torstai 18. huhtikuuta 2013

Varsu 7vrk!

Keksin mahtavan idean, mutta tajusinkin, että se oli sittenkin vain puoliksi hyvä. Nimittäin kuskasin tarhaan olkia, joiden päällä varsa voi kölliä pelkäämättä, että se kastuisi. Jos kuitenkin sattuu vaikka yöllä tulemaan vesikuuro, niin kaikki oljethan on sitten märkiä aamulla ja ne joutuu vaihtamaan. Lisäksi ei se varsa sinne oljille mene köllimään, jos Lilla on toisella puolella tarhaa. Siksi päädyinkin siihen tulokseen, että aina kun nuo ovat tarhassa, joko vahdin koko ajan tai sitten käyn vähän väliä katsomassa. Laitoin tänään Lillalle heinät siihen olkien viereen, niin ainakin viihtyy siinä suurimman osan ajasta, kun ruokaa on nenän edessä.

Ihan hyväksi keinoksi kuitenkin osoittautui, ei tarvinnut pelätä, milloin varsaa alkaa väsyttää ja menee nukkumaan vetiseen maahan. Nyt nuo voivat olla pidempäänkin ulkona, eikä tarvitse olla melkein koko päivää sisällä sen takia, ettei varsa voi levätä tarhassa ollessaan. Kunhan nyt lumet sulaisi kokonaan ja kuivuisi maat, niin voisi olla huoletta päivät pihalla, jos vaan sattuu olemaan hyvä keli muuten. Sitä ennen taidan noita olkia kuskailla tarhaan ja vahtia poneja pihalla aina niin saa niiden päällä varsu makoilla jos huvittaa.

Tänään siivoilin tarhaa talven jäljiltä pari-kolme tuntia hevosten ollessa samalla pihalla. Sen jälkeen alkoi ripsimään vettä, joten kuskasin varsun ja Lillan talliin. Kerkisi varsu kuitenkin parit torkut ottaa olkien (ja heinien) päällä.

Pikkuinen on tänään (tai no jo eilen oli ennen keskiyötä...) viikon vanha! Edelleenkin nimettömänä elelee, pitäisi varmaan kohta alkaa joksikin tuotakin riiviötä kutsumaan, mutta kun ei tiedä miksi :D


Varsalla näkyy jo pikkaisen etuhampaita olevan tulossa!

Kaikkea on pitänyt maistaa, huomaa turvasta :D

Siihen oli hyvä kellahtaa ja ottaa torkut.

10 kommenttia:

 1. Ihana varsuliini!<3
  Kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Uiui onpas se söpö. ♥ Ja kiva postaus

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo varsu on niin suloonen♥ Meillä Fiona leikki tänään ketun kanssa tarhassa:D

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä joku Vienna tms olis tosi nätti nimi tommoselle :3

  VastaaPoista
 5. Ihanat hampaat :3 En voi käsittää kuinka söötti varsa on <3

  VastaaPoista
 6. Minusta Mimmi ois ihana nimi varsulle. (: Lilla ja Mimmi. Niin kuin Matami Mimmi. Millanen idea?

  http://travellingwithninni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. No miltä Lilja kuulostaisi?

  VastaaPoista
 8. Ooi kun varsa on söpö, kun se nukkuu <3

  VastaaPoista