perjantai 7. kesäkuuta 2013

Matka mummolaan

Lahja sai eilen ensimmäisen matolääkkeensä, seuraava on vuorossa siinä 4 kuukauden kohdilla. Hyvin sen sai suuhun, mutta nielaista tuo ei meinannut sitten millään. Kökötettiin varmaan minuutti paikoillaan ja varsalla ilme "mitä ihmettä sä tungit mun suuhun, en tasan niele, piste!". Kyllä lopulta meni matolääkkeet alas, mutta kauan siinä kesti. Saas nähdä, mitä tuumaa seuraavan kerran, kun näkee lääketuubin.

6 kuukauden kohdilla on sitten madotus myös heisimatoja (equimaxilla) vastaan ja sen jälkeen ulostenäytteiden mukaan. Muistelen, että koulussa opetettiin, ettei ilmeisesti suolinkaiset kehity kuin vasta siinä tienoilla kun varsa on 2kk, joten ei ole järkeä madottaa aiemmin, vaikka jotkuthan suosittelevat madotusta joka kuukausi puolen vuoden ikään saakka 1 kuukaudesta alkaen. Tiedä sitten, mutta meillä madotetaan 2 kuukauden välein 6 ikäkuukauteen asti ja sitten 3-4x vuodessa ulostenäytteiden mukaan ja syksyisin mahd. aina myös heisimatoja vastaan.

Tuli myöskin eilen, kuten ennenkin, totuteltua niihin pyyhkeisiin varsan kanssa. Nyt näytinkin varsalle jo tosi isoa pyyhettä ja toinen oli ihan rentona, vaikka miten huiskit sitä sen ympärillä tai selän päälle/ takaisin. Edistystä on siis tapahtunut. Saa nähdä, milloin uskallan kokeilla loimea taas selkään. Uskallan ja uskallan, paremminkin milloin tuntuu varsa olevan valmis.

Tänään on sitten tapahtunut jänniä, sillä Lahja pääsi Lillan kanssa "mummolaan". Siellä siis asustelee sekä Lahjan mummo, että isä. Vähän oli koppiin menemisessä neuvottelemista varsan kanssa aluksi, olihan se nyt pelottavaa kun ei ikinä sellaista härveliä nähnyt. Matka kuitenkin näytti menevän hyvin ja perillä toinen hirnahteli ihan innoissaan toisille hevosille. Erityisesti pieni poni kiinnosti - olihan se nyt lähes samankokoinen kuin Lahja!

Nyt edellä kertomastani "syystä" postausvälit saattavat hieman pidentyä, koska en joka päivää hevosia näe vähään aikaan. Jos teillä on jotain ideoita, joita haluaisitte minun toteuttavan, voin tehdä toiveesta erilaisia postauksia. Kuitenkin esim. tallin rakennuksesta tms. on tulossa varmaankin kohtapuoliin postausta.

Hieman ihmetystä uudessa paikassa - Lillaa kiinnostaa vaan ruoka. "Jaa tää oli tää paikka, ei kiinnosta, mä syön"


Lahjan isä Gilroy van Gipsy Spirit
On se upea ilmestys.

34 kommenttia:

 1. Vähänkö tuo Lahjan isä onki mahtava!! :o
  Väritykseltään hetku shire :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään mustasta väristä IC:ssä, on se kyllä upea ori.

   Poista
 2. Ihan superhieno tuo lahjan isä!!!:)

  VastaaPoista
 3. ihana toi lahjan isä ! ;3

  VastaaPoista
 4. Voi hurja ton isän harjaa ja muutenkin iha tosi komea :o ihana

  VastaaPoista
 5. Jotenki kun alkaa kattoo nii näyttää et lahjassa ja sen isässä on jotain samaa näköä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan pään malli on ainakin mielestäni samanlainen kuin isällä (:

   Poista
 6. Yritetäänkö Lillaa nyt siis tiineeksi? :)

  VastaaPoista
 7. Komea on poika, livenäkin tullut nähtyä :)

  Oletteko astutusreisulla? <3

  VastaaPoista
 8. Wou mikä ori !
  Kiva postaus ! (:

  VastaaPoista
 9. Todella kivan oloinen blogi! Tosi kiva seurata Lillan mahan kasvusta, varsan syntymyseen ja sitten nyt nähdä kuinka se varsa kasvaa ja kehittyy! (:

  Saitte uuden lukian!

  http://ikuinenponiratsastajakata.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Wooouh tota orin harjaa!! :O Sul on kyl ihanat tammat<3 :)

  VastaaPoista
 11. Ihanan komea tuo Lahjan isä!(:
  Oli kiva saada siitäkin tänne kuvia:)

  VastaaPoista
 12. Voi vitsi toi Lahjan isä on komee!!!!!

  VastaaPoista
 13. Ai astutetaanko lilla nyt tällä "mummola" reissulla?

  VastaaPoista
 14. Kommee on Lahjan isä!:) Lahja on muuten kasvanut valtavasti. Vertailee aikasempia ja uudempia postauksia, niin huomaa että siitä in tullut vähän "jykevämpi". Ja säkää tullut:) Lahja kyllä niin muistuttaa Killeä.

  Voisitko tehdä sellaisen jonkun videopostauksen esim. Lahjan tai Lillan päivästä?:) Hevosten myday, hmm.....:DD Mutta kuitenkin joku sellanen:)
  Tykkään kauheesti sun blogista. Ulkoasu on tosi siisti ja nyt kun välilehtienkin paikka muuttui ylös, ulkoasu on vieläkin siistimpi. Postausvälit on tiheitä ja postaukset kilometrin pituisia, mikä on parasta!!:)

  http://landeponi.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo Lahja jykevöitynyt aika paljon!

   Poista
 15. Astuttakeko Lillan samalla orilla?:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, syystä siitä, että suomessa IC-jalostusoreja on vain kourallinen ja itseäni yksinkertaisesti miellyttää eniten juuri Kille.

   Poista
 16. Ok. Ja ton hymiön piti olla :) <- tollanen
  Hauskaa kun astutat Lillan uudelleen,
  saa seutata sitten tiineyttä ym.. Ja samalla Lahjan kasvua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mikäli Lilla vain tulee kantavaksi ja kaikki sujuu siinä hyvin (:

   Poista
 17. Toivotaan parasta(:

  VastaaPoista
 18. Voi vitsi, että tuo Lahjan isä on upea!! Toivotaan parasta, jotta Lilla tulisi taas kantavaksi:) Oli se kyllä niin ihanaa seurata Lillan tiineyttä ja Lahjan syntymistä ja kehittymistä. Ja vielä sinusta sää oot kaunis!

  VastaaPoista