sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Minulla on vankkuriponi!

Lillalla on meillä joskus ollut pieni reki perässä, joten päätettiin tänään harjoitella, mitä Lilla tuumaisi vankkureista, niiden aisoista tai peräti niiden vetämisestä. Lilla sai tutut valjaansa päälleen ja vankkurit raahattiin kentälle - kaikista jännin ensiksi silmiin pistävä juttu tuntui olevan kärryillä istuva heinäukko ja -akka, jotka oli sidottu kyytiin, eikä lähdetty niitä purkamaan.

Pelottavia matkustajia.

Kun Lilla oli saanut tutustua hetken herraan ja rouvaan, sai se peräänsä aisat,joita vedettiin aluksi perässä ilman kärryjä. Lilla ei pahemmin mitään välittänyt niistä, joten esiteltiin ponille, että vankkuritkin voivat liikkua.

 
 Vankkureita liikuteltiin hieman hevosen nenän edessä, jotta se ei pelästyisi, kun ne lähtisivätkin liikkeelle perässä. Aisat kiinnitettiin "heikosti" vankkureihin, että ne lähtisivät myös tarvittaessa irti, jos ponimus saisi jonkun "hui ihan kamalaa" -kohtauksen, ettei pian ole vankkurit ja hevonen metikössä. Kuitenkaan en olisi uskaltanut tehdä edes sitä, jos olisin todella epäillyt, että Lilla lähtisi liitelemään karkuun.


Lilla oli todellakin kiltisti ja suvaitsi myös kyydissä olevat matkustajat. Käppäiltiin pari kertaa kentän ympäri, jonka jälkeen Lilla pääsi eroon perässä tulevista vankkureista.


Minulla on kohta vaunuponi - on se niin hieno! Vankkurit vaan kaipaisi hieman ehostusta, ennenkuin niillä oikeasti pystyisi ajamaan joka paikassa.

7 kommenttia:

 1. ihana toi lahjan häntä :D
  ja tuli vaa mieleen että ootko hypänny esteitä lillalla? :DD
  ((sori jos on tyhmä kysymys x))

  VastaaPoista
 2. Ku katoin ton MyDayn niin sää oot tosi kaunis:)

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihanat kärryt! Niistä saisi varmaan kunnostamalla tosi upeat. Ajaminen on varmasti muutenkin mukavaa vaihtelua ja vielä kun on hevonen, joka on juuri tuollainen mukavan rauhallinen, eikä juokse heti aitojen läpi kun näkee jotain uutta :D

  On nuo läikikkäät kyllä ihania ja Lahja on niin kovin suloinen pikku prinsessa :) Siitä tulee varmasti tosi ihana harrastuskaveri, kun se on jo tuon ikäisenä niin mukavan oloinen luonteeltaan. Ja pidän peukkuja, että tiineyden kanssa menee kaikki hyvin ja Lahja saa terveen pikkusiskon tai -veljen! Joidenkin mielestä siinä toisessa varsassa ei ole ehkä mitään järkeä (tai ensimmäisessäkään), mutta sulla hevoset tuntuu olevan tosi hyvissä käsissä, niin en näe tässä mitään ongelmaa kyllä :) Kateelliset anonyymit siellä vaan huutelee.

  Tsemppiä kaikkeen ja rapsutuksia hepoille :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus :)
  Lillasta saisi varmaan kivan kärryhepan, kun noin rauhallinen on jo valmiiksi.(mitä voi blogin kautta päätellä)
  Onko Lilla opetettu ajolle, tai aiotko opettaa ? Opetatko Lahjan myös ajolle joskus tulevaisuudessa ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjasta tulee kärryponi kyllä, ennenkuin ratsastuskoulutus alkaa. Syksyllä on tarkoitus opetella pikkuhiljaa ja ensi vuonna varmaan päästään jo pikkaisen ajelemaan.

   Lilla ei ole meillä opetettu ajolle, muttei tiedetä, onko sillä joskus Hollannissa ajettu. Meilläollessa sillä on kuitenkin perässä ollut se pieni reki, koppakärryt ja vankkurit, eläviä matkustajia kuitenkaan ei ole ollut kyydissä.

   Poista