maanantai 15. huhtikuuta 2013

Tomera varsu.

Varsa on muuttunut vain entistä tomerammaksi ja tuntuu, että se kasvaa silmissä. Kovin intopinkeänä on aina lähdössä pihalle, riekkuu karsinassa ja pihalle viedessä vielä enemmän. En tajua, miten ihmeessä tuo tuntuu loputtomiin jaksavan riehua pihallakin. Juostaan eestakaisin emän lähellä, muka joudutaan hirveän kauas ja sitten kahta kauheammalla vauhdilla takaisin. No, hyvä vaan kun on pirteä.

Kintut nousee jo aikas hyvin, eikä enää pyristellä suuremmin. Kyllähän jossain vaiheessa tulee varmaan se vaihe, että "unohdetaan" kaikki ja sitten taas testaillaan, mutta tällä hetkellä kaikki toimii hyvin. Harjata antaa jalkoja ja kaikkialta muualtakin hyvin, lämmön mittauksessa välillä meinaa kärsivällisyys loppua (kun tämä mittari mittaa Lillalta muutamassa sekunnissa ja jostain syystä varsalla kestää aina varmaan puoli minuuttia... Viimeset 20 sekkaa näyttää yleensä jo sitä "oikeaa tulosta", mutta en sitten tiedä miksi niin kauan vielä kestää, että piippaa.. Ehkä mittari ei vaan tykkää musta).

Tänään varsa oli toisen kerran elinaikana "kiinni", niin että en solminut narua vaan toinen pää tuli käteeni ja jos olisi ihan järjettömän vetopaniikin saanut ja kaatunut tms., olisin vaan voinut päästää narusta irti, niin se olisi löystynyt. Ei kuitenkaan saanut ja jos vähääkään meinasi alkaa peruutella, niin työnsin varsaa eteenpäin. Eipä tuo pahemmin näyttänyt välittävän, oli sitten irti taikka kiinni. 

18 kommenttia:

 1. millo tulee lillan kuulumisii ? :) ihana varsa ja video :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan enemmän sitten kun Lillaa aletaan taas pikkuhiljaa liikuttaa selästä käsin. Sitä ennen ehkä jotain pientä, katsotaan, jos saisin aikaiseksi kirjoitettua Lillankin kuulumisia.

   Poista
 2. Näyttää olevan varsalla virtaa. Ja on se niin ihana. Kuinkas nimen kanssa? Ootko päässy mihinkää tulokseen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo päässy vielä mihinkään tulokseen :DD

   Poista
 3. Annatteko varsan pois sitten kun se kasvaa vai pidättekö sen?

  VastaaPoista
 4. Onko sulla jo nimi mietitty vai voiko ehottaa? Ehotan nyt kummiskin ja se on tuolla jossain jo julkistettu nimittäin Lilja♥ ja varsa on edelleenkin täydellinen.

  Ja on jännää lukee blogeja joiden hevosia ei ole livenä nähnyt mutta on vielä parempaa lukee blogia jonka hepan ja omistajankin nähnyt. Olen nähnyt teidät siellä edellisellä tallilla millä lilla oli kun kävin siellä tunnilla. Ja autoit mua laittamaan yhdelle ponille satulaa. Ootte parhaita kaikki:)♥

  VastaaPoista
 5. Miltä tuntuu omistaa nyt kaksi hevosta? :)

  VastaaPoista
 6. Aww toi on nii söpö varsuli ;3 Mä luultavasti kuolisin sen sulosuuteen jos ittelläni olis :D

  VastaaPoista
 7. Hei saako nimiä ehotella vai ootko päätökses tehny?
  Mitä pidät Liljasta kun ei varsat aina aikuisena ole niin villejä kuin varsana. Mut on se täydellinen hulivili♥♥♥♥♥

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo varsa on. Ja Lilla todella huolehtivainen ja pitkäpinnainen äiti (:

  VastaaPoista
 9. kannattaa varautua siihen että kun ekaa kertaa laitat varsan kiinni kahelta puolelta niin se ei tajua sitä ja heittää voltin kun lähtee niin kiireesti. Mutta meijänki varsa sen jälkeen ei tehnyt sitä ja seisoi kiltisti paikoillaan, joten siitä ei kannata olla huolissaan. Ja mitä nopeammin sen laitat kiinni nii nopeemmin oppii. Enkä usko että se vetopaniikkia viellä saa kun ei ymmärrä sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen ei saa vetopaniikkia "tahallaan", eikä se kyllä mielestäni iästä ole kiinni, etei muka "ymmärtäisi" asiaa, vetopaniikki on vain automaattinen reaktio yleensä, jos niskaan kohdistuu painetta -> koittaa paeta painetta peruuttamalla. Kahdelta puolelta laitetaan ekaa kertaa kiinni niin myös, että päät tai ainakin toinen pää on jonkun kädessä tai vetosolmulla, että jos paniikin saa tai kaatuu, naru löystyy tai sen saa helposti auki.

   Poista
 10. Saako niitä nimiä ehotella

  VastaaPoista