keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Otsikoton.

Eilen oli kunnon sadepäivä ja hevoset eivät siksi olleet ulkona hirveän kauaa. Viisi minuuttia saattoi olla selkeää, sitten tihuttaa, olla selkeää, sataa kunnolla, tihuttaa... Oli aika rasittava päivä. Lahjalle pistin loimen siksi aikaa kun vein ulos, jos sattuisi käymään niin, että tulee päälle kamala vesisadekuuro ja varsa ihan litimärkä, ennenkuin ehtii talliin. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Loimi on kokoa 105cm, lyhennetty n. 20 senttiä, mutta voitte varmaan kuvitella, miten varsa upposi loimen alle... Kovaa vauhtia tuo kuitenkin kasvaa, kohta varmaan ihan sopiva!

Tänään aamulla talutuslenkillä Lahja olikin sitten "pikkaisen" energinen, joten päästin sen vapaasti juoksemaan pihaan ja pidin Lillan narussa. Sieltä tuli sellaista vauhtia, pukkia ja pomppua että.. Harmittaa kun ei ollut tietenkään kameraa silloin. Muutaman(kymmenen) juoksuspurtin ja hulluuskohtauksen jälkeen ponit saivat mennä tarhaan, jonne toin lisää olkia makuualustaksi varsalle ja Lillalle vettä, sekä heinää.

Jossain vaiheessa voisin pyytää vaikka äidin ottamaan videoita tai kuvia talutuksesta, harjauksesta, jalkojen nostosta ym. niin näkisitte vähän, miten ne sujuvat. Kiinnostaisiko teitä?

Hirmu hurja.

Ompa se puhdas tältä puolelta kun on karsinassa maannu lantakasojen päällä....


10 kommenttia:

 1. Lillan varsa on todella suloinen! :) Kivan värinen! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä minua ainakin ne videot kinnostaisi ;D Tee vaan! Ja voikun on iloinen ja vikkelä varsu!! :D

  VastaaPoista
 3. Tuleekohan Lahjan tummista läikistä harmaita? :D Mutta hän ja emänsä ovat tosi nättejä!

  VastaaPoista
 4. Ihana varsu:3 Villi,pirteä vekkuli varsu:D ihana<3 mua ainakin kiinnostais nähä talutusta,harjaamista yms:)

  VastaaPoista
 5. Joo kyllä tuommoinen video kiinnostaisi:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä kiinnostaa videot! Ja tälläistä tavan harrastelijaa, joka haaveilee joskus omasta varsasta, kiinnostaa muutenkin ihan kaikki varsan kasvatukseen ja opetukseen liittyvä, semmoiset ihan pikkujututkin! :)

  VastaaPoista
 7. Onks tää joku sun oma talli ja onko toi tarha kaukalo? :o

  VastaaPoista
 8. Ois kiva jos niitä videoita tulis :) Ihana varsu! <3

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti niitä talutus videoita ja kuvia! Tosi söpö varsa! Ihana tää sun blogi! jos haluut ni vilkaseppa: http://fallkulla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Video kiinostaa. Varsa on toooooosi söpö<3

  VastaaPoista