keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lillan hyppykerta

Viikko vierähti taas viimeisimmästä Lillan hyppykerrasta, joten eilen taas rakentelin jonkinnäköisiä esteitä ja hetki hypättiin. Lilla keräili taas virtaa esteistä oikein kunnolla ja olikin tänään sitten sileällä mukava häslääjä, ei meinannut meidän touhusta oikein tulla mitään. Noh, aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta. Alla oli räjähtävä pommi, joka lähti hirveää tikitysravia, jos koitit hidastaa (uskokaa tai älkää, mutta se on ihan karseaa istua), mutta jos annoit mennä, niin sitten sitä vaan mentiin ja lujaa. Täytyy varmaan alkaa pitää esteiden jälkeinen päivä kevyenä maastopäivänä, ei tarvitse ajatella sen kummemmin ja saa hevonen sitten juosta yhden pätkän ihan niin lujaa kun vaan sielu sietää, niin ei turhaudu hevonen eikä ratsastaja.

No mutta siihen esteisiin. Menin aluksi lyhyttä rataa, jossa oli pari tiukempaa käännöstä ja näistä suoriuduttiin yllättävän hyvin. Radan jälkeen mentiin paria erilaista sarjaa ja lopeteltiin sitten. Lilla hyppäsi oikein hyvin, kuski unohti välillä ratsastaa ja tuli vähän huonojakin lähestymisiä.

Nyt olisi suunnitelmissa oikeasti se yksityistunti ja toivon mukaan viikon sisään sellaiselle menen. Toivottavasti olisi kunnolla muistuttamista istunnastani, minulle saisi kyllä ärjyä siitä koko tunnin, kun meinaa aina olla ties millainen könötys. 

Lahja yllätti tänään todellisesti, sillä se väisti kiltisti takaosaa pelkästään "omalla kehonkielellä", eli en tarvinnut raippaa tai muutakaan muistuttamaan. Lisäksi se oli ihan vapaana ja yoyo game onnistui silläkin tavalla! Ihan uskomaton, Lahja peruutti taaksepäin pelkällä sormen heilutuksella ja tuli luokse, kun meni puoliksi kyykkyyn.

16 kommenttia:

 1. Hyppykuume iskee kun kattelee tuommosia videoita! :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! ja häähää, meillä onkin huomenna tallilla istuntatunti ja oon kuullu siitä jo vähän kaikkea..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin sellaista kunnon rääkkitunti kaipaisin - ne on ihan parhaita!

   Poista
 3. Lahjalla nimipäivä onnittelut! :))
  Ja vautsi miten Lilla hyppää, tekee mieli itsekkin hyppäämään kun katsoi tuota videota :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää nimipäivää Lahjalle:)
  Miten Lahja jo osaa noin paljon. Lilla on muuten söpö ja hyvä hyppään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjan kanssa on touhuttu niin paljon, että se on oppinut jo paljon ;)

   Poista
 5. Vau, oon aina kuvitellu, että tollaset raskasrakenteisemmat ponit ja hevoset eivät vaan osaa hypätä, mutta Lillahan menee tosi kivan näköseti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuntuu luulevan moni muukin ja moni sanoo, että raskaammilla ei saisi edes hypätä.

   Poista
 6. Tosi kivalta näyttää teidän meno! Lilla hyppää kivasti. Nyt tekisi itsekin mieli päästä estetunnille hyppäämään oikein kunnolla :)

  www.lifeinkatjaspointofview.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taasen kaipaan kunnon koulutuntia :D

   Poista
 7. Olen pahoillani, kun kysyn, mutta miksi ihmeessä sä alotit ton parellin??
  Ja koskas aattelit sen lopettaa, vai jatkatko ikuisesti?
  Tän ei sitte ollu tarkotus olla ilkeä kommentti, mä vaan haluan sanoa mielipiteeni. Ja sitäkin ihmettelin miksi Lilla piti saada astuttaa heti perään uudelleen?? Kun justiinhan Lahja tuli!

  Sori, jos pahoitin mielesi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroinkin jo aiemmissa postauksissa, siksi, että haluan suhteen hevosiin paremmaksi. Ne toimivat tällä hetkellä jo hyvin ja tekevät suurimmaksi osaksi mitä käskee, mutta idea onkin siinä, että haluan myös hevosten pitävän yhdessä tekemisestä ja saada entistä syvemmän suhteen niitä kohtaan. En aio lopettaa tätä luottamuksen kehittämistä hevosia kohtaan koskaan.

   Lilla astutettiin nyt uusiksi, koska astutettiin. Monet siitostammathan tekee kymmenenkin varsaa peräkkäin ja saatetaan astuttaa varsakiimaan jo heti 5-15 päivän kuluttua varsomisesta. Se ei ole mitenkään harvinaista siis, että tamma astutetaan uudestaan heti edellisen varsan synnyttyä (:

   Poista