torstai 4. huhtikuuta 2013

Lillan päivä

Ajattelin nyt tehdä sitten sen hyvin mielenkiintoisen Lillan päivä -postauksen. Sanoin eilen, että Lilla ei tee muuta kuin syö, menee tarhaan, syö, lepää, syö, tulee tarhasta, syö, nukkuu, syö ja niin edespäin. Joten tässäpä tämä. Superkiinnostava Lillan päivä.


Aamulla klo. 7.45 poni saa aamuruokansa nenän eteen. Samalla yleensä, kuten tänäkin aamuna huomaan Lillan hanganneen mukavasti häntäänsä ja pintelin olevan ihan miten sattuu. Puran sen ja käärin hännän uudestaan. Samalla käyn ponimuksen nopeasti läpi harjalla.


Ruuan jälkeen puen ponille riimun ja talutan sen tarhaan. Käyn hakemassa sisältä lämmintä vettä ja tuon sitä tarhaan. Samalla viskaan ison kasan heinää Lillan nenän eteen.


Jossakin vaiheessa päivää siivoan ponin karsinan ja laitan iltaheinät valmiiksi. Käväisen myös päivän mittaan tarkistamassa useaan otteeseen, että tammasella on heinää nenän edessä ja vettä on vielä jäljellä (talvella katson myös, ettei se ole jäätynyt). Kumpaakin vien tarvittaessa lisää.


Iltapäivällä otan jälleen talikon käteen ja suuntaan tarhaan. Siivoan tarhan läpi (kuinka mukavaa se onkaan näin keväisin, kun lumen alta esiin tulee väkisin talvella syystä tai toisesta sinne jääneitä kasoja...). Tänään siivouksen jälkeen nappasin ponin myös tarhasta ja harjasin sen pihassa, jonka jälkeen käytiin minimaalinen lenkki kävelemässä maastakäsin (n. 400 metriä, eli hurrjan pitkästi).


Illalla vien karsinaan lämmintä vettä ja iltaruuan valmiiksi. Kahdeksan aikoihin tuon Lillan sisälle. Väkirehujen syömisen jälkeen nappaan vielä ruoka-astian karsinasta pois ja toivotan ponille hyvät yöt. Käväisen itse vielä sisällä, jonka jälkeen linnoittaudun varustehuoneeseen yöksi vahtimaan hevosta kameran kautta.

P.S. Tänään 322vrk

11 kommenttia:

 1. Lillukalla on helppo elämä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on joo tällä hetkellä. Sitten taas lisääntyy liikunta pikkuhiljaa, kun on saanut varsansa maailmaan ;)

   Poista
 2. Kiva tuo Lillan päivä ja mukavasti olet jaksanut kuvailla pitkin päivää :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti se varsa syntyy pian, koska minä ja siskoni käymme joka päivä lukemassa uuden postauksen, että joko se varsa on syntynyt! Ihana blogi ja postaukset!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se varmaan vielä ihan muutaman päivän sisällä tule, mutta sitten ihmettelen minäkin, jos kuukausi vielä menee : D

   Poista
 4. Hei onko tuo Lillan tarha joku jääkiekkokaukalo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onhan se :D Mutta ihan käteväksi on osoittautunut, talvella kun et oikein tolppia maahan saa : D

   Poista
 5. sun banneri on mun blogissa uusimmassa postauksessa :)

  http://normalgirlandhorses.blogspot.fi/

  VastaaPoista