maanantai 27. toukokuuta 2013

Vuolijan käynti ja uutta aitaa

Tänään käytiin vuolemassa Lillan ja Lahjan kaviot. Kumpikin oli oikein kiltisti, Lilla meinasi aluksi, ettei etujalkaansa nosta sellaiselle "pukille", mutta ilman sen suurempia ongelmia sujui kaikki. Lahja taasen yllätti ihan täysin ja oli kuin vanha tekijä. Vuolija sanoikin, että tuskin ikinä nähnyt niin hyvin käyttäytyvää varsaa. Onhan sen kanssa kyllä tullut harjoiteltuakin. Hyvä Lahja! Kaviot olivat varsalla myös oikein hyvällä mallilla, toivottavasti pysyykin sellaisena.

Saatiin naapurilta lupa tehdä pieniä siirrettäviä aitauksia hänen luonnontilassa olevalle pikku peltopläntille - kiitos tästä kovasti. Nyt hevoset saavat syödä tuoretta ruohoa joka päivä vaikka, kun meillä sitä on aika kehnosti. Tänään käytiinkin tekemässä aitaviritystä ja hevoset saivat hetken siellä syödä.

6 kommenttia:

 1. Ihanat Lahja ja Lilla <3 =)

  VastaaPoista
 2. Niin nättejä heppoja <3 Tulipa mieleen että voiko hevosta laitumella purra kyy? Annetaanko hevosellekin silloin jokin kyypakkaus tai vastaava? Sori, en tiedä hevosista kauheasti :D Itse asun alueella missä kyitä saa varoa jos pitkässä nurmikossa meinaa kävellä, joskus niitä on ihan kyllä tielläkin. Ootko jo päättänyt astutetaanko Lilla uudestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan hevostakin kyy purra. Eläimille kyypakkauksen antoa ei suositella. Luultavasti toimitaan aika samalla tavalla kuin ihmisellä, eli purtu kohta heti lepoon (eli ei lähdetä juoksuttamaan hevosta ympäriinsä). Jos kyy puree, tietenkin eläinlääkärille soitto heti, sieltä selviää varmasti, mitä pitää tehdä.

   Olen jo pari viikkoa sitten ollut varma Lillan uudelleen astuttamisesta, eli uusiksi se on tarkoitus astuttaa (:

   Poista
  2. Yleensä kyyn purema ei vaikuta hevoseen erikoisemmin. Jos huomaa jotain poikkeavaa on soitettava eläinlääkärille.
   Ihmisten kyy pakkauksia voi antaa vain ihmisille. Joillekkin eläimille (koira) taitaa olla omia ns.kyypakkauksia.

   Poista
 3. Söpöt!
  onpa Lahja kasvanu paljon!:)

  VastaaPoista
 4. On kyllä tuo Lahja kasvanu! Jääkö Lahja Lillan luokse?
  Voisitko tehä jokskus semmosen erikoispostauksen sun ja Lillan epäonnistumisita esim? :)

  VastaaPoista