keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Tip, tip, tap!

Kuinka moni tajusi otsikosta? Meillä tiputellaan maitoa nisistä. Aamulla oli kuivuneita maitokökköjä jalkojen sisäpuolella ja nisien päissä samanlaiset. Aamupäivällä maito alkoi jo ihan tippua  ja aina välillä sitä näyttää tippuvan. Pisaroina onneksi, ettei nyt sentäs ihan valumalla valu. Korjaus myöhemmin päivällä: Nyt sitä tosiaankin välillä valumalla valuu maahan... Sen lisäksi maito on nytten myös ihan vitivalkosta.

Eilen Lilla pureskeli aidan reunoja, mitä ei yleensä tee. Tänään on välillä huiskinut häntäänsä ja potkinut mahan alle, mutta nyt tuo näyttää vaan rauhallisesti möllöttelevän. Ei enää voi mennä kauaa. Ei voi. Ihmettelen kyllä, jos tämän viikon loppuun mennessä ole syntynyt. Jännitys sen kuin vain tiivistyy.. Tänään 328vrk, laskettuun aikaan yhdeksän päivää. Olettehan kaikki halukkaat muistaneet jo osallistua veikkaukseen koskien varsan ominaisuuksia? Nyt vielä kipinkapin osallistumaan, jos ei ole, linkki löytyy oikealta sivupalkista ;)

Tällä tavalla.

27 kommenttia:

 1. Ui ui ihanaa! Jännitys tiivistyy!:)

  VastaaPoista
 2. En malta odottaa niinkuin ei varmaan moni muukaan! :)

  VastaaPoista
 3. pakko kysyä, että miksi pidät Lillaa ulkona vaikka se varsoo ihan kohta? Minulle on sanottu, että hevosta pitäisi pitää tallissa ennen varsomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nyt sisällä, kuva on otettu aamupäivästä, kun poni oli vielä pihalla. Kuitenkin jos näyttää että nuo "oireet" lakkaavat, niin kyllä aion pihalle vielä tänään käyttää : D Hulluksihan tuo tulee, jos sisällä joutuu päivät ja yöt seisomaan vaan sen takia, että se saattaa kohta varsoa ("ihan kohta" voi nimittäin olla vielä muutaman päivänkin). Pihallahan hevosen on myös ihan hyvä varsoa, mutta ei vielä tietenkään, kun on lunta ja niin viileää.

   Poista
  2. kyllähän kesäsinki moni tamma saattaa varsoa laitumella...

   Poista
  3. Nii-in, minähän kirjoitin, että pihalla hevosen on myös ihan hyvä varsoa :D Karsinassa on vain helpompi auttaa jos tarve ja nyt on vielä niin paljon lunta, etten tarkoituksella pihalla kyllä vielä varsotuttaisi.

   Poista
 4. Lähestyy lähestyy, ei voi mennä kauan, ei. :)

  VastaaPoista
 5. Oiooiii! Ihanaa, jos nähdään varsa parin päivän sisällä! Teet sitten heti postauksen, vaikka vaan yks kuva :DD

  VastaaPoista
 6. Ei varmaan mene enää kauan! Mun tamma on molemmissa varsomisissa alkanut tiputella maitoa muutamaa tuntia ennen varsomista. Kun varsomiseen oli enää pari tuntia, se seisoi tarhan portilla sen näköisenä, että ota minut sisälle pliis. Kun otin sen sisään, ei mennyt enää kauaakaan kun varsa syntyi.

  Eihän siinä mitään kamalaa tapahdu vaikka varsa syntyisi ulos :) Itse olen kyllä aina ottanut sisälle, sillä olen ajatellut että sisällä on helpompi auttaa, jos kaikki ei menisikään niin kuin on suunniteltu.

  Mutta jos nyt ei mitään vielä tapahdukaan ja maitoa valuu paljon, kannattaa varsalta tarkistaa vasta-aineet siltä varalta, että ternimaito on ehtinyt valua hukkaan. Ja eihän siitä vasta-aineiden tarkistamisesta haittaakaan ole vaikka kaikki näyttäisi olevan kunnossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia minulla on ensimaitokorvikekkin varalta, jos Lillan maidossa ei ole tarpeeksi vasta-aineita ;) Saas nähdä tapahtuuko täällä jo tänään vai pysytteleekö varsa vielä pari päivää sisässä.

   Poista
 7. Nyt on lähellä, meillä on ollut niin että kun maitoa on alkanut tippuun, niin sitte on ens yönä varsa syntyny;)

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Niin, ehkä :D Nojoo, ei siinä nyt ihan tuhottomia aikoja enää voi mennä

   Poista
 9. Meillä tamma itse karkasi pihalta ja sitten alkoi tiputella maitoa ja noin 10-15 minuuttia sen jälkeen varsa oli jo maanpäällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo on jo tiputellut kuusi tuntia maitoa : DD "Jo", jotkuthan tiputtelee viikon, kaksikin... : D

   Poista
 10. Juotatko sen ensimaitokorvikkeen kaikesta huolimatta? :)
  en malta odottaa :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ainakin osittain, ompahan varma sitten, että varsa saa tarpeeksi vasta-aineita. Ja muuten tuo korvike jäisi nurkkiin vaan pyörimään, jos ei tarvitsisi antaa, niin mitäpä sillä väliä, vaikka juottaakin : D

   Poista
  2. parempi että saa paljon vasta-aineita, liian vähän on pahempi juttu :/

   Tsempit sulle valvomiseen ja Lillalle varsomiseen! :)

   Poista
 11. voiei, toivottavasti kaikki menee hyvin, tsemppiä teille :)
  Varsois nyt vaan pian nii säkin saisit taas alkaa(ja malttaisit) nukkumaan kunnolla. Heräilet sä nyt 20min välein? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo heräilen ja olen iltaisin vielä kaiken kukkuraksi valvonutkin aika myöhään :D Varmaan vielä muutaman päivän varsomisen jälkeen yöllä heräilen katsomaan tilanteen kamerasta, ihan vain varmuuden vuoksi, että kaikki on kunnossa.

   Poista
 12. Käyn kattomassa tätä blogii varmaan tunnin välein sillon kun oon hereillä :D Kyllä se varsa sieltä tulee.

  VastaaPoista
 13. Jänskää:)
  Toivottavasti kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
 14. jotenkii sellanen fiilis et tänäyönä lilla varsoo :D
  Tsemppii teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Tai sitten ei :D Nyt ainakin vaan möllöttää karsinassa. Saa nähdä, miten käy ;)

   Poista
 15. Toivottavsti kaikki menee hyvin!:)

  VastaaPoista