keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tavoitteet vuodelle 2013.

Ajattelin kertoa teille hieman tavoitteita, joihin olisi tarkoitus päästä vuoden loppuun mennessä. Tässä siis, sekä Lillan, minun, että varsan tavoitteet!

Lilla
Ensinnäkin, on tarkoitus aloittaa liikutus pikkuhiljaa ja nostaa se samalle tasolle, kuin vähän ennen tiineyttä. Viikossa tulisi siis suurinpiirtein kerta esteitä, kaksi-neljä kertaa koulua, ehkä puomi/ kavallettikerta, mahdollisesti maasto tai kevyempiä päiviä välissä ja yksi vapaapäivä/ kevyt päivä. Esteitä päästään kunnolla harjoittelemaan kuitenkin vasta vieroituksen jälkeen, mutta sitä ennen olisi suunnitelmissa mennä pienillä esteillä/puomeilla erilaisia harjoituksia.

Jos nyt aloitettaisiin sitten niistä esteistä, mitä on suunnitelmissa ennen vuoden loppua?
-Ensinnäkin, aluksi tietenkin tavoitteena palautella mieleen esteitä hieman, sillä viimeinen hyppykerta on viime elokuussa.
-Toiseksi, harjoitella askeleiden säätöä, tiukkojakin teitä ja lähestymistä ja tietenkin kehittää kaikkia.
-Saada enemmän keskittymistä kaikenpituisille esteradoille, ettei homma leviä käsiin puolivälissä rataa.

Kuten huomaatte, estetavoitteet ei ole hirmuisia. Kunhan palautellaan asioita mieleen niin hevoselle kuin ratsastajallekkin.

Seuraavaksi on sen kouluratsastuksen vuoro. Eli...
-Saada väistöt ja avot sujuvammaksi sekä käynnissä, että ravissa.
-Saada takaosakäännös sujuvammaksi.
-Saada yksittäiset laukanvaihdot sujuvammaksi.
-Vielä lopuksi, ehkä kaikista eniten haastetta aiheuttava: ratsastaa HeC:2 2000 rata varusteettomasti läpi suhtkoht siististi.

Lillan kaikkein tärkein tavoite on varmaankin kohottaa kuntoa ja lihaksia taas. Suoraan ei siis isketä harjoittelemaan hiki hatussa väistöjä ja esteitä sun muita, vaan pikkuhiljaa nostetaan liikutuksen määrää.


Iida
Omien tavoitteideni vuoro. 

-Kitkeä pois tapa katsoa varsinkin vasemmassa kierroksessa alavasempaan ja sillä tavalla aiheuttaa itselleen vinon istunnan.
-Keskittyä istumaan paremmin siellä selässä - ei siis könöttää joko eteen tai taakse hölskyen selässä kuin perunasäkki. Vatsalihakset töihin, kunnolla!
-Jalka. Oppia se, että jos käsketään siirtää jalkaa hieman taaemmas, se ei tarkoita, että sitä siirretään se 20 senttiä. Vähän riittää.
-Ratsastaa entistä enemmän istunnalla ja jalalla.
-Pitää ohjat kädessä - ei siis kilometrin pituisia ohjia, jonka vuoksi kädet ovat sitten reisillä.

Kaikista pahin ongelmani on tuo alavasempaan katsominen ja kilometriohjat. Toinen on se, että tunnun keskittyvän liikaa hevoseen, jolloin oma istunta kärsii. Myöskin yliliioittelen ja kun jalkaa pitää laittaa vähän taaemmas, siirrän sitä ihan liikaa, monessakin tilanteessa. 

Könötys, hevosen niskan tuijotus ja kamalan pitkät ohjat.

Varsa
Varsalle tuleekin oikein uusien asioiden opettelukuuri. Katsotaan, mitä kaikkea on tarkoitus opetella:

-Talutus. Käynti, ravi ja pysähdys pyynnöstä. Tavoite, ettei varsa rieku taluttaessa, ei junttaa, eikä jyrää. Pysähtyy pyynnöstä, aluksi pidätteellä narusta, mutta ennen seuraavaa vuotta jo siitä, kun pysähtyy itse. Liikkellelähdössä sama juttu.
-Kiinnioleminen. Niin yhdeltä kuin kahdeltakin puolelta. Tavoite, että varsa pysyy kiinniollessa rauhallisesti.
-Kavioiden nosto, puhdistus ja vuollessa rauhassa oleminen. Kaikki nämä myös siis niin, että on kiltisti, ei revi jalkoja pois, ei potki, pompi tai muuta.
-Suojiin, satulahuopaan ja pinteleihin tottuminen. Ja myöskin talutus nämä varusteet päällä.
-Valjaisiin totuttelu, pysyy rauhassa ne paikoillaan ja talutus tarkoitus onnistua myös valjaat päällä.


4 kommenttia:

 1. Toi varsa on ihan äitinsä näköinen♥

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus ja mielestäni hyviä tavoitteita :) Rakastuin tohon viimeseen kuvaan<3

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo noin oppivainen varsa tuon listan minkä laadit, niin varmasti oppii ;). Sano Lillalle ja varsalle terveisiä!

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus ja kivat tavoitteet. :D

  VastaaPoista