perjantai 21. kesäkuuta 2013

Blogloviniin käy tie

Jos ja kun ilmeisesti Google Reader lakkautetaan ihan näillä näppäimillä (eli siis lukijapalkki häipyy, ettekä voi enää seurata blogeja Google Readerin kautta), kehoitan kaikkia siirtymään blogloviniin. Korjatkaa viisaammat, jos nyt sepitän jotain omituisuuksia, mutta yritän nyt teille selittää, mikä se on.

Bloglovin on siis paikka, jota kautta voitte seurata blogeja. Siellä näkyy aina uusimmat postaukset seuraamistanne blogeista ja se, oletteko lukeneet ne vai ette. Periaatteessa siis vähän samanlainen kuin Google Reader, mutta koska se lakkautetaan, on siirryttävä esim. sinne blogloviniin, jos haluaa lukea blogeja "virallisesti". Helpottaahan se myös, jos lukee paljon blogeja, ei niitä kaikkia millään voi muistaa, ellei jossain ole tieto, mitä kaikkia haluat lukea/ luet. Myöskään ei tarvitse käydä suosikkiblogeissansa montaa kertaa, onko sinne nyt tullut se uusi postaus, vaan kun kirjaudut blogloviniin, näet sieltä heti, mitä uusia postauksia on tullut lukemiisi blogeihin. Bloglovinissa voitte myös "merkitä" oman bloginne omaksenne.

Blogloviniin rekisteröidyttyä voitte siirtää helposti kaikki lukemanne blogit Google Readerista (eli siis ne blogit, joihin olette liittyneet tuon lukija-palkin kautta). Tässä voin yrittää neuvoa, jos haluatte apua. Rekisteröidyttyä kyseiseen paikkaan, voitte myös liittyä blogini lukijaksi "uudelleen" esimerkiksi tuon "seuraa tätä blogia bloglovin" nappulan kautta. Se on kuitenkin aikaavievää, jos teette niin kaikkien lukemienne blogien kanssa, koska on myös nopeampi keino siirtää ne kaikki lukemansa blogit blogloviniin.

Eli siis: Tervetuloa kaikki vanhat lukijat lukemaan blogiani bloglovinin kautta ja tottakai ihan uudetkin lukijat otetaan ilomielin vastaan!

Bloglovin


11 kommenttia:

 1. Siis onko tuo bloggerin lukulista sama kuin google reader? Seuraan blogiasi bloggerin lukulistan kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ymmärtääkseni juurikin bloggerin lista on se google reader. Eli juuri se, mihin liitytään tuon lukijat-palkin kautta (: Kätevähän sitä kautta oli katsoa uudet postaukset eri blogeista, kun samalla kirjautumisella pääsee kirjoittamaan uutta blogitekstiä tms. Harmi vaan, jos nyt lakkautetaan se blogien lukumahdollisuus sitä kautta.

   Poista
  2. Eikun, enpäs muuten tiedä! Ilmeisesti Google reader taitaakin olla eri juttu, kuin lukijat-palkki ja bloggerista seuraamat blogit. Ottaa näistä nyt selvää. No mutta, olkoot tämä postaus tässä, ennenkuin varmistuu, onko mikään missään poistumassa :D Joku viisas voisi tulla kertomaan liittyykö google readerin poistuminen mitenkään, jos seuraa blogeja bloggerissa/ häviääkö lukijat-palkki mihinkään tai voiko sitä kautta enää liittyä blogeihin.

   Poista
  3. Ois tosi typerää jos lukijat- ominaisuus lakkautettaisiin!

   Poista
 2. Tästä on ihan kauhea epäselvyys kaikilla, kukaan ei oikeastaan tiedä onko lukija-palkki katoamassa vai ei :D Itsekin tein jo ohjeet blogini lukijoille Blogloviniin liittymisestä, mutta nyt joku on sanonut, että lukijat-palkki ei ole katoamassa mihinkään..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä löysin googlesta google readerin, eli google syötteenlukijan.

   http://www.google.com/reader/view/

   Se ei taidakkaan ilmeisesti olla siis sama asia, kuin lukijat-palkista blogiin liittyminen ja bloggerin kautta blogien seuraaminen. Joku viisas voisi tulla kyllä kertomaan, että onko se niin :D

   Poista
 3. Mitä nyt olen ymmärtänyt niin google reader on eri asia kuin lukijat-palkki, mutta Se että muuttuuko/häviääkö mikään niin siitä olen ihan sekaisin koska jotkut sanovat että kaikki on ihan soopaa :P

  VastaaPoista
 4. Öö, en tajunnu, miten se toimii? Miten se laitetaan blogiin? Ja laitetaanko se gadgetin kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko, miten tuo "seuraa tätä blogia bloglovin" kuva/ linkki laitetaan blogiin? Se laitetaan gadgetin kautta, bloglovinissa on siihenkin ohjeet (:

   Poista
 5. Hei! Kopioin sinulta tämän tekstin omaan blogiini, mutta loppuun laitoin, että koko teksti kopioitu sinun blogistasi, ja linkin tänne!! :)) Sano vaan, jos poistan sen! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google Reader oli ihan eri asia kuin bloggerin kautta lukeminen/ lukijat-palkki (:

   Täällä oli google reader:

   http://www.google.com/reader/about/

   Poista