maanantai 8. heinäkuuta 2013

Harjoittelua Lahjan kanssa

Lahja sai tänään harjoitella pari kertaa koppiin menemistä ihan yksin Lillan ollessa sillä aikaa vapaana pihassa. Tällä kertaa yllätyin - varsa käveli ihan suoraan traileriin! Oli siellä nätisti hetken aikaa ja tuli rauhassa pihalle. Olin kyllä varautunut odottamaan pitkänkin aikaa siihenkin asti, että Lahja olisi uskaltanut laittaa kavionsa sillalle. Mitä tapahtui sille varsalle, joka ei millään aluksi meinannut mennä koppiin ja sen joutui työntämään sinne? Luulin, ettei tuo sen kokemuksen jälkeen ikinä mene traileriin noin nätisti, mutta varsa näytti melkeimpä viihtyvän kopissa, kun siellä oli viileämpää.Myöhemmin iltapäivällä minua alkoi häiritsemään tajuttomasti se, sopisiko meillä olevat silat Lahjalle, onko niissä siis vielä paljonkin kasvuvaraa vai ovatko pienet jo nyt. Päätinkin hurjana kokeilla, mitä Lahja tuumaisi, jos kokeilisin sille valjaita (ei kuitenkaan suitsia ja kuolaimia). Toin valjasnipun pihalle ja asettelin valjaat Lahjan selkään - ei mitään reaktiota. Säädin remmit sopivaksi, edelleenkin varsa kuin viilipytty. Aivan koko ajan. Siis mitä? Lahja sai hieman liikkuakkin valjaat päällä ja oli aivan kuin ei mitään olisikaan päällä. On tuo kyllä ihme tapaus, kun noin hyvin suhtautuu uusiin asioihin! Valjasnipussa olevat suitset kiinnostivat Lahjaa eniten sovituksen aikana ja toinen tyytyväisenä maisteli kuolaimiakin itsekseen. On tuo kyllä niin ihme tapaus, luulen ettei mitään ongelmia tule tulevaisuudessa kuolaimiin totutuksessa tai muussakaan kun on noin rauhallinen ja oppivainen.

Niistä silojen sopivuudesta. Rintaremmiin jäi vähiten reikiä siihen kaulan yli menevään hihnaan, muuten oli paljon vielä säätövaraa, häntäremmissä myös. Silat varmaan ainakin vuodenvaihteeseen asti menee, toisetkin isommat meiltä löytyy, muttei rintaremmiä tai vyötä niihin. Kyllä noilla ensi syksynä harjoittelee, katsoo sitten mitä pitäisi hankkia lisää, kun varsinainen ajo-opetus alkaa.

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niinhän se on, henkisesti että fyysisesti :D

   Poista
 2. Nuo pääkuvat Lahjasta on tajuttoman sulosia!! <3

  VastaaPoista
 3. On se onni kun ootte saanut noin hienon ja rauhallisen varsulin maailmaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siihen varmaan osaltaan myös paljo käsittely. Olihan tuo ekoilla jalannostokerroilla aika vinkura, mutta kun sitä on joka päivä tehty kahden vuorokauden iästä lähtien, on Lahja oppinut ja "kokenut" jo siinäkin (: Se varmaan juuri sen paljon käsittelynkin myötä pikkuisen luottaa jo ihmisenkin päätökseen ja siihen, ettei mitään pahaa sille tehdä uusia asioita kohdatessa.

   Poista
 4. iha huippua ku näät paaljo vaivaa tuon varsan kouluttamiseen :) Onnea tulevalle tiineydelle, pääsee toinenkin varsa noin hyväään kotiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eihän Lahjaa olisi hankittukkaan jos en olisi ollut valmis uhraamaan paljon aikaa sille (:

   Poista
 5. Lahjan harja on kasvanu pitkäks jo, onko se yhtä paksu kun isällään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paksu se on, mutten tiedä kuinka paksu tulee. Toivoisin kovasti, että tulisi paksumpi kuin Lillan liruharjasta ;D

   Poista
 6. Hieno typynen tuo Lahja:) Milloin on aika tutustuttaa sitä kuolaimiin?

  VastaaPoista
 7. Onpas Lahja kasvanut jo hirmuisesti! Nuo tinkerit on kyllä tosi oppivaisia hevosia. Fionakin oli koulutusvaiheessa tosi oppivainen ja kun ihminen meni selkään istumaan, niin Fiona jo katteli kovasti, että koska mennään! :) Paljon tsemppiä Lahjan koulutukseen, on se kaunis tinker! :)

  VastaaPoista
 8. minkä kokoinen toi sun taustas tossa bannussa on? c: kiinnostais tietää kun on niin kivasti sovittunu! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko tausta on muistaakseni jotain 1500 pixelin luokkaa leveydeltä (:

   Poista
 9. Super ihana tää uus ulkoasu!! <3 :)

  VastaaPoista
 10. Hieno banneri, mutta tää tausta on ainakin puhelimella tosi rauhaton ja ei niin kovin hieno.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustoissa on se ongelma et eri kokoisilla näytöillä ne on ihan erilaisia :D

   Poista