lauantai 10. elokuuta 2013

Lahja 4kk!

Aika se vaan menee ja kersa on jo neljä kuukautta vanha. Hurjasti on tietenkin taas kasvettu ja varsakarvaa on vaihdettu. Lilla on pikkuhiljaa näyttänyt alkavan yhä useammin komentamaan Lahjaa sen juodessa ja ei enää "nojaudu" varsaan päin, jotta olisi helpompi juoda. Välillä Lilla jopa törkeästi kävelee pois, kun näkee, että Lahja haluaisi tulla juomaan. Pieniä muutoksiahan nuo vasta on ja Lahja saa maitoa kyllä ihan hyvin, mutta huomaa, että Lahjaakin välillä meinaa kiukuttaa ja välillä saa kiukkukohtauksia tarhassa. Kahden kuukauden päästä on vieroituskin jo! Mikäköhän kiukkutapaus siitä silloin tulee...

Lilla komentaa "Älä töki niin kovaa!"

Ja Lahja siihen "Muahan en komentele!"

Koska varsa on nyt neljä kuukautta, oli toisen madotuksen aika, seuraava on sitten kuuden kuukauden kohdilla. Lahja oli makuullaan, kun menin lääkkeen antamaan, eikä tuota kyllä paljoa kiinnostanut. Vähän aikaa yritin pidellä päätä ylempänä, että nielee pastan, mutta sitten Lahja jo tuumasikin, että ei kiinnosta, jatkan unia. Hetken katsoin vielä sitten, että varmasti on niellyt matolääkkeen, eikä ala sylkemään sitä pois suusta, kun häivyn, mutta oli se tainnut perille asti mennä. Ei tuo varsa kyllä ole normaali, kun ei se vaan välitä mistään mitään ja suhtautuu kaikkeen niin luottavaisesti heti alusta lähtien. Ei se kyllä haittaa, mukavampihan se vaan on, kun on mukava varsakin.

Lahjaa ihmetytti äiti, joka oli ikkunan toisella puolella.
Nyt sain jopa todistusaineistoa siitä, että Lahja todellakin osaa peruuttaa pelkästä käsimerkistä ja tulee luokse. Ihan unelmavarsa ollut opettaa, Lillakin on jäljessä Lahjaa tässä parellihommassa.Lopuksi tietenkin ne perinteiset rakennekuvat Lahjasta. Lahjahan oli kuukauden iässä 99cm korkea, kolmen kuukauden iässä 110cm ja kuukaudessa se on kasvanut kahdeksan senttiä! Eli nyt Lahja on jo 118 senttimetrin korkuinen. Kuten viimeksikin taisin ihmetellä, miten Lahja on muuttunut enemmän hevosmaiseksi varsamaisuudesta, näyttää nyt kolmen kuukauden kuvassa Lahja ihan pikkuiselta.

4kk tänään

Lahja kuukausi sitten.

Ja rääpäleenä viiden vuorokauden iässä.

Kuukausi sitten aloin ottamaan harjasta myös kuvaa ja tässä se siis kolmen kuukauden kohdilla.

Harja nyt.

Harja tuntuu edelleen rehottavan joka suuntaan, eikä se suostu "laskeutumaan aloilleen". En tiedä mikä siinä on, koska pituutta löytyy jo aika mukavasti, mutta onko harja lie sen verran kihara ja paksu, että se ei ole vielä suostunut tahtooni. Ärsyttää kun harja näyttää niin lyhyeltä, mutta kummasti se on pitkä, kun kädellä taivutat sitä kaulaa vasten. No ehkä vielä joskus tuo suostuu ojentumaan.

29 kommenttia:

 1. Voi ku ihania Lilla ja lahja, ja on Lahja kasvanut isoksi pikku varsaksi :) Ja onpa Lahja taitava varsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se jo iso ja osaava ikäisekseen ;D

   Poista
 2. vooiku ne on ihania :3
  tajusin et mein koiranpentu on päivän nuorempi ko lahja 8DDD

  VastaaPoista
 3. voikun lahja on ollut pieni! ja on se kyllä taitava...

  VastaaPoista
 4. Mite opetit lahjallw ton peruutuksen käsimerkistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://onnellinenponi.blogspot.fi/p/parelli-7-leikkia.html

   Tuolla on ohjeet kaikkien noiden leikkien leikkimisiin (:

   Poista
 5. Sun blogistas on tullu yks mun lemppareista! :) Sopivasti videoita, ja kuvia - tykkään!

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus! Voi kun Lahja on kasvanu!

  VastaaPoista
 7. Sull on ihan mahtava suhde Lahjaan, ainakin ton madotulääkkeen perusteella :)

  VastaaPoista
 8. Tallilla, jossa meidän hevonen on, olen nähnyt tähän mennessä kahden suomenhevosvarsan kasvun ihan pienestä asti ja kummallakin on harja ja häntä alkanut tulla "jouhevammaksi" vasta joskus lähempänä 1 vuoden ikää.. Että kyllä siinä voi vielä hetki mennä :D Vaikka onhan sekin yksilöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tiedän, ettei tuo nyt vielä mikään tukkajumala voi olla, mutta kun vertaa samanrotuisiin samanikäisiin, niin tuntuu, että järjestään kaikilla on jo siististi harja toisella puolella kaulaa :D

   Poista
 9. Eihän toi pelkästä sormen heiluttamisesta peruuta, ite kävelet perässä ja sun kehonkieli käskee sitä peruuttamaan... Mut hieno ja hyvinkäyttäytyvä varsa jo tuon ikäisenä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muttakuinka monen varsan olet yleensä nähnyt peruuttavan ilman fyysistä kosketusta/ tulevan luokse? ;) Minä en ainakaan yhdenkään :D

   Poista
 10. Lahja on ihana tossa kuvassa missä se on viiden vuorokauden ikäinen. Tai onhan se muutenkin. :3

  kolme-kertaa-poneilua.blogspot.com

  VastaaPoista
 11. Voi että kun toinen on niin paljon kasvanut<3 Ihana varsa sulla! :)Mielenkiintoista nähdä että minkälainen se tuleva varsa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eihän vielä ole varmaa, tuleeko tulevaa varsaa, mikään ei ole varmaa ennenkuin varsa on maailmassa. Mutta toivoa täytyy, että kaikki menee hyvin.

   Poista
 12. Osaatko kertoa mistä löytyisi ohjeita noiden helpoimpien juttujen opettamiseen? Tekisi mieli aloittaa oman herkkistamman kanssa, mutta niin helposti tulee tehtyä varmasti myös virheitä? Mistä kannatta aloittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan friendly gamesta kannattaa aloittaa, että hevonen oppii, että sinuun voi luottaa. Sitten lähteä harjoittelemaan myös kunnioitusta, eli esim. porcupine gamea, että hevonen oppii väistämään sinua pyydettäessä. Eri talutusharjoituksia voi tehdä kanssa, hevosen täytyy pysähtyä kun sinä pysähdyt jne. Kirjoittelen itsekkin noista leikeistä selitykset, kunhan saan kirjoitettua ne ensin :D

   Poista
 13. Kiva postaus! Lahja kyllä tottelee hyvin! :)

  VastaaPoista