lauantai 29. kesäkuuta 2013

Eilinen tallikäynti + 600 lukijaa

Eilen käytiin tallilla ja vein mukanani Lillalle hackamoret, joilla ratsastin. Tällä kertaa sain videomateriaalia ihan Lillan ja Lahjan hoidosta, joten pääsette näkemään, miten hoitotoimenpiteet sujuvat varsan kanssa. Hyvin, kuten ehkä videosta huomaatte.

Laitoin hackamoreihin aluksi ohjat normaalisti, mutta totesin, että en niillä voi niin ratsastaa, koska ovat silloin n. sata kertaa liian kovat Lillalle. Siksi virittelinkin ohjat siihen "turpahihnan" kohdalle erittäin tyylikkäästi. Lilla ei nykinyt päätään näilläkään suitsilla, koska kuolaimia ei ollut suussa. Ohjien ollessa oikealla paikalla Lilla kyllä hieman protestoi "kuolaimien" kovuutta, jonka takia vaihdoinkin ohjat sitten sinne turpahihnan kohdalle. Nyt menen siihen asti näillä hienoilla hackamorevirityksillä, kunnes raspaus on tehty ja sen jälkeen kokeilen miten sujuu kuolaimilla meno.

Ratsastaessa Lilla oli hieman laiska, mutta lämpöasteitakin oli kyllä kiitettävästi. Menin taas ihan vain siirtymisiä käynnin, ravin ja laukan välillä ja ratsastin n. puolisen tuntia. Ratsastuksen jälkeen huuhtelin Lillan vedellä ja Lahjakin sai päästä suihkuun.

Tässä alla ensin julkaisemattomia videopätkiä Lahjasta ja sen alla eilinen video hoitotilanteista.


8 kommenttia:

 1. Lahja käyttäytyy tosi hyvin! Hieno varsa. =]

  VastaaPoista
 2. Hienosti meni! Lisää! Ihana postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on kyllä oppinut kaiken hyvin ja nopeasti. Kiitos (:

   Poista
 3. Enemmän videoita!:) pystytkö tekee jonkun mydayn videona ja sitte tallin esittelyn myös vaikka se on jo tullut kuvina?
  Videoissa voisi käyttää ehkä enemmän aikaa ja muokkailla sekä liittää musiikkia! Näin tulisi vielä mukavampi katsoa!(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä minun on turha tehdä tallista postausta, koska sitä ollaan muokkaamassa uuteen uskoon (joulukuinen esittely tallista ei siis pidä ollenkaan enää paikkaansa, ei ole pitänyt sitten tammikuun jälkeen :D).

   Videoissa en käytä musiikkia tekijänoikeuksien takia (ellen rupea soittamaan itse musiikkeja videoihin, mutta sitä te ette kestäisi :DD). Youtubessahan on jotain luvallisia musiikkeja, joita saa käyttää, mutta se tarkoittaisi sitä, että joutuisin tekemään videoni youtuben omalla videonmuokkauksella, jotta saisin laitettua sieltä musiikin sinne. Itse en osaa parempia videoita tällä hetkellä tehdä ja mielestäni se siellä on tärkeintä, mitä siellä näkyy, eikä se, mitä musiikkia siellä on ja kuinka hienosti video on toteutettu, vaikkakin toki ne katselumukavuutta lisäävät ;)

   Materiaalia tulen saamaan luultavasti kuitenkin enemmän, kun hevoset tulevat kotiin, jolloin voin toteuttaa videoita "perusteellisemmin", eli enemmän sitä materiaalia kaikista tilanteista ennen Lillan liikutusta, liikutuksen aikaan ja sen jälkeen ja muutenkin koko päivästä.

   Poista
 4. Tiesithän että kuolain ja se hackamore ovat juuri niin kovia kuin ratsastajan käsi on. Ratsasta siis kevyemmällä kädellä niin onnistuu sen havkamorenkin käyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saahan nivelkuolaimestakin kovan, jos vaan haluaa. Hackamoressa on vipuvarsi, joka kyllä tekee kovan paineen niskaan ja Lillalle se on liikaa, ratsastat sitten aivan miten kevyellä tuntumalla tahansa. Voit tulla katsomaan ja toteamaan, että ratsastan ihan normaalilla tuntumalla, en suinkaan liian kovalla. Sen jälkeen voit kokeilla itse ratsastaa hackamorella ohjien ollessa vipuvarsien päässä "normaalisti" Lillalla ja todeta itsekkin, että se on liian kova sille (:

   Poista