torstai 1. elokuuta 2013

Lillan ratsastusta

Pitkästä aikaa tuli saatua ratsastuskuvia kun menin koulua kentällä. Koitin niin kovasti keskittyä, että pitäisin sen ryhdin suorassa, mutta todellakin kaipaisin ainakin paria tehokasta istuntatuntia, kun ei sitä istukkaan niin suorassa, mitä kuvittelee. Taidampa istua vinossakin, kun selästä löytyy se jonkinasteinen vänkyrä, jonka vuoksi vielä helpommin meinaa istua päin honkia. Jos saisi aikaiseksi mentyä sinne tunnille. Jos ihan oikeasti.

Lahja on ollut kovin energinen ja veteli taas pukkilaukkoja kentällä. Enää en ole niin hirveästi uskaltanut pitää sitä vapaana esim. pururataa kiertäessä, koska välillä varsa menee todella kauas, eikä meinaa välttämättä tulla perässä. Se on ensinnäkin rasittavaa palailla huhuilemaan varsaa ja toisekseen ei hirveän turvallistakaan, jos varsa oikeasti päättääkin lähteä limpsimään johonkin ihan muuhun suuntaan. Täältäkin kun kuitenkin niitä autoteitä löytyy, vaikkakin hiekkatietä, mutta silti.Näin hyvin tämä minun "ryhti suoraksi" -juttu onnistui. 

Nimeltämainitsematon perässähiippailija oli koko ajan hampailla Lillassa kiinni :D


Se oli jotain keskiravin ja lisätyn ravin sekoituksen yrittämistä.


12 kommenttia:

 1. Lahja näyttää nois kuvis kauheen isolta. :D

  kolme-kertaa-poneilua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Toi Lillan huopa on ihana

  http://siirijarella.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Lahja on kyllä kasvanu! Ja laikut on jo melkein mustia. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kun on alkanut vaihtumaan pois pehmoinen varsakarva ja alta löytyy siloinen mustavalkoinen otus ;)

   Poista
 4. Tosi kiva kun saat näin usein ajankohtaisia kuvia ja vieläpä hyviä sellaisia. Lilla näyttää ihan tasaisen hyvin menevän. Oletko koskaan käynyt Lillan kanssa kilpailuissa missään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yhdissä koulukisoissa ja yhdissä estekisoissa on tullut käytyä kokemusta hakemassa (:

   Poista
 5. Kiva postaus:) Ompa Lahja jo kasvanut isoksi:0 Hyvin meette, ja oli sun istunta ainakin mun mielestä paljon parempi:)

  http://landeponi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikiltahan löyy virheitä, se on totta. Ei ole vain kovin kaunista katseltavaa, kun silmät usein tuijottaa hevosen niskaa, oma niska on köyryssä, ryhti huono ja kaiken lisäksi usein jalka seikkailee liian takana :D Mutta sitä se teettää, kun ei käy tunneilla, eikä kukaan ole muistuttelemassa istunnasta. Siksi varmaan olisi hyvä vääntäytyä sinne tunnille - edes sen pari kertaa. Yhtälö Lilla + varsa + vieras talli kuitenkin kuullostaa jotenkin liian hankalalta, kuka ottaa kenetkään varsallisen tamman kanssa tunnille ja kuka pitelee tunnin Lahjaa kentän laidalla kiinni :D Voisihan joku tännekkin tulla opettamaan, mutta en tiedä, tykkääkö kukaan opettaa, kun kentälläkin kasvaa ruohonkorsia ;D

   Poista
 6. Mitä meinaa paineesta myötääminen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä, että jos synnytät painetta johonkin hevosen "osaan" (esim. ryntäät) katseella, fyysisellä kosketuksella tms., hevosen tulee "myödätä" eli väistää painetta. Esim. jos synnytät painetta ryntäisiin, hevosen tulee peruuttaa.

   Poista