maanantai 17. kesäkuuta 2013

Katsaus varustehuoneeseen

Ajattelin tällä kertaa esitellä teille meidän varustehuoneen nurkasta nurkkaan. Nyt onkin sopivasti aikaa erilaisille erikoispostauksille, kun hevoset ovat toisaalla. Kyllä aika tuntuukin matelevan - 7.7 asti pitäisi odottaa, jolloin Lilla ja Lahja on nähtävillä Jyväskylässä IC-jalostusnäyttelyissä ja sen jälkeen hepat pääsevät takaisin kotiin. Saapa nähdä, minkälaisia arvonimiä sieltä napsahtaa mukaan, vai tuleeko minkäännäköisiä. 1.premium olisi tietenkin toivottu juttu, mutta se jää nähtäväksi.

Meidän varustehuone on oikein sopivan kokoinen muuten kahden hevosen tarpeille, mutta minut tuntien hamstraan varusteita yksinkertaisesti liikaa, jolloin tilanahtauskin meinaa iskeä.


 

Ensimmäisestä kuvasta varustehuone on kuvattu toisesta päädystä ja toisesta kuvasta toisesta. Tajusitte? Satuloiden vieressä oleva ruskea/ musta ovi vie pihalle ja tuo valkoinen varastoon, josta löytyy ties mitä roinaa. Huomaatte varmaan, että kovin kaunistus tuo ei ole, sillä on ollut ennen maalaushuone tms. eli monenlaista maalia löytyy ties mistä.

Joskushan teille laitoin kuvia varustehuoneesta ja jotkut äkkäsivät sängyn häipyneen (nukuin tuolla Lillan varsomisen aikaan ja vahdin kamerasta), mutta myös takaseinällä oli ennen hylly. Nyt sinne on tarkoitus tulla kuivatustelineitä parille loimelle ja muille varusteille. Ja jotain muuta, jos keksin. Ehkä kypärätelineitä? Raippatelineen ainakin kaipaisin johonkin tuohon ovenpieleen - pysyisi helposti raipat tallessa ja olisi helppo siitä napsaista mukaan.


Tässä on meidän vesiallas, jonka ehkä bongasitte aikaisemmista kuvista. Siitä saa laskettua helposti vettä esim. varusteiden pesua tms. varten (suojat, suitset, riimut jne.) ja joskus otan siitä hevosillekkin vettä tarhaan tai talliin. Seinälle olen myös huvikseen kirjoitellut ohjeita varusteiden huoltamista ja pesua varten.

Aletaampa seuraavaksi käymään läpi noita hyllyjä ihan lattiatasosta alkaen.
Alimmalla tasolla, eli lattiatasolla on hevosten ruoka-astiat. Tuli löydettyä ihan sattumalta tuollaiset kannelliset laatikot, joita voi asetella päällekkäin ja ovat kyllä hyvät. Alhaalta löytyy myös tuollainen laatikko, johon olen pistänyt ratsastushousujani. Kuvissa ei näy, mutta tännempänä on vielä penkki, jonka alla on laatikko, josta löytyy ratsastushanskojani sun muita.


Alimmalta hyllyltä, ns. "pöytätasolta" löytyy Lillan ja Lahjan loimet, sekä kaikki omistamani satulahuovat. Ne on sopivasti esillä tuossa ja helppo ottaa, kun tarve vaatii, ettei tarvitse mistään korkealta kaapista alkaa tonkimaan. Hieman tilanahtaus häiritsee tällä hyllyllä, mutta ei se mitään.


Ensimmäisellä hyllyllä on ensiksi Lillan pyyhkeet, sen jälkeen Lahjan, joitain ylimääräisiä pyyhkeitä, Lillan vitamiinipullo, sekä kaikkea tarpeellista tilpehööriä. Mm. haavanhoitovälineet, helosanit, aurinkorasvat, pesuaineet, satulasaippua, valjasrasvaa yms. Taitaapa tuolta löytyä pätkä Lillan häntääkin, kun joskus leikkasin n. 10 sentin pätkän pois (ja totesin, että se oli liikaa, mutta onneksi kasvanut takaisin).


Keskimmäisen hyllyn valtaa korit, jotka sisältää ainoastaan suojia, pinteleitä, korvahuppuja ja otsapantoja. Sekä yksi meksikolaisen turpahihnan pehmuste. Kuusi laatikkoa pelkkää edellämainittua - mikä hamstraaja?


Ylhäällä on kaikki loppu turha. Ylimääräiset kypäräni, harjalaatikko, ylimääräisiä harjoja ja jalustimia.

Jos jotakuta jäi mietityttämään, missä ihmeessä on hevosten harjat, ne ovat tallin vieressä naulakossa. Suitset, satulat, satulavyöt, ylimääräiset riimut ym. näittekin varmasti jo ensimmäisistä kuvista. Tälläinen on meidän varustehuone - mitä pidätte?

Joku toivoi Lahjan isästä kuvaa, jossa sillä on otsatukka auki. Tässä se nyt on - huono kuva kuin mikä, mutta ehkä siitä selvää saa? Yhtä harjaa koko mies.

31 kommenttia:

 1. Ihana tukkajumala ♥ liityin lukijaksi, ihania tupsujalkoja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Kille on kyllä komistus. Hieno hevonen kyllä, olisi mahtava omistaa itsekkin joskus tuollainen tukkajumala ;) Saa nähdä, millaisen harjan Lahja kasvattaa, vai tuleeko sille samanlainen "luirumpi" versio harjasta kuin Lillalle :D

   Poista
 2. Hieno harja on kyllä kieltämättä!äännestin sinua muuten Tiian blogissa olevassa kuukauden blogi kyselyssä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kävit äänestämässä (:

   Poista
  2. mäki äänestin :3

   Poista
  3. Mä myös, oot toisena tällä hetkellä =)

   Poista
  4. Maki aanestin. Ei pahalla, mut veikkaan, etta Nona voittaa :(

   Poista
  5. Niin, ei sillä niin väliä kuka voittaa, itse olen katsellut samaa, että Nona varmaan voiton vie (:

   Poista
 3. Eikä toi lahjan isän harja:s

  VastaaPoista
 4. Mukava ja siisti satulahuone. =] Killen harja on niin nami! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo ihan hyvä varustetila on ja kun on vielä lämminkin (:

   Poista
 5. Oon vissii jääny vähä jälkee,mut mite Lahjan isä asuu teidän tallissa vai onko Lilla ja Lahja muuttanut Killen tallille ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotinkin tuossa postauksessa, että hevoset tulevat kotiin 7.7. Menivät siis nyt kesäkuun alussa Lahjan isän luokse tavoitteena saada ensi vuodeksikin Lillalle varsa (: Saa nähdä, onnistuuko kaikki tiineydessä niinkuin Lahjan kanssa ja tuleeko Lilla ylipäätään kantavaksi.

   Poista
 6. No voi herranen aika! Onpas iso etutukka... :o

  VastaaPoista
 7. Liityin lukijaks :) Ja olis kiva, jos tekisit teidän tallialuesta jonkun postauksen, esim tallirakennuksesta, missä kenttä on ja silleen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on tulossa postausta, mutta tällä hetkellä on käynnissä Lillan ja Lahjan karsinan muokkaaminen isommaksi ja pihatoksi + tietenkin pihattoaitojen teko. Sen jälkeen kun ne on saatu valmiiksi, esittelen blogillekkin varmasti tarkemmin tallia ja ympäristöä. Nyt olisi vähän "turhaa" tehdä sellainen postaus kun mikään ei jää sellaiseksi kun on ja pihalla on mm. se keskeneräinen pihattoaitaus :D

   Poista
 8. Äänestin kuukauden blogiksi sinun blogia (: Ihana toi " tukkajumala " :)

  VastaaPoista
 9. Herranjestas, kun on pitkä harja! =) Ihana♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olisi mahtavaa, jos Lahja perisi edes puolet tuon harjan paksuudesta :D Lillalla on kyllä myös aika pitkä harja, mutta se on ihan luiru verrattuna Killen tukkaan.

   Poista
 10. tämmöset postaukset on kivaa vaihteluu !:)

  ois kans kiva jos esittelisit noi tavarat (satulahuovat, riimut, yms) jos et oo sellast jo tehny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoita tuohon sivupalkista löytyvään hakukenttään "varustepostaus" niin löydät kaikki tekemäni varustepostaukset (:

   Poista
 11. Miten ihmeessä Kille näkee harjan alta :D? Upee harja kyllä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsatukka näyttää olevan sillä aina letillä, varmaan juurikin siitä syystä, koska ei muuten näe mitään :D

   Poista
 12. Ihana varustehuone! Ei liian iso eikä pieni:))

  Ihana Kille♥

  VastaaPoista
 13. Ihana varustehuone! Ei liian iso eikä pieni:)

  Voi kuinka tuuhea harja Killellä on!

  hevosetjame.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Elintärkeä tieto olisi saada tietää mistä olet löytänyt moiset pinottavat laatikot??? Täälä toinen tallinpitäjä joka kärsii kroonisesta tilanpuutteesta... :)

  VastaaPoista
 15. Ikeast noita löytyypi, ei ileisesti verkkokaupasta, mutta liikkeestä kyllä. Muistaakseni roskalaatikoksi "oikeasti" tarkoitettu ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, osaan kirjoittaa... Ikeasta noita löytyypi, ei ilmeisesti verkkokaupasta.

   Poista