vauhtia viimeiset pari viikkoa, parisen viikkoa tuli myöskin raakamaitoa (läpinäkyvää) ja päivää ennen maito muuttui valkoiseksi.

   Poista
 7. Ihana Lahja!! <3 Toivottavasti Lillalla nyt ei olisi mitään vakavaa...
  Olisiko muuten joskus mahdollista saada jotain postausta ihan vaan Tinkeristä rotuna ja omista kokemuksista ym. ja sitten noista jalka karvojen hoidota sekä niistä niiden ongelmista? :) Olis tosi kiva saada vähän erilaistakin tietoa kuin vain joku rotuesittely yhdistyksen sivuilla :)

  VastaaPoista