keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kuukausi kantavana...

...vai onkohan?

Sitä ei voi tietää. Seuraava ultra on ajatuksissa teettää vasta 90 vuorokauden tienoilla, sillä haluan silloin tietää, onko asukkia mahassa vielä. 30 vuorokauden ultra jäi siis väliin (kuten viimeksikin, mutta silloin sitä kuitenkin yritettiin Lillan siihen suostumatta), mutta reilu pari viikkoa sitten kaikki näytti hyvältä ja kuvassa näkyi vain yksi alkio.

Varsahaaveilut on taas lähtenyt käyntiin päässä. Millainen otus mahassa asuu, jos asuu? Onko se musta, mustankirjava, sabino, tobiano, vai peräti rautiaankirjava? Tamma, ori vaiko ei mitään? Yritettiinpä lyödä vetoakin Sonjan kanssa, mutta se ei onnistunut, kun kumpikin veikkasi mustankirjavaa tammaa. Toivotaan että maailmaan saapuisi ensi vuonnakin jotain ihanaa, eikä Lilla loisi/ tapahtuisi mitään tiineyden aikana.

17.5, n. kuukausi ennen astutusta

Tänään, kuukausi astuuksesta.

Sonja ratsasti Lillan tänään kevyesti kentällä. Jos joku ihmettelee kamppeita, ne on meidän maastovarusteet, mutta oli Sonjan kokeiltava oranssia. Mitkä värifriikit ja varusteurheilijat, mekö vai...
  
Huomakaa karvan värimuutos taas mustaan päin! 


18 kommenttia:

 1. Heei! Tee taas sellainen arvonta/kilpailu, että ihmiset arvailee tulevan varsan värin, sukupuolen yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä täytyy katsoa sitten vuodenvaihteen jälkeen, jos Lilla on vielä silloin kantava (:

   Poista
 2. Huuuui, meillon viikonloppuna eka ultra... Jänskättää pirusti pukkaako tuo elikko ennen sitä kiiman vai ei..
  Tsempit teille että ensivuonna kirmailee uusi pikkuinen jaloissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näytti Lilla kiimaa kantavanakin, eli kiiman näyttäminen ei ole ihan satavarmuus siitä, ettei tamma ole kantava ;D

   Kiitos samoin!

   Poista
 3. Toivottavasti se nyt ois viel kantavana:) Ja kivat noi oranssit varusteet:D. Varmaa ainaki näytte hyvin maastossa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Lilla varmaan on, ellei sitten alkiossa ole ollut jotain häikkää, jonka vuoksi olisi luonut. Mutta sitä ei tiedä kuin vasta syyskuussa ;)

   Ja joo, pitää olla heijastimia, että näkyy :D

   Poista
 4. Voisitko sä rajata kuviaedes jonkin verran? Häiritsee kun hevonen näkyyy ihan pienenä, ja "ylimääräistä" on yli puolet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajaan kuvia yleensä, mutta heti kun laitan yhteen postaukseen kolme kuvaa, joihin olisi voinut tehdä rajausta, on se maailmanloppu? :D

   Poista
 5. Lillalla kun on noita pilkkuja kyljillä, toiselta nimeltään myös "cat tracks", niin se on yleisesti homotsygootin tobianon yksi tyypillinen tunnusmerkki. Eli siis välttämättä Lilla ei edes voi koskaan saada mitään muuta kuin kirjavia varsoja, vaikka tokikin tobiano voi näkyä vaan korkeina sukkina jos niikseen sattuu... :) Mutta onnea varsan odotukseen teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Killehän on sabino, eli periaatteessa "kirjava". Se kuitenkin luetellaan mustaksi, sillä sabinosta kertovia läikkiä näkyy vain mahan alla. Varsasta ei voikkaan tulla kuin kirjava - mutta esim. sabino voi näkyä niin pienin merkein, että se luetellaan yksiväriseksi.

   Mitä taas tulee Lillan noihin pikkuläikkiin, olen ajatellut myös sitä, että Lilla olisi homotsygootti tobiano. Mikä kuitenkin eroaa tyypillisestä tobianosta, on se, että Lillalla on iso pään merkki, joten olen ajatellutsen olevan tovero (tobiano/ sabino esim.).

   Sehän on selvää, että jos jompikumpi (Kille tai Lilla) on homotsygootti mustalle, ei varsasta voi tulla rautiaankirjavaa. Mikäli kummallakin vanhemmalla on punageeni, ori on heterotsygootti sabinolle ja Lilla olisi tobiano/ sabino, varsan väriehdoitukset on tässä:

   37.50% -
   Black Sabino
   18.75% -
   Black Tovero
   18.75% -
   Black Tobiano
   12.50% -
   Chestnut Sabino
   6.25% -
   Chestnut Tovero
   6.25% -
   Chestnut Tobiano

   Jos taas Lilla olisi homotsygootti tobiano, prosentit olisi:

   37.50% -
   Black Tovero
   37.50% -
   Black Tobiano
   12.50% -
   Chestnut Tovero
   12.50% -
   Chestnut Tobiano

   Kovin suuria eroja ei noissa siis olisi, muutakuin, että varsasta ei voi tulla sabino, eli pienemmillä mahdollisuuksilla "yksivärinen". Jos seuraavavarsa on ori, mutta tobiano tai tovero, on syytä epäillä, että Lilla on homotsygootti tobiano (jota en oikein usko tuon päänmerkin takia, vaikkakin pilkkuja löytyy), sillä usein orivarsa on isänsä värinen ja tamma emänsä. Varmuuttahan ei silloinkaan saisi, ennenkuin tekisi testit. Saa nyt nähdä, mitä tuolta putkahtaa vai putkahtaako mitään (:

   Poista
  2. Niin ja sekin vielä, että koska tobianolla ei yleensä ole herasilmiä, en oikein usko, että Lilla olisi "puhdas" tobiani (:

   Poista
 6. Heti kun blogisi löysin youtuben kautta niin sait ehdottomasti lukijan! Todella kiva olisi päästä seurailemaan jos Lilla vaikka olisikin kantavana...c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Lilla kerran kantavaksi ultrattu ja jos vaan ei mitään ihmeellysiksiä ole ollut, pitäisi olla vieläkin ;)

   Poista
 7. millon teet kuvapostauksen???sulla on ihquja hepoja!!!!

  VastaaPoista
 8. Tee 10 parasta kommenttia postaus?! :)

  VastaaPoista
 9. Kuinka monta tommosta värisettiä sulla on? Hauskoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lasketaan kaikki värit, joissa on vähintään kaksi samanväristä ratsastusvarustetta, niin löytyy lila, sininen, turkoosi, tummanpunainen, punainen, pinkki, oranssi, tummansininen ja lime :D

   Poista