keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Iso tyttö jo!

Lahja on kyllä jännä. Sisälle mennessä jos talutat Lillaa ja viet sen edellä karsinaan, vaikka varsa olisi ollut ihan hännässä kiinni, se stoppaa tallin ovella eikä tule sisälle, vaikka olisi alkanut sataa kaatamalla vettä. Eikä siinä vielä kaikki, tämän jälkeen varsa kääntyy ja lähtee laukkaamaan jonnekkin kauas minne lie, ihan kuin olisi "hukannut" emänsä. Pitää aina taluttaa varsaa, kun karsinaan olet menossa. Silloin Lillalla on kylläkin tapana juosta pihaan asti syömään peräkärryssä olevasta paalista heiniä... Molempia olen koittanut taluttaa myös yhtäaikaa, mutta silloin meno tuntuu olevan aika tahmaista. Äitikään ei kuitenkaan aina pysty tulemaan taluttamaan toista hevosista, mutta kyllä tuo sujuu yksinkin, vaikka nyt ei ehkä parhaimmalla tavalla, mutta silti. Se on kuitenkin hyvä, että Lillan voi huoletta antaa olla vapaana, sillä se ei ole lähtenyt karkuun ikinä, eikä varmasti ainakaan nyt, kun varsa on.

Taitaa varsa tykätä olla pihalla, kun ei sateellakaan meinaa haluta sisälle tulla. Ei tuota viitsi kuitenkaan kaatosateessa pitää, ihan minimaalisessa satunnaisessa tihkusateessa on ollut loimi päällä välillä. Ärsyttäviä kelejä ollut nyt, kun aurinko paistaa, ja sitten saattaa tulla pieni tihkusadekuuro, joka loppuu parin minuutin päästä ja taas paistaa aurinko. Eilen kuitenkin tuli vettä ihan kaatamalla, niin ei viitsinyt pihalla pitää sinä aikana.

Mitäs muuta meillä on tapahtunut? Ilmoitin Lillan ja varsan Irlannincob jalostusnäyttelyihin. Meidät siis löytää 7.7. Jyväskylästä Killeriltä, jos/ kun saadaan vain järjestettyä traileri jostain (joo tervetuloa vain sitten katsomaan, kun sekoillaan siellä, eikä varsa kuitenkaan suostu ravaamaan tai pysymään paikoillaan ja Lillakin ravaa kuitenkin vain sellaista mummoravia. Onhan tässä vielä aikaa harjoitella). Lahjan isänkin tietääkseni löytää sitten tuolta silloin. Ennen näyttelyitä varmaan pitäisi harjoitella varsun kanssa sitä trailerissakin oloa. Plus tietenkin paikoillaan seisomista ja sitä talutusta myös ravissa..

Vielä yksi asia. Lahja on tänään tasan kolme viikkoa vanha. Tai no kello 23.25. Se on kyllä jo aika iso neiti, kasvanut hurjasti!

"Mä oon vähä likanen ku nukuin TAAS lantakasoissa. Eiks ookki kivaa hei...?"

Iso tyttö jo.

10 kommenttia:

 1. Tuitui:3 On se vaan sulonen tapaus! (:

  VastaaPoista
 2. Ihana Lahja! Ompas se kasvanut paljon! :) Onnea näyttelyihin ja muutenkin kiva teksti :)

  VastaaPoista
 3. Heihei mä tuun kyl moikkaa sua siel näyttelyis!!:)

  VastaaPoista
 4. Onko Lahjan molemmat silmät heroja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen siniharmaa, jossa vaaleansinisiä täpliä ja toinen ihan hera. Toisesta ei oikein ota siis selkoa, minkävärinen se oikein on :DD Tummansiniharmaa.

   Poista
 5. Ihana blogi, aloin heti lukijaksi. Supersuloinen vaavi sulla. ;)
  Käsikö vastavierailu, tarttisin kipeesti lukijoita uuteen blogiini.
  Tässä osoite, jos haluut kydä kurkkaamassa. :D

  http://palapinskunpaivia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Onpa sulonen :'3 Ja teetkö bannereita muille? (:

  http://shettispoweria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Vui pientä 3 viikkoista :D :3 <3 Love love!!

  VastaaPoista
 8. Mitä onko se ollu jo kolme viikkoa? :D Vastahan se syntyi!

  VastaaPoista