sunnuntai 18. elokuuta 2013

Päivän kuulumiset

Ratsastettiin Lilla puoliksi tänään Minkan kanssa, tänään oli onneksi parempi sää kuin eilen. Kumpikin totesi inhoavansa Lillan satulaa ja molemmilta satula jäi matkan varrelle aika pian. Minä nakkasin sitten suitsetkin taas pois ja vihdoin sain kuvausmateriaalia ilman varusteita HeC radasta. Täydellisesti se ei mene, mutta menee nyt sentäs jotenkin. Vuosi sitten ei oltaisi päästy sitä mitenkään päin menemään.

Rakenneltiin poneille taas uusi lanka-aita, johon ne pääsivät hetkeksi syömään. On tullut taas myös ihmeteltyä Lillaa, jonka unenlahjat ovat niin hyvät, että se seisaaltaan nukkuessaan meinaa välillä kaatua kumoon unissaan.


Minka & Lilla

Minka & Lilla


Lillan ratsastuksen jälkeen keksittiin Lahjallekkin tekemistä ja se sai luvan juosta kentällä hetken, koska oli vaan maleksinut kentän laidalla ja syönyt ratsastuksen aikana. Muutama perupukkispurttikin tuli, kun Lahja innostui kiihdyttelemään. Lilla sai sillä aikaa mutustella vuorostaan kentän reunoila ruohoa.23 kommenttia:

 1. Söpö Lahja :3 Sul on hyvä tasapaino!

  VastaaPoista
 2. Voi että Lahja on ihana! Mietin vaan miten meet Lillalla ilman varusteita siis että miten saat hepos kääntymään, peruuttamaan yms. Käytätkö pohkeita, paino apua yms ? Tosi hyvä tasapaino sulla ! Ja vie hepoilla terkkuja ! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastan varusteillakin aika paljon paino- ja pohjeavuilla, peruuttaa jne. siis istunnalla ja pohkeilla (:

   Poista
 3. Katoin 10sec videota, sitte lopetin koska tosta "VAKAASTA" kädestä saa mitää selvää..(tarkotan nyt kuvaajan kättä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkällä putkella ilman jalustaa ei ole ian niin helppo kuvata, mutta on nyt joku video sentäs ;)

   Poista
 4. Kivan näköistä menoa videolla! :)

  VastaaPoista
 5. Hei ois tosi mielenkiintosta, jos kirjottasit siitä, et miten oikeen aloit menemään ilman varusteita ja miten sait Lillan oppimaan avut jne.? (: Aattelisin, että peruuttaminen ainakin on aika haastavaa ilman varusteita:D ..ellei sellasta postausta sitten jo ole, mutta ois jokatapauksessa kiva lukea siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan varusteetta meno lähti jo siitä, että varusteiden kanssa opettelin ratsastamaan enemmän painoavuilla ja pohjeavuilla. Siitä pikkuhiljaa siirryttiin varusteettomaan ratsastukseen. Ei se oikeastaan sen kummempia apuja tartte kuin varusteillakaan, uuta kuin että ei ole enää ohjaa apuna esim. pidätteissä jos hevonen ei meinaa hidastaakkaan.

   Poista
 6. aiotko myydä lahjaa? jos olisin sä en möis ku tolla lillalla ei olis seuraa kai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahja on ensimmäinen kasvatti ja se ei meiltä lähde kuin sitten monttuun kun aika on ;D Lilla samoiten.

   Poista
 7. Vaikkakaan ratana meno oli varsin suurpiirteistä, mutta teillä on hyvä luottamus toisiinne+sulla hyvä tasapaino!

  VastaaPoista
 8. Ihastuttava video, miten sait opetettua peruuttamaan ilman ohjas apuja? Itse olen yrittänyt vuonikselleni opettaa mutta ei ota kuuleviin korviin pyyntöä "peruuta" . Varusteiden kanssa taas asia ihan eri silloin riittää pelkkä pyyntö "peruuta" eikä ohjilla tarvitse tehdä mitään.
  T: Turhautuneisuuden partaalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeintä on peruutuksessa se, ettet vahingossakaan itse nojaa taaksepäin (vaikeuttaa hevosen peruuttamista ja useimmille hevosille se tarkoittaa sitä, että nyt mennään eteenpäin). Aloita ihan varusteillakin ratsastamalla peruuttaminen niin, että siirrät painoa ns. eteen ja pohkeita hieman taaemmas ja puristat hieman (aluksi voi hieman "liioitella" apuja), vasta jos hevonen ei peruuta niistä, alat tekemään ohjalla pidätteitä. Myötää kaikki paineet heti kun hevonen aluksi ajatteleekin taaksepäin.

   Nykyään esim. meillä aika harvoin varsinaisesti ohjaa käytän peruuttaessa varusteillakaan.

   Kokeile aluksi ratsastaa vaikka suitset päässä, mutta anna ohjat olla kaulalla (sitten kun peruuttaminen sujuu hyvin varusteilla ja ilman ohjasapuja). Pyydät peruutusta paino- ja pohjeavuilla, mutta voit silti vielä tarvittaessa kerätä ohjat ja tehdä pidätteitä ohjallakin. Siitä pukkihiljaa voi siirtyä varustettomaan.

   Poista
  2. Kiitos! täytynee heti huomenna kokeilla ja lähteä jatkamaan siitä sitten treenejä ohjeiden mukaisesti :p

   Poista
 9. Ha, ha! Lahja kohdassa 4:38! :D

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva video! Olet saanut kehitettyä hyvän luottamuksen Lillan kanssa. :-)

  VastaaPoista
 11. Haastoin sinut: http://230198.blogspot.fi/2013/08/haaste.html :)

  VastaaPoista