keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Tallilla käynti

Tuli tänään käytyä touhuamassa hevosten kanssa. Lilla hörisi sen miljoona kertaa, kun menin aitauksen luo ja seurasi kuin hai laivaa. Tallissa sillä tuntui olevan ihan liikaa energiaa, kun kuskasi äitiä ihan 6-0 minne halusi sinne viedessä ja kuopi käytävällä, mitä ei juuri koskaan tee. Päästiin kuitenkin kentälle, menin ilman satulaa ja lainakypärällä, kun ei tultu kotoa tallille, niin ei ollut ratsastuskamppeita mukana.

Alussa Lilla taas nyki enemmän kuin tarpeeksi päätään (raspaaja tulee heinäkuun alussa, kuten edellisessä postauksessa kerroin, että sellainen on käytettävä, jos esim. hampaista johtuu nykiminen). Hetken aikaa kuitenkin sitkeästi ratsastamalla mahdollisimman kevyellä tuntumalla Lilla oikeastaan lopetti nykimisen lähes kokonaan. Menin ehkä puolisen tuntia kaikkia askellajeja ja ratsastuksen jälkeen Lilla oli jo ihan normaalin itsensä oloinen - ehkä nykiminenkin johtuu vaan ylimääräisestä energiasta? No sen tietää sitten raspaajan käynnin jälkeen, ajattelin nyt ensi kerraksi kokeilla toisia kuolaimia, jos vaikka nuo nipistävät tai jotain. Jos niistä ei kumpikaan auta, viimeinen keksimäni asia on ylimääräinen energia, koska ei päällepäin tunnu olevan kipeä mistään. Sekin selviää kuitenkin sitten kotona viimeistään, kun pääsee taas liikuttamaan useammin. Jos se ei sitten auta, niin täytyy sitten varmaan alkaa tutkimaan enemmän, mikä voisi olla vialla. Veikkaan kuitenkin, että joku noista kolmella edellämainitusta tuo johtuu. Nyt ensi kerralla varmaan kokeilen niitä toisia kuolaimia ja jos se ei vaikuta asiaan, menen sitten kokonaan ilman ohjia, koska sillä tavalla menee ihan normaalina itsenään.

Lahjan harjasin läpi myös ja nostin kaviot. Varsakin tuntui olevan energinen ja oli ihan innoissaan taas, kun pääsi kentälle juoksemaan. Se on ihan sätkynukke, kun saattaa seistä paikoillaan ja sitten yht´äkkiä vetäistä jonkun hirveän pukkipomppukohtauksen. On varsa jo niiiin iso, että hui. Hirveästi kasvanut. Ja arvatkaa muistinko ottaa sen "rakennekuvan" varsasta ihmisen rinnalla? No en. Sitä kun te lukijat toivoitte, että näkisi, kuinka iso varsa jo on. Noh, ensi kerralla sitten. Ehkä.24 kommenttia:

 1. Kiva postaus ! Kannataa tosiaan kokeilla niitä toisia kuolaimia

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia!

  Ponifani.mari@gmail.com

  VastaaPoista
 3. herranjumala lahja on kasvanut :----D osaatko arvioida kuinka korkea lahja on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mutta kun hevoset tulevat takaisin kotiin, niin täytyy varmaan katsoa Lahjan korkeutta välineenä mittanauha :D Mitään tarkkaahan tulosta sillä ei saa, mutta edes suuntaa-antavaa.

   Poista
 4. herranen aika kun toi varsa on jo iso! :o kasvaa ihan silmissä! :D :)

  VastaaPoista
 5. Mitä jos kokelisit ratsastaa pelkällä riimulla seuraavan kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensi kerralla kokeilla toisia kuolaimia, jotka yleensä ovat meillä olleet käytössä, ja jos tuntuu, että alkaa se nykiminen kun ohjia kerää käteen, niin jätän ne ohjat kaulalle tai vaihdan sitten riimut päähän/ menen kokonaan ilman (:

   Poista
 6. jos nuo on kumikuolaimet niin ne saattaa olla niin pureskellut että kovat reunat nipistelee suussa.Meillä oli sellainen ongelma että jalkoihin oli tullut luupiikit ja oireili pään viskelyllä,ei ontunut eikä mitään joka oli tosi outoa,pari päivää sitten hevonen jouduttiinkin lopettamaan! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on aika uudet, eli pureskelun jälkiä ei ole (: Mutta siis ovat tuollaiset päällystetyt kolmipalat. Se vaan, että Lilla menee ilman ohjia aivan normaalisti, joten veikkaan että suussa, kuolaimissa tai energisyydessä se "vika" on (:

   Poista
 7. Sulla on tosi kiva blogi. Kurkkaa mun blogiin greenballoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia :) Voisitko joskus esitellä Lillan ja Lahjan tallin ja tehdä mydayn? Vaikka semmonen "päiväni ilman hevosia" tai joku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esittelen tallin sitten, kun se saadaan kunnolla valmiiksi (tulee pihatto, nyt vaan yksi karsina hevosilla).

   Myday ei oikein luonnistu "ilman hevosia", koska minulla sellaista päivää ei oikein ole, jolloin en hevosten kanssa tekemisissä olisi, koska hevoset asuvat kotona ja minä ne hoidan. Nytkin kun Lilla on Lahjan kanssa vierailemassa orin luona, on silti kädet täynnä tekemistä hevosiin liittyen, eli pihaton rakentelua jne. (: Voin sellaista kuitenkin joskus harkita, tosin silti hevosia sellaisessa pakosti mukana löytyy! :D

   Poista
 9. Sun kirjottamaa tekstiä on ihana lukkee! Ja tää on aivan ihana blogi muutenkin!<3 :-)

  mun blogi: Tarmokastaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Enpä tuolle mitään mahda, jos et pidä :)

   Poista
 11. Onpas Lahja jo iso! :-) Hei kysyisin sinulta neuvoa jos osaisit yhtään neuvoa mua näissä bannerijutuissa? ;) Olen tehnyt bannerin Gimp:illä, mutta miten saisin ladattua sen ja annettua sen blogin pitäjälle niin, että hän voisi käyttää sitä?
  - Ella

  VastaaPoista
 12. aww, tinkerit on vaan niin ihania <3 kävin ratsastaan yhellä tinkertallilla, jossa tosin oli kyllä muutama shettis, niin aivan ihania otuksia! :) Muutama varsakin siellä oli, melko samannäköisiä kuin Lahja :3 tämä kyseinen talli on vaan valitettavasti lopetettu.. :( blogisi on tosi kiva, ihana ulkoasu+yläkuva, ja tekstejäsi on mukava lukea, kun aina on mukana myös hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat Harjakkoa? IC:t on kyllä ainakin minun sydämeni vienyt ihan täysin, niin mukavia otuksia! (:

   Poista