sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Riehumista, riehumista ja mitä muuta? Riehumista!

Varsa tuntuu vaan muuttuvan energisemmäksi ja energisemmäksi joka päivä. Se riekkuu entistä enemmän ja kovemmin ja juoksee lujemmin.

Jalkoja on nosteltu nyt muutaman kerran, viimeksi nosti todella hienosti ja piti kiltisti paikoillaan. On tuo oppivainen kaveri. Muuta ei vielä sen kummemmin jalkojen noston, harjauksen, talutuksen ja riimun lisäksi niin ole opeteltukkaan. Peppu tai koko varsu on kylläkin joskus tulossa syliin, niin silloin tietysti työnnetään pois, ettei nyt ihan kokonaan päälle tunge. Opettelua sekin tavallaan.

Noh, ehdottelempa uutta lempinimeä tällä kertaa. Miten olisi Huiski? Ollaan mietitty oikeaa nimeä, johon tuo lempinimi kävisi, täytyy vielä miettiä, mitä ehdotellaan Hippokseen. Tietenkin Huiskaus ja Huiskis olisi myös samantapaisia ehdotuksia. Olisiko noissa teidän mielestä mitään järkeä, vai ovatko "liian suomalaisia" lempinimiä? Parempi vai huonompi kuin edellinen ehdotus?

Muokkaus// Jos nyt kerron teille sen oikean nimen _ehdotuksenkin_. Kaikki on mietinnän alla, mitään ei ole päätetty, mietitty vain eri nimiä, jotka saattaisi _ehkä_ olla mahdollisia, mitkä omaan korvaan kuullostaa ihan ok:lta. Yksi, johon törmäsin, on Madam Hooch (suom. Matami Huiski). Tämä tuli mieleen ihan vain siitä, että tuo varsu on ollut todellakin aikamoinen sählääjä välillä ja vispaa häntäänsä joka suuntaan innostuessaan. Nimi on tuttu jostain Harry Potterin hahmosta, itse tosin en ole katsonut elokuvia tai lukenut siitä kirjoja. Mitä kauemmin tuota nimeä kuitenkin toistelee mielessään, sen huonommalta se alkaa kuullostaa... Vaikeaa!

Toive olisi tietenkin irlantinainen nimi, mutta selasin eilen varmaan 5000 eri irlantiin liittyvää nimeä läpi, eikä oikein mitään löytynyt. Pitää varmaan selata uudestaan, josko jokin sieltä sitten pomppaisi silmään. Täytyy vaan uskoa siihen, että kun se oikea tulee vastaan, niin se on sitten siinä sen kummempia miettimättä. Sillä tavalla ei kuitenkaan taida käydä... :D


Ongelmia eteenpäin liikkumisessa? Ei...


Hurjimus.


59 kommenttia:

 1. ite tykkään stara nimestä enemmän. :) sopii paremmin mielestäni tollaselle varsalle :3

  VastaaPoista
 2. Se Stara oli paljon parempi vaihtoehto! ;)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä se stara oli parempi :)

  VastaaPoista
 4. kiva nimi ! Jos tuo olisi ori, niin husaari olisi ihana nimi :)

  VastaaPoista
 5. Eikös se lempinimi yleensä oteta oikeasta nimestä?
  Ja kuka ny haluis antaa nimeks Husaari ku kaikki varmaa tietää et se on Nummelan ponitallist..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miten kaikki sen ny vois tietää :D
   en mäkää tienny

   Poista
 6. (Tytön) Vilske, Muiskutar, Hopsu... Huiskikin on kiva!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuullostavat omaan korvaan ihan suokkien nimiltä ;) Sitä mietin noissa omissakin ehdotuksissa, että onko liian "suomalaisia" :DD

   Poista
 7. Minusta nuo nimiehdotukset ei ole niin hyviä. Huiski ei kuulosta minusta tytöltä, tulee mieleen suomenhevosori.

  Edellisen postauksen kommenteissa oli Carly, se on tosi nätti, mutta vaikea sanoa. Stara on nätti, mutta sekin on vaikea sanoa. Luna oli yksi ehdotus, minusta se on nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mnustakin tuo Luna kuulostaa kivalta!:)

   Poista
  2. Munkin mielestä Luna olis hyvä, kun olis sama alkukirjain ku Lillalla :)
   Mutta itse päätät ja varmasti keksit superkivan nimen :)

   Poista
  3. Jep, Luna olisi mahtava nimi ! ;3

   Poista
  4. luna kuulostaa aivan koiralta :D

   Poista
  5. Ei ole kylläkään kiva, jos hevosten nimet ovat liian samanlaiset.

   Poista
 8. valveuni olis sulonen nimi :D tai redrama :D

  mut ihana varsuli ♥

  VastaaPoista
 9. Huiskista pidän enemmän kun Starasta :)

  VastaaPoista
 10. Noista kolmesta ehdotuksesta Huiskis on minusta oikein kiva :)

  VastaaPoista
 11. Stara olis mun mielest yhä tosi hyvä ! (:

  VastaaPoista
 12. Minähän olen nyt aktiivinen kommentoija! :'D Meinaatteko antaa englanninkielisen vaiko suomalaisen nimen varsalle? Jos se olisi suomalainen, ajattelin että Tähtitaivaan Huiske. Ja siitä tuo Huiski. :D Mutta tuo on minusta liian "suomlainen" nimi, ja Huiskista tulee enemmän mieleen oikeana nimenä Matami... :') Joku kommentoi Lunaa, minusta se olisi hyvä. Ja siitähän saisi väännettyä vaikka minkälaisia hienoja nimiä sitten...
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei anneta nimeksi suomalaista, ellei nyt satu tulemaan joku todella hyvä vastaan. Luna ei itselleni nappaa lempinimenä, kuullostaa jotenkin "yksinkertaiselta" :DD

   Poista
 13. Madam Hooch kuulostaa ainakin mun mielestä tosi kivalta nimeltä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mäkin tykkään tosta Madam Hooch nimestä! ;D
   Mutta lempinimet ei oikein nappaa.

   Poista
 14. Minä tykkään enemmään Huiskista, kuin Starasta. Huiski kuvaa mielestäni hyvin varsaa, ainakin noiden laittamiesi, vauhdikkaiden kuvien perusteella. :)

  Muista kuitenkin valita nimi, josta ITSE tykkäät :) ei väliä, vaikka kaikki muut eivät siitä pitäisikään!

  VastaaPoista
 15. Katsoppas osoitteesta http://behindthename.com , sieltä löytyy eri maittain laitettuja nimiä tytöille ja pojille :)

  VastaaPoista
 16. Tässä olisi muutama minusta kiva irlantilainen naisen nimi: Caislín, Ennis, Aislinn, Eireen, Juverna, Ciara, Orla, Robyn, Isibél, Aednat, Caera, Meara, Hula.

  Tuli pari vuotta sitten selailtua noita irlantilaisia nimiä, kun etsin koiralle nimeä. Kirjasin sillon muutamia, omasta mielestä kivoja talteen.

  Madam Hooch on musta mainio nimi. Mulle tulee siitä mieleen voimakas ja omapäinen persoona. Sellainen mahtipontinen tyyppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciara on kiva "Cira" tai "Ciira" ,Ciara van sipsyt vai miten sen orin nimi meni :D

   Poista
 17. Mun mielestä se Madan Hoock ei oikein ois hyvä, vaikka se sopisikin varsalle hyvin...

  VastaaPoista
 18. Mun mielestä tuo Stara sopii hyvin varsulle. Huiskista mulle tulee mieleen ori / ruuna, Madam star ( Matami tähti ) olisi mun ehdotus

  VastaaPoista
 19. Madam Hooch olisi kyllä ihan kiva. Ei oikeasti mitään Suomalaista, suomalaiset nimet kuuluu suokeille. :D Edellä Tittan ehdottamat nimet ovat upeita, erilaisia! Huiski olisi myös ihana, tosiaan vain lempinimeksi. :) Sekin on aika suomalaistyylinen, mutta ei kuitenkaan liian.

  Mutta ihana varsa, mahtavaa että kaikki meni näin hyvin! :)

  VastaaPoista
 20. Mielummin se stara kuin Huiski, mutten väitä että huiski olisi huono nimi.

  VastaaPoista
 21. Jos leikitään riimeillä (:D) niin voisi tulla milla emä lillan mukaan :) siis vain lempinimeks

  VastaaPoista
 22. Huiski kuulostaa mun korvaan paljon paremmalta, kuin Stara, joka on jokseenkin "väkinäisen" olonen. Tai kuvittelee nyt, että kutsuisi monesti päivässä hevosta Staraksi, niin ei se kovin helppo nimi ole sinänsä sanoa ym:D tosin huiski voi olla vähän enemmän pojan nimi.. mut oonpa törmmännyt mm. Keijoksi kutsuttuun tammaankin:D

  se oikea nimi onkin sitten taas ihan erijuttu, mutta jospa jonkun kivan keksisit!(: sellaisen josta itse tykkäät ja joka sopii varsan luonteelle - sähän sen tunnet!

  VastaaPoista
 23. Madam hooch "hula" "mada" "tuutsi" "ada"

  VastaaPoista
 24. Lively (suom. vilkas, eloisa, elävä, voimakas, lennokas),Vivid (suom. eloisa, elävä, kirkas, värikäs, vilkas, heleä), Jazzy :3, Forced To Dance "Dana"

  VastaaPoista
 25. stara ei ainakaan mun mielestä ois kovin hyvä, se on jo niin hirveän käytetty! Kannattaisi keksiä ehkä joku hiukan uniikimpi nimi, mutta itsehän sinä sen päätät :D

  VastaaPoista
 26. Huiskille nimi. :D Kuvaa hyvin tollasta hurjastelijaa. :) Onnea suloisesta varsasta!

  VastaaPoista
 27. Miten ois, inséidte bata suom. pomppukeppi.:D:D:D

  VastaaPoista
 28. Stara on muuten ihan ok nimi, mutta ei sovi jotenkin tälle varsalle, ja on muutenkin tavallinen. Minusta Madam Hooch on just hyvä, aika hauskakin! :D Nimi Freja olis tosi kiva myös(:

  VastaaPoista
 29. Hei lisäystä, tuo Titan Hula, ihan mahtava nimi! Hula lempinimeksi!!

  VastaaPoista
 30. Starasta itse pidän enemmän kuin Huiskista, Huiski on tosiaan vähän suokkimainen nimi. Toki kannattaa miettiä, että onko se helppo sanoa ja miksi se sitten ihan oikeasti vääntyy kun sitä päivittäin käyttää.

  Itse ehkä lähtisin miettimään nimeä tuon erikoisen naaman pohjalta. Duo [duuo] tms tulee ekana mieleen.

  Tai sitten joku Himpula tai Vimpula tai vastaava :D Hitsin Pimpula. No en tiedä. Toivottavasti keksit itseäsi miellyttävän nimen.

  VastaaPoista
 31. Hihi, onpa hassua nähdä Lilla noin pieni mahaisena, kun on tottunut pitkän aikaa siihen, että sen maha oli valtava... ::::)

  Mutta aivan ihana varsa! Itse en pidä nimestä Stara tai Huiski oikein ollenkaan, jotenkin ne vaan ei kuulosta omaan korvaani kivoilta. Mutta jos nimi nyt olisi Madam Hooch niin siitä voisi tulla vaikka ihan Mata, Matu jne. Omasta mielestäni kivoja nimiä varsalle voisi olla vaikkapa Ennis, Ciara, Isibél, Aednat, Caera, siis virallisen nimen osaksi. Näistä saisi myös hyviä lempinimiä, kuten Ennis voisi olla Enni, Ciarasta voisi tulla Cira tai Ara/Ira, Isibél voisi olla vaikkapa Bel tai Bella, Aednat voisi olla esim. Ada, Aada, Edna ja Caera voisi tulla vaikkapa Cara tai Cera.

  Siinä nyt jotain kivoja, mitkä omasta mielestäni kuulostavat kivoilta. :)

  VastaaPoista
 32. Jos emä on Lilla niin entä jos varsa olisi Lida?

  VastaaPoista
 33. Mun mieleen tuli heti Llja ton Lillan mukaan mutta enpä tiedä että käykö varsun luonteeseen yhtään. Onnea teillle viel.

  VastaaPoista
 34. Lempinimeks Leppis ! ;3

  VastaaPoista
 35. Musta joku semmonen nimi olis hyvä jossa olis jotain samaa kun sulon(sen sun vanhan settiksen) nimessä koska ne molemmat tuntuu/tuntui olevan aika moisia sähläreitä ja onhan niissä samaa kirjavuutta.

  VastaaPoista
 36. Huiski olisi kyllä kiva nimi, varsinkin noin hulivili varsalle ;) Ja justiin joku H:lla tai L:ällä alkava voi sopii... :3

  VastaaPoista
 37. Huisketta tms. yllikyllin suomalaisjuntti-nimeä. Anteeksi, oli pakko sanoa, ärsyttää vaan niin paljon tällaiset mielikuvituksettomat nimet, joita tuntuu joka tallilta löytyvän jos jonkinlaisia! ;)

  Edellisen postauksen kommenteissa oli parempia, esim. se Luna de Lill "Luna".

  VastaaPoista
 38. Huiski kuulostaa orilta?

  VastaaPoista
 39. Se Madam Hooch on kiva, mutta mulla tuli ekana itelle mieleen Stella :)

  VastaaPoista
 40. Mulla ois pari nimiehdotusta lempinimeks niin laitan ne nyt tähän:
  -Freja
  -Nuppu
  -Peppi
  -Liinu
  -Viivi
  -Vivi
  -Sira
  -Fanni/Fanny
  -Muru
  -Siru
  -Nannu
  -Sunna
  -Sienna
  -Taiga
  -Niitti
  -Nasta
  -Neppari
  -Asta
  -Maikki

  VastaaPoista
 41. Ihana blogi sulla :)

  jeminad.blogspot.fi

  VastaaPoista
 42. Aivan ylisuloinen ilmestys!

  VastaaPoista
 43. Tykkään tuosta huiskista ;) Stara ei jotenkin omaan korvaan kuulosta niin hyvältä ja Madam Hooch on mainio! :D

  VastaaPoista